Jan R. Vloženo 4. Březen 2020 Sdílet Vloženo 4. Březen 2020 Také tam klíček nechávám, aspoň se nikam nezatoulá. Do žádných kuliček klepat nebudu :). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaBro Vloženo 17. Duben 2020 Sdílet Vloženo 17. Duben 2020 KaBro: tak pánové, se nebojte do tý správný kuličky lehce ťuknout, nejlépe gumovou paličkou. Já to teď potřeboval, protože jsem sundal z Hondy po 2 zimách a těžce - zatuhlý zámek. Samozřejmě, že s klíčkem v zámku a potřeboval jsem zámek vyčistit, samozřejmě bez klíčku. Tak jsem zkusil lehce ťuknout do kuličky - naštěstí mám tam jen jednu a ejhle, zámek povolil, klíček ven, promazal a vyčistil jsem WD 40 a Fluid-film, pak čepy vč. velký koule lehce vazelínou a ejhle, jako po másle. Pouze podotýkám, až budete zpět odemykat - tzn. ne na autě, ale doma, tak aby vám tam klíček držel, tak musíte zase z protilehlé strany ťuknout proti kuličce, aby vylezla ven, a zacvakne zámek a je to, připraveno k nasazení n a auto. Po osobních zkušenostech doporučuju, pokud nepoužíváte v zimě, tak na zimu sundat, protože sůl a břečka s blátem samozřejmě na pohyblivých částech (čepy, zámky) vykoná své. Doporučuju ěště vstup pro klíček do zámku přelepit nějakou odolnou páskou (leteckou) aby tam nevnikala ta zimní srajda (teda pokud to na zimu nesundáte. Ale stejně doporučuju dle zkušeností nejdéle po dvou proběhlých zimách každopádně sundat z auta, zkontrolovat a příp. promazat a řádně vše rozchodit. Já to musel sundat kvůli TK, protože vyhláška samozřejmě říká, že pokud netahám nebo nenesu, a mám odendávací kouli, tak musí bejti dóle ... :-). Tak snad toto aspoň někomu pomůže. Zdraví KaBro. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia14aze Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Ahoj, chci si nechat namontovat na mojí fabii 1.0 MPI 44 kW,rv.2017 tažné zařízení. Chci pevné tažné zařízení,je levnější než odnímatelné. Dnes jsem byl v AS a tam mi sdělili cenu cca 14.000,-.Je to dost, ale tažné budu v následujících dnech nutně potřebovat, takže do toho nejspíš jdu. Překvapila mě cena za práci, chtějí cca 6000,-kc, možná o něco méně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 A máš ve velkém i v malém TP hmotnosti přívěsu ?Já měl v neoriginální dílně za 8880,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 @fabia14aze ceně za práci se nediv. Musí se rozdělat celá levá půlka auta vevnitř a celý zadek zvenku. Ktomu nakodovat bcm, změnit hodnoty reakce pípáků, ........ a vtý ceně se už odnímatelné ztratí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Před hodinou, fabia14aze napsal: Ahoj, chci si nechat namontovat na mojí fabii 1.0 MPI 44 kW,rv.2017 tažné zařízení. Tak to je u auta s tímhle motorem docela odvaha... Pokud auto nemá z továrny přípravu na tažné, je to docela levné. Jen řídící jednotka tažného zařízení - pokud ve výbavě chybí - je dost drahá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia14aze Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 Ahoj, díky za příspěvky, v tom tech. průkazu hmotnosti připoj.vozidla jsou, myslím že 880 kg a svislé zatížení na kouli 50kg.Chci to nechat montovat v AS, protože je auto ještě v záruce. Díky za objasnění těch pracovních činností spojených s montáží, myslel jsem, že za dvě hodiny mají hotovo a ono to bude zřejmě na dýl.Pak napíšu, dám nějaký fotky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 před 13 hodinami, Tonda-B napsal: Tak to je u auta s tímhle motorem docela odvaha... Odvaha ani né tak co se týče toho motoru, jako spíše odvaha ohledně spojky, ta tedy má kolikrát sama problém při rozjezdu auta v kopci, což samo o sobě může být taková simulace rozjezdu auta s připojeným přívěsem. Po vlastních zkušenostech se spojkou, bych měl obavy o životnost spojky při provozování této motorizace s přívěsem. Ona ta samotná spojková lamela má průměr 180 mm na téhle motorizaci a jak jsem se díval na jiné motorizace Fabie, tak tam je spojková lamela s o něco větším průměrem. Nevím jak je to s přítlačnou a vypínací silou spojky, ale taky pravděpodobně bude větší. Mě se prostě to spojkové ústrojí na motorizaci 1.0 Mpi zdá na jízdu s přívěsem dosti poddimenzované, ale sám ho nemám, takže by spíše měli napsat něco vlastníci motorizace 1.0 Mpi s tažným, třeba to tak hrozné není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 Mpi a tažné úplně v klidu. Musí mít člověk něco naježděno vozím i 700 kg a v pohodě, spojka po 84tkm původní a desetiticíce vydrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 (editace) 180 spojku mėla i š1000-120 a kolik mi toho odvezly. Tažné mám i na Juniorovi 1,2htp 40kw a to tady bylo řečí, že to nedá, ale na odvoz bordelu do sbėrného dvora v pohodě stačí a na tunu potėráku mám O1. Editováno: 30. Květen 2020, autor: ben06 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 My za týden budeme mít karavan 850kg se slabší TSi také věřím, že dojedeme do cíle. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 Nějaké foto mám jako důkaz na tažné a MPi ? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 Vypadá to, že jste mé pochybnosti vyvrátily. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 Jj, chce to jen cit v levé noze a předvídat, aby se nezakouřilo z brzd.44 pojede stejně díky kratším převodům. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 Nemám vůbec problém s taháním přívěsu, spojka v pohodě. Ptal jsem se před týdnem na dodělání k druhé fabce. Cena v AŠ pevné 9.000kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia14aze Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 (editace) Ahoj, tak mi včera v AS namontovali pevné tažné zařízení.Auto jsem jim dal ráno v 7:00, v 16:00 mi volali že je hotovo. Moc nadšený z toho ale nejsem, zaprvé cena 16200,- Kč (plus poplatek za zaevidování do tech. průkazů 50,-) a zadruhé (s čímž jsem nepočítal) a štve mě to víc než ty peníze, že kvůli montáži TZ museli vyříznout do nárazníku otvor cca 20x15 cm. Vůbec to nevypadá hezky, snad se dá koupit nějaká krytka.Jinak bez krytky se tam bude držet bordel a časem se asi začne v místě řezu odlupovat barva. Editováno: 24. Červen 2020, autor: fabia14aze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libac Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 Krytka tažného se prodává a modli se aby to bylo vyříznutý pro ní , protože ta díra vypadá jak kdyby jí vyřezával někdo z pomocné školy :-/ O ceně nemluvě ... Krytka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia14aze Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 Ahoj, díky za odkaz na tu krytku, ale to je krytka pro odnímatelné TZ, já mám pevné. Koukám po internetu, ale zatím jsem žádnou pro pevné neobjevil.Nebo koupím tu pro odnímatelné a nějak jí budu muset upravit- vyříznout otvor pro kouli a zásuvku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 Nic ve zlém, ale řešit u penvého tažného vzhled? Bohužel FIII před FL má takto hloupě vyřešené tažné, dělají se i verze co jsou pod nárazníkem, ale není to originál Škoda. Nicméně tou cenou to opravdu vyšperkovali, za tu cenu bych čekal už odnímatelné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 (editace) Ano tak tak. Ale za menší cenu jsem měl odnímatelné i s nalakovanou krytkou. U pevného bych šel do SVC s originální elektrikou, to má pak výřez zespodu. Ale teď už je na moudra pozdě. Origo krytka má z druhé strany ještě nalepený rámeček aby lépe držela. A velikost díry je dána přístupnosti zásuvky, úchytu na lanko a taky aby šel nárazník sundat, protože ty šrouby po dvou zimách nikdo nepovolí. A udělat krytku a řezat, aby byla nafurt? To bude horší jak teď. Editováno: 24. Červen 2020, autor: milanxx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 U FL jsem platil za pevné v AŠ 11tisíc. Před měsícem jsem se ptal v AŠ i na druhou fabču před FL, cena 9.000kč pevné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 (editace) před 4 hodinami, fabia14aze napsal: Ahoj, tak mi včera v AS namontovali pevné tažné zařízení.Auto jsem jim dal ráno v 7:00, v 16:00 mi volali že je hotovo. Moc nadšený z toho ale nejsem, zaprvé cena 16200,- Kč (plus poplatek za zaevidování do tech. průkazů 50,-) a zadruhé (s čímž jsem nepočítal) a štve mě to víc než ty peníze, že kvůli montáži TZ museli vyříznout do nárazníku otvor cca 20x15 cm. Vůbec to nevypadá hezky, snad se dá koupit nějaká krytka.Jinak bez krytky se tam bude držet bordel a časem se asi začne v místě řezu odlupovat barva. Tak tuhle fušeřinu opravdu dělali v autorizovaném servisu Škoda? No potěš koště, tohle je opravdu hrůza , hrůzoucí. Takhle jsem řezal otvory kdysi lupénkovou pilou v dílnách na základní škole, v cca 10-ti letech, kdy jsem se teprve učil vůbec nějaké nářadí držet v ruce. Tak tohle bych tedy určitě nepřevzal ze servisu zpět. Matičko skákavá, kde Ti zaměstnanci servisu se takhle učili odvádět práci!!!! Za takové řezání toho otvoru v tom plastu a ty roztřepené rohy by se musel stydět učeň prvního ročníku. Editováno: 24. Červen 2020, autor: DušanV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia14aze Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 Ano, ano, práce "profíků" v AS. Je fakt, že ten řez mohl být určitě proveden lépe, trochu to mohli aspoň nějak začistit smirkovým papírem.... Už jsem objednal tu krytku (120,- Kč),je to krytka na odnímatelné tažné zařízení, takže jí budu muset trochu upravit, trochu si s tím pohraji, jen doufám ,že rozměry toho otvoru jsou dle návodu k TZ. Ještě mě napadlo, zkusit si krytku vytisknout na 3d tiskárně. Mám i origo barvu..pak dám fotky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 @fabia14aze No nevim. Na origo tažné je na díru raznice. Tady to někdo vypižlal. Krytka má kulaté rohy. Já bych se s autem do servisu vrátil, nárazník zreklamoval. Natvrdo ať dají nový a díru provedou podle předpisu. Pokud by se cukali tak stížnost na infolinku škody. Schválně se koukni do těch 3 knížek co měli předat - tažné, zadní svazek, přední svazek s jednotkou. Tam je popis jak se to má dělat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 24. Červen 2020 Sdílet Vloženo 24. Červen 2020 A mna doteraz trapi ako som si vyrezal otvory na ostrekovace svetiel ? len tam to je s tym rozdielom, ze to nie je obdlznik ale oble rohy. Fakt bybto chcelo pozriet DP ako by to malo vyzerat. Pretonsi radsej tazne nedam. Staci ze zvysne 3 auta doma maju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.