pac.martin Vloženo 11. Únor 2015 Sdílet Vloženo 11. Únor 2015 Potřeboval by jsem demontovat střední výdech topení na palubní desce. Je to tam nějak nacvaknuté, ale nerad bych to poškodil. Jde mi o to, že mi u jednoho výdechu upadl drát spojující jednotlivé klapky a chtěl bych se to pokusit nějak zpravit. V servise mi řekli že je to celé jeden díl, že mi vymění kompletní střední výdech za cca 2000kč, což je samozřejmě pálka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ok1zfp Vloženo 11. Únor 2015 Sdílet Vloženo 11. Únor 2015 Je to tam jen nacvaklé, stačí třeba jen nehty někde nahoře v prostřed zabrat k sobě a až to odklopíš tak potom třeba zmačknout pojistku konektoru spinače a kontrolky odpojit kabel abys to mohl odnést z auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. Únor 2015 Sdílet Vloženo 11. Únor 2015 a to už to nemáš v záruce? Ta spojka většinou neupadne jen tak, asi se něco polámalo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedluk Vloženo 11. Únor 2015 Sdílet Vloženo 11. Únor 2015 Asi za 400 Kč to prodává nové Mihocar. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Únor 2015 Sdílet Vloženo 12. Únor 2015 Potřeboval by jsem demontovat střední výdech topení na palubní desce. Je to tam nějak nacvaknuté, ale nerad bych to poškodil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pac.martin Vloženo 15. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Únor 2015 Je to tam jen nacvaklé, stačí třeba jen nehty někde nahoře v prostřed zabrat k sobě a až to odklopíš tak potom třeba zmačknout pojistku konektoru spinače a kontrolky odpojit kabel abys to mohl odnést z auta. Na hoře to nehty nepodebereš je tam lem vrchu palubní desky, a když jsem to zkoušel dole tak to nešlo a víc jsem měl strach zabrat aby to neprasklo. a to už to nemáš v záruce? Ta spojka většinou neupadne jen tak, asi se něco polámalo... V záruce to je, ale v servise mi řekli že to neuznají že je to poškozené osvěžovačem vzduchu který se dává do mřížek. Ten jsem tam pochopitelně ještě neměl ani daný, tak nevím proč to upadlo. Asi za 400 Kč to prodává nové Mihocar. Prosím o odkaz o co jde. Ono je to u rapida totiž jeden díl leví i pravý ofuk plus ve středu zapínání výstražných světel a signalizace airbagu. Což mi za 400 přijde moc levné. Nebo jsi myslel jenom ten drát co to spojuje? Potřeboval by jsem demontovat střední výdech topení na palubní desce. Je to tam nějak nacvaknuté, ale nerad bych to poškodil. To je zajímavý podnět, možná to tak bude i u rapida ale obrázek je rozhodně z jiného modelu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pac.martin Vloženo 15. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Únor 2015 (editace) Tak jsem na stránkách mihocar našel ten díl a stojí 800kč http://www.mihocar.cz/vydechy-ventilace-stred-skoda-rapid-5ja820951/d-86866/ http://www.mihocar.cz/vydechy-ventilace-stred-skoda-rapid-5ja820951b/d-88138/ Ale to mě moc problém neřeší, já v prvé řadě potřebuji dostat ten můj ven a pokusím se to opravit sám pak až bude případný nákup nového dílu. Editováno: 15. Únor 2015, autor: pac.martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 15. Únor 2015 Sdílet Vloženo 15. Únor 2015 V záruce to je, ale v servise mi řekli že to neuznají že je to poškozené osvěžovačem vzduchu který se dává do mřížek. Ten jsem tam pochopitelně ještě neměl ani daný, tak nevím proč to upadlo. upadlo to proto, protože to nic nevydrží - to oni dobře vědí...Jak je auto staré? Je to do půl roku? Pokud ano, tak oni musí dokázat, že jsi tam ten osvěžovač vzduchu měl a že to je kvůli tomu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pac.martin Vloženo 15. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Únor 2015 (editace) Bohužel není do půl roku, v březnu to budou dva roky. Editováno: 16. Únor 2015, autor: Pawouk Necituj předchozí příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pac.martin Vloženo 22. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Únor 2015 Tak už jsem si poradil sám a nakonec to vytáhl ven. Ve spodku jsou čtyři zobáčky které je potřeba zmáčknout nejlépe nějakýma plastovýma kartama které zasuneme do mezery mezi palubku a ofuk. Pak se ofuk vyklopí směrem nahoru. Nahoře jsou další čtyři zobáčky které však není třeba řešit. Další rozebrání je jednoduché. Naštěstí ten spojovací díl byl spadlý jenom v tom ofuku tak oprava byla jednoduchá. Nechápu však jak to mohlo vypadnou drží to tam docela pevně. Foto napoví za vše. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasekvvv Vloženo 22. Únor 2015 Sdílet Vloženo 22. Únor 2015 Díky za pěkný návod. Škoda servis standardně úplně mimo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 23. Únor 2015 Sdílet Vloženo 23. Únor 2015 (editace) Ušetřil jsi 2 tisíce :-) Dobrá práce. Editováno: 23. Únor 2015, autor: SkodaRapid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miki966 Vloženo 23. Únor 2015 Sdílet Vloženo 23. Únor 2015 V tomto případě se opět a již po několikáté potvrdilo,že lepší servisy neopravují,ale pouze vyměňují.Ještě,že máme ty zlaté české ručičky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 8. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2019 Zdravím, potřeboval bych demontovat výdech topení u řidiče. Předpokládám, že to bude obdobné jak výdech středový, ale rád bych slyšel rady / zkušenosti těch, co to už dělali = zaručený návod jak na to :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 31. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2019 Ahoj, prosim o radu, jak se demontuje výdech u řidiče? Nerad bych to olámal. Děkuji za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 1. Září 2019 Sdílet Vloženo 1. Září 2019 Nakonec jsem to udělal tak, že jsem sundal bok palubní desky a na výdech zatlačil zevnitř směrem ven. Šlo to dobře. Na ten střední se porad jen chystám. .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 2. Září 2019 Sdílet Vloženo 2. Září 2019 ondra.rs: dekuji za odpověď a tip. Já se chci na něj podivat, protoze za jízdy vydává neprijemny zvuk, jako vrní. Když na něj lehce zatlacim a držím tak je ticho. Dela to podle mého spojení ramecek/výdech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 2. Září 2019 Sdílet Vloženo 2. Září 2019 Taky tak nějak podobně jsem to měl. Oblepil jsem textilní páskou a (viz. např. Miklískovo vlákno) je to určitě lepší. Ale především to vrzání / pazvuky dělá ten předěl jak píšeš. Jsou tam podle mě různé plasty a ty jak se o sebe třou tak dělají toto. Výhledově se chystám toto navíc prostříknout nějakým olejem na odstraňování pazvuků - myslím nějakým rádoby profi řešením, ne WDčkem ... jsem zvědav. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 2. Září 2019 Sdílet Vloženo 2. Září 2019 Jsem to nedávno prostříkl celé dokola hodně kokpitem a výsledek se nedostavil, tak právě jedině rozebrat a konkrétní spoje namazat něco jako vazelínou. Již jsem něco podobného dělal s plastem okolo budíků a je od té doby klid a ticho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.