standavfr Vloženo 7. Září 2015 Sdílet Vloženo 7. Září 2015 Tak bych rád viděl konkrétní případ,aspoň co se žárovek a osvětlení týče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 7. Září 2015 Sdílet Vloženo 7. Září 2015 Fajn, radšej stopnime siahodlhú diskusiu.V podstate som chcel poukázať na to, že aj predtým vždy autá jazdili na jedno svetlo a nemenili ho hneď pri krajnici. Väčšinou to teda tak býva, česť výnimkám. Navyše u "našej" konkrétnej fábie III je veľmi podstatný rozdiel oproti predchodcom a to je ten, že aj napriek vypálenej žiarovke ju na ceste bude vidno vďaka ledkám. Ten ledkový pás síce vodičovi príliš neposvieti, ale rozhodne je auto tak viditeľné, že sa ani náhodou nedá vyhovárať na to, že si ho niekto kvôli tomu nevšimol. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 8. Září 2015 Sdílet Vloženo 8. Září 2015 Dnes byl v MFD test výměn žárovek. Naše tam nebyla ale poslední by neskončila. A také tam je zajímavý námět na zrušení povinnosti vozit náhradní žárovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 9. Září 2015 Sdílet Vloženo 9. Září 2015 Nemůžeš to naskenovat a hodit sem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 9. Září 2015 Sdílet Vloženo 9. Září 2015 No koupil jsem elektronicky výtisk za 16 kč. Poprve. Zkusim co pujde asi pres prtscr. Nekam se to stahlo ale nevim kam. A vypdato na 5x juknout a pak samo delete. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 9. Září 2015 Sdílet Vloženo 9. Září 2015 http://auto.idnes.cz/vymena-zarovky-u-auta-0uk-/automoto.aspx?c=A150908_092438_automoto_fdv Tady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 9. Září 2015 Sdílet Vloženo 9. Září 2015 Jo to je ten clanek na netu. V tistene je toho mnohem vic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 9. Září 2015 Sdílet Vloženo 9. Září 2015 Výměna žárovek.pdf Tu to máte enjoy 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Pokusil se někdo vyměnit v mlhovkách H8 za H11? Jde to vůbec? Konektor velmi podobný a co na to ŘJ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 (editace) Konektor jsem kdysi už zjišťoval, je totožný. Je to taky otázka výkonu ( odpadního tepla) žárovky. H8 35W, H11 55W. Co na to řekne parabola a plastové sklo mlhovky.... Editováno: 23. Září 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Co geometrie vlákna? Jestli ta H11 má o 20W víc, pak má o 57% vyšší příkon a srovnatelně vyšší svítivost - nebude to taky svítit někam jinam, protože pozice vlákna určená vůči parabole polohou vlákna vzhledem k patici bude jiná? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 I to je pravda neznámá...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 24. Září 2015 Sdílet Vloženo 24. Září 2015 Stahl jsem z osramu katalogové listy a rozměry jsou stejné. Takže vlákno bude ve stejně pozici. Jinde sem četl že u h11 se musi uckvaknout trochu pin aby šel do konektoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 24. Září 2015 Sdílet Vloženo 24. Září 2015 Ono bacha - třeba do zadních skupinovek jsou bajonetový žárovky s paticí Ba15 s několika rozlišujícíma písmenkama za označením - a v reálu se liší jak paticí (protože jsou s jedním nebo dvěma kontaktama na spodku), tak (a to hlavně) mechanickým rozmístěním těch "pupíků" na obvodu patice. Je to kvůli tomu, aby se nepřeházely mezi sebou žárovky pro brzdu/obrysovku (dvouvlákno 21/15W), jednovlákno 15W, jednovlákno 21W a jednovlákno 10W - třeba ty 15W mají na spodku patice 2 kontakty spojený elektricky s vláknem a obvod patice se vůbec nepřipojuje ani ke kostře, ani na 12V = je izolovanej, naproti tomu u dvojvlákna 15/21W se musí ten obvod ukostřit (je pro obě vlákna společnej) a dvojice kontaktů na spodku přísluší každej kontakt jednomu vláknu. A mechanicky jsou tyhle žárovky odlišený právě těma kulatýma "pupíkama", takže se bez velkýho násilí narvat do patice projinej typ. Co když jsou patice H8 a H11 odlišený podobně? Aby to někdo nenarval do patice jak vidle dopsa a pak nemusel měnit světlo, protože by tu nesprávnou žárovku už nedokázal nedestruktivně vyndat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 24. Září 2015 Sdílet Vloženo 24. Září 2015 To,že má žárovka stejné rozměry ještě neznamená,že má stejnou geometrii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ts1990 Vloženo 27. Září 2015 Sdílet Vloženo 27. Září 2015 uz jste nekdo zkousel v projektorech Ledku H7? svitivost totozna s vybojkou, neprehriva se a tudiz nevypaluje projektor a zivotnost je slibna. Posledni sesta generace s dvema cipy cree xhp50 a svitivosti 3000 lumen na zarovku by nemusela byt spatna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 27. Září 2015 Sdílet Vloženo 27. Září 2015 Ekkar: Jasně všichni jsme rozvedli do dokonalosti možné problémy. Ale všichni zatím na teoretické bázi. Asi to tady nikdo nezkusil. Takže asi vyčkám a nebudu první. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepav Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 ts1990: To by mě hodně zajímalo! Pokud by to šlo a dobře svítilo, neváhal bych zainvestovat a LEDky tak vrazil. Kolik má pro zajímavost svítivost klasická H7??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waleri Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 (editace) Pepav Halogenový žárovky H7 mají světelný tok kolem 1500lm. Pokud ta cree xhp50 má 3000, měla by svítit víc. Otázkou je, jestli svítí tam kam je třeba, nebo se světlo rozprcne do všech stran a ve výsledku to bude ještě horší Editováno: 6. Říjen 2015, autor: waleri Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Knedlhans Vloženo 2. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2015 Zdravím kolegové, Měl bych dotaz k typu žárovky v dálkových světlech. Mám projektorové světlomety,potkávačky H7 ,mlhovky H8. Chci koupit kompletní sadu Osram NIghtbreaker,a po tom,co jsem si tu přečetl to za žádnou cenu nechci rozebírat 2x,abych se podíval a pak abych to vyměnil až je objednám :-) A ještě dotázek,dá se někde sehnat i mlhovková H8 Nightbreaker?Viděl jsem jen Cool Blue Intense. Díky Honza. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 2. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2015 Koupis 2x NBU H7 a jednu sadu das do potkavace a druhou do dalkovek. H8 jsem prodavat nevidel, ale koukal jsem na ne jen v. Bauhausu... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Knedlhans Vloženo 5. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2015 Epo: Už mám objednáno,díky moc. Docela jsi mě překvapil,že na potkávačky i dálkový je stejná žárovka.Možná proto ty dálkový svítili, dle mého soudu, tak zoufale. Kola dolu,dík Honza. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hondatko Vloženo 5. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2015 a jak řešíte teda výměnu když to jde tak složitě, to koupíte žárovky a necháte je vyměnit v servise nebo svépomocí ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 5. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2015 Dle uvážení. Já to měnil sám. Nemít malé ruce a zkušenosti tak bych se do toho nepustil. A servisy taky jak který. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hondatko Vloženo 5. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2015 no protože s modernějším autem zkušenosti nemám jen se felicií a tam je to otázka pár minut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.