Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tiez som nad tym rozmyslal, ale potom som videl ponuku zimnych kompletov pre F3 na skoda-auto.sk a oni tiez predavaju pneumatiky s rychlostnym limitom T.

Ci je mozne oficialne ist o "tupen nizsie" to som nezistoval.

Vloženo
před 23 minutami, miland42 napsal:

Ahoj. Jak je to prosím s tím rychlostnim limitem na pneu? Mohu dát na 81kW verzi 185/60r15 88T ? Někde jsem snad četl, že s rychlostí limitem můžeš jít o jeden stupeň níže. Nerad bych , abych měl při případné kontrole nějaké problémy. Navíc výběr v tomto rozměru a 88H zrovna velký není, resp. veškeré zimáky jsou nedostupné. A do Číny se mě jít nechce. Díky za názory.

81 kW má maximálku v techničáku 197 km/h, index T je na 190 km/h, tudíž správně by jsi měl mít v zorném poli řidiče upozornění na sníženou rychlost. Maxidot tuhle funkci nabízí.

Vloženo

Maxidot nemám, takže nalepit někam třeba zboku, jak dávají info o oleji cedulku? A mohu s těmito gumami jet i za hranice? Plánuji letos, resp. tuto zimu Itálii přes Německo a Rakousko. Díky.

Vloženo (editace)

Ano, už jsem takové nálepky někde viděl, pokud nechceš nic riskovat, tak si jednu pořiď a nalep si ji do zorného pole řidiče. Můj názor je, že bych se radši pokusil sehnat zimní gumy s parametry jaké mají mít, například Nokian WRD4, Continental CWC TS830 nebo Michelin Alpin A4 se v rozměru 185/60 R15 88H vyrábí.

Editováno: , autor: los pakos
Vloženo
20 minutes ago, LuboBBSK said:

Tiez som nad tym rozmyslal, ale potom som videl ponuku zimnych kompletov pre F3 na skoda-auto.sk a oni tiez predavaju pneumatiky s rychlostnym limitom T.

Ci je mozne oficialne ist o "tupen nizsie" to som nezistoval.

Nasa Vyhlaska to umoznuje, ALE

ak chces mat pneu s nizsym rychlostnym indexom, musi to byt aspon na 160km/h + pneu musia byt oznacene horskym symbolom (obrazok vlocky v masive). Az ked to splnas, das nalepku do zorneho pola vodica alebo si nastavis upozornenie v palubnom pocitaci

Vloženo

Na tom palubním počítači by to asi mělo jít i u MFD - je to ta fce upozornění na překročení rychlosti, kdy to pak pípá? Otázka je: zůstane tato hodnota nastavena i po vypnutí motoru a tehdy, když se podívám třeba na průměrnou spotřebu, teplotu motoru.... ?

Vloženo (editace)

Ano, je to ta funkce, kde se nastaví rychlost a po překročení to pípá, nevím jak je to na MFA, musíš vyzkoušet. Pokud tohle máš, tak stačí.

EDIT:

Výstřižek.JPG

Editováno: , autor: los pakos
Vloženo

Našel jsem teď toto, cituji: "Nastavená hodnota rychlostního limitu zůstane v paměti i po vypnutí a zapnutí zapalování. Po přerušení jízdy na déle než 2 h se nastavený rychlostní limit deaktivuje."
Takže by to mělo být průchozí i v zahraničí?

Vloženo

F) Technické požadavky na výbavu vozidel koly, pneumatikami a protiskluzovými řetězy:

2. V případě vybavení vozidla zimními pneumatikami, dle odstavce 13 s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, musí být uvnitř vozidla a na vždy viditelném místě z pohledu řidiče upevněn výstražný štítek, který udává nejnižší hodnotu maximální rychlostní kapacitu pneumatik pro jízdu na sněhu. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle, například palubním počítačem.

Vloženo
před 7 hodinami, miland42 napsal:

Našel jsem teď toto, cituji: "Nastavená hodnota rychlostního limitu zůstane v paměti i po vypnutí a zapnutí zapalování. Po přerušení jízdy na déle než 2 h se nastavený rychlostní limit deaktivuje."
Takže by to mělo být průchozí i v zahraničí?

Pletete si nastaveni pro limiter. Pro pneu je nastaveni jinde v menu u tlaku pneu a to je nastaveni trvale.

Vloženo

Na fóru si myslím nevykáme. :D To ale není důležité. Ne nepletu si speed limiter (omezovač rychlosti) a upozornění na překročení nastavení rychlosti. Já nemám Maxidot, takže musím v podstatě před každou jízdou nastavit na páčce stěračů upozornění na dosažení nastavené rychlosti. Je to mezi teplotou motoru, průměrná rychlost, aktualní spotřeba, ... atd.

Vloženo

Tak s tím nastavením Max. rychlosti na palubním PC u MFD je to jinak. Tuto nastavenou rychlost si pamatuje déle než 2 hod. takže lze bez problémů používat toto. Nevymazalo se to ani po 15 ti hodinách. [emoji106][emoji16]

Vloženo

Tiez mam objednany na 81kW verziu T-index. V radiu Swing je moznost nastavit rychlostny limit pte zimne pneu. Aj v pneuservise mi potvrdili, ze je mozne mat o jeden index nizsiu hodnotu ako mam v technicaku (s nalepkou/upozornenim)

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj,

rád bych se zeptal na otázku ohledně kol jelikož si nejsem jistý :)

V TP mám povoleno toto:

185 60 R15 84H, disk 6JX15 ET38,

Mohu ale použít tyto plecháče které mám?

185 60 R15 84T, disk 6JX15 ET38,

jen si v MaxiDotu nastavím limit na nějakou hodnotu při překročení a to stačí ne?

Děkuji,

Michal.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...