Červen 28, 20187 r ahojte. viete mi povedať čo všetko sa mení na 60 000km servis ? 1.2 tsi 66kw. Ďakujem
Červen 28, 20187 r https://forum.skodahome.cz/topic/131636-servisný-interval-servisní-prohlídky/?page=7&tab=comments#comment-2260036
Červen 28, 20187 r před 52 minutami, Martab napsal: https://forum.skodahome.cz/topic/131636-servisný-interval-servisní-prohlídky/?page=7&tab=comments#comment-2260036 dakujem za ochotu
Červenec 2, 20187 r Zdar, tak mám za sebou první garančku s výměnou oleje, olej jsem si donesl vlastní Castrol Edge LL 5W-30. Obepsal jsem servisy a vybral ten nejlevnější s možností vlastního oleje (cena servisů v okolí Pardubic se pohybovala od 2k do 6,5k Kč). cena: olej vlastní 5L 926 Kč (pro případné dolití) pylový filtr 251 Kč (skoda díly) prohlídka 1687 Kč (Autocentrum Barth Pardubice) celkem: 2864 Kč PS. auto 1,2 TSI 66 kW, výbava style
Červenec 2, 20187 r @hrocja líbí se mi na faktuře to výpalné, jako trest za vlastní olej 250,- Kč..prý manipulace s doneseným olejem jinak pro příště, když neseš svůj olej, tak je to asi proto, že chceš ušetřit, tak dá se samozřejmě i ještě více ušetřit na svém oleji..pokud trváš na specifikaci 5W-30 jako u castrolu a na množství 5 l kvůli případnému dolití, tak tento olej taky dostačuje . https://www.oil-shop.cz/osobni-automobily/shell-helix-hx8-ect-5w-30-1l-2/ Upraveno Červenec 2, 20187 r od ski1961
Červenec 2, 20187 r ski1961: joo, díky za odkaz. Joo "výpalný" je dobrý, ale když jsem obepisoval servisy po okolí, tak jen dva servisy akceptovaly vlastní olej (Autocentrum Barth PCE - 250 Kč a Auto Mercia Chrudim - 300 Kč). Ostatní servisy mi odepsaly a nabídly "výhodnou" nabídku s cenou oleje 650 bez daně, že prý vlastní olej nedoporučují v době záruky Upraveno Červenec 2, 20187 r od hrocja úprava písma
Červenec 2, 20187 r Tak jestli ten vyjety olej i zlikviduji, tak to jeste beru. I kdyz je to svinarna. Pylovy filtr jsi jim donesl take vlastni? Na fakture ho nevidim. Ja napsal dotaz trem servisum, kolik me u nich bude stat prvni vymena oleje v Yeti 1,2 TSI, jeden odepsal 5500 Kc, druhy 4500 Kc a treti slibil, ze posle rozpis ceny a neposlal.
Červenec 2, 20187 r @osobne ano zlikvidují ten starý olej úplně stejně jako ten jejich předražený tím, že ho nalejou do sudu s vyjetým olejem..
Červenec 2, 20187 r Citovat Pylovy filtr jsi jim donesl take vlastni? Na fakture ho nevidim. Pylový filtr jsem si měnil sám, jelikož na tom nic u fabie není, jen trochu ohnout hřbet jinak jak jsem psal, kupoval jsem uhlíkový ze škoda díly. Jinak přijímací technik koulel trochu očima jelikož počítal, že olej dá ten jejich výhodnej + chtěl vyměnit pylový filtr + dolít ostřikovače ( přitom jsem mu psal mail, že chci jen nutnou servisku s obhlídkou auta a výměnu oleje).
Červenec 2, 20187 r Moje první serviska stála cca 750,- + vlastní olej za cca 600,- tedy celkem za cca 1,350,-
Červenec 3, 20187 r @osobne nevím, odkud jsi kvůli vzdálenosti, ale je to firma OKIM s pobočkama v Louny, Lovosice a Ústí n.Labem https://www.okim.cz/ Jel jsem tam na reference z jiných for, kde to všichni chválili, at už byl člověk v jakékoliv jejich pobočce. Po zkušenostech z jiných servisů jsem si připadal jak alenka v říši divů osobně jsem byl v Lounech..žádné blbé kecy ohledně vlastního oleje o ztrátě záruky, nikam vlastní olej nezapisovali, žádné výpalné za donesený olej, naopak, ano klidně si přivezte, jen musí být originál zabalený s požadovou specifikací. Přístup přijímacíího technika mi překvapil ještě více. Žádné snahy jak mně toho vyměnit co nejvíce, na všechno se mi ptal, zdali to chci vyměnit. V jiných servisech, jak jsem četl automaticky dolévají ostřikovače nebo mění stěrače za jejich drahé a pak se člověk diví. Tady naopak, chcete dolít, chcete vyměnit stěrače ? byl jsem připravený, že si nechám vyměnit jejich kabinový filtr i když je taky drahý, myslel jsem, že ho povinně vyměňují a nechtěl jsem tam vozit všechno své, jen olej..a technik říká, chcete vyměnit kabinový filtr ? já říkám a to neměníte automaticky ? prý ne..je to jen doporučující výměna nikoliv povinná a záleží na zákazníkovi, jestli ho chce vyměnit..a ještě dodal, jestli to zvládnete sám, vyměnte si ho kdy chcete, navíc u nás je 2x tak drahý než jinde.. připadá Vám to jako scifi z autorizovaného servisu ? Je vidět, že ještě existují vyjímky a vůbec jsem neměl pocit, že mě chtějí odrbat, ale spíš obráceně, abych ušetřil a na závěr mi prodloužili o rok mobilitu grátis, ačkoliv jsem měl dle ceníku platit asi 90,- Kč, prý jako pozornost podniku a prý budou rádi, když přijedu zase. Nevím, jestli byl tenhle přístup proto, že je tam tvrdá konkurence a boj o zákazníka, protože přímo jen přes ulici je další autorizovaný servis Myslivec..to jsem opravdu ještě neviděl, aby v tak malém městě na jedné ulici přímo proti sobě byly dva dealeři. Takže tohle je ted můj servis, kam si rád dojedu..před nedávnem jsem dával typ jedné holčině z Facebooku z Prahy, která si klidně dojela těch cca 150 km tam a zpět, protože se jí to mnohokrát vrátilo, když jí řekli, kolik by zaplatila v Praze a kolik nakonec zaplatila v Lovosicích, kde byla. Upraveno Červenec 3, 20187 r od ski1961
Červenec 3, 20187 r @ski1961 To jsi měl jen výměnu oleje bez garanční prohlídky, nebo komplet po 30tis/2letech?
Červenec 3, 20187 r Martine, to byla prohlídka po 2 letech, ještě na té první fabuli, najeto měla v době prohlídky jen cca 6 tkm..ona první prohlídka po 2 letech nic jiného neobsahuje, než výměnu oleje a případně pylového filtru..
Červenec 3, 20187 r Aha, díky, mne to právě nesedělo na tu současnou co máš Já vezu příští týden auto na výměnu v 15tis (z vlastní iniciativy), tak uvidíme, kolik si řeknou
Červenec 3, 20187 r Před hodinou, ski1961 napsal: @osobne nevím, odkud jsi kvůli vzdálenosti, ale je to firma OKIM s pobočkama v Louny, Lovosice a Ústí n.Labem https://www.okim.cz/ Jel jsem tam na reference z jiných for, kde to všichni chválili, at už byl člověk v jakékoliv jejich pobočce. Po zkušenostech z jiných servisů jsem si připadal jak alenka v říši divů osobně jsem byl v Lounech..žádné blbé kecy ohledně vlastního oleje o ztrátě záruky, nikam vlastní olej nezapisovali, žádné výpalné za donesený olej, naopak, ano klidně si přivezte, jen musí být originál zabalený s požadovou specifikací. Přístup přijímacíího technika mi překvapil ještě více. Žádné snahy jak mně toho vyměnit co nejvíce, na všechno se mi ptal, zdali to chci vyměnit. V jiných servisech, jak jsem četl automaticky dolévají ostřikovače nebo mění stěrače za jejich drahé a pak se člověk diví. Tady naopak, chcete dolít, chcete vyměnit stěrače ? byl jsem připravený, že si nechám vyměnit jejich kabinový filtr i když je taky drahý, myslel jsem, že ho povinně vyměňují a nechtěl jsem tam vozit všechno své, jen olej..a technik říká, chcete vyměnit kabinový filtr ? já říkám a to neměníte automaticky ? prý ne..je to jen doporučující výměna nikoliv povinná a záleží na zákazníkovi, jestli ho chce vyměnit..a ještě dodal, jestli to zvládnete sám, vyměnte si ho kdy chcete, navíc u nás je 2x tak drahý než jinde.. připadá Vám to jako scifi z autorizovaného servisu ? Je vidět, že ještě existují vyjímky a vůbec jsem neměl pocit, že mě chtějí odrbat, ale spíš obráceně, abych ušetřil a na závěr mi prodloužili o rok mobilitu grátis, ačkoliv jsem měl dle ceníku platit asi 90,- Kč, prý jako pozornost podniku a prý budou rádi, když přijedu zase. Nevím, jestli byl tenhle přístup proto, že je tam tvrdá konkurence a boj o zákazníka, protože přímo jen přes ulici je další autorizovaný servis Myslivec..to jsem opravdu ještě neviděl, aby v tak malém městě na jedné ulici přímo proti sobě byly dva dealeři. Takže tohle je ted můj servis, kam si rád dojedu..před nedávnem jsem dával typ jedné holčině z Facebooku z Prahy, která si klidně dojela těch cca 150 km tam a zpět, protože se jí to mnohokrát vrátilo, když jí řekli, kolik by zaplatila v Praze a kolik nakonec zaplatila v Lovosicích, kde byla. Na výměnu stěračů a doplnění nádobky ostřikovačů mají povinnost se ptát při každé prohlídce. Sami do sebe je bez souhlasu zákazníka nesmí vyměnit a nikdy bych jim to nezaplatil. Výměna kabinového filtru je výrobcem ŠA předepsaná po určitých intervalech. Pokud ji přes splnění těchto podmínek neudělají, porušují předpis výrobce a berou na sebe riziko případných problémů. Je to zase neznalost dotyčného technika, bohužel obvyklá praxe v autorizovaných servisech.
Červenec 3, 20187 r před 22 hodinami, ski1961 napsal: @osobne ano zlikvidují ten starý olej úplně stejně jako ten jejich předražený tím, že ho nalejou do sudu s vyjetým olejem.. Ano a jak je ten sud plný tak jej musí ekologicky zlikvidovat, nelejou to do kanálu a ani to nevozí někde do škarpy za město.
Červenec 3, 20187 r ano, elekologicky ho zlikvidují tak, že ho ani za to město nepovezou ho vylít do škarpy.. firmy, které se zabývají ekologickozu likvidací si úplně běžně do takovýchto firem pro ty sudy s vyjetými oleji jezdí..některé dokonce bezplatně, takže žádnou velkou ekonomickou zátěž s tím servisy opravdu nemají, vím o tom opravdu svoje..takže tady nedělejme z nich chudáčky, jak musí draze ekologicky likvidovat olej a brát od nás za to výpalné :-)
Červenec 3, 20187 r Díky za názor a navíc od někoho, kdo do toho vidí. Opravdu usměvné, jak jim někteří baštili odůvodnění ceny oleje ekologií. Někteří zde přítomní by si za jejich “pravdu” nechali i končetiny řezat. Není to tak dávno, co jsem viděl skladiště sudů pohozené na pozemku Autosalonu za servisem, ze kterých navíc vytékal obsah a voda to určitě nebyla. Takoví chudáci to jsou, že opravdu vymyslí cokoliv, aby si odůvodnili cenu 800Kč/1litr. Bože můj...
Červenec 3, 20187 r @LukášCBR věř, že tyto firmy, které produkují velké množství vyjetých olejů to mají zařízené tak, že za to nemusí zaplatit ani korunu a firmy si pro to sami jezdí..jsou i firmy, kterým se musí platit v přepočtu cca kolem 2,- Kč za kg, v přepočtu 1 kg=0,9 litru..takže i kdyby, tak za 200 litrový sud, cca 400,- Kč..to je pane výdaj že ? to jim někde zaplatí na výpalném dva zákazníci..takže asi tak..opravdu z nich nedělejme chudinky, jakou s tím mají velkou finanční zátěž a starosti,.. Upraveno Červenec 3, 20187 r od ski1961
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.