Hkubes Vloženo 28. Září 2015 Sdílet Vloženo 28. Září 2015 Můžu jen potvrdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Dneska ve vánici 2x FA hlásil zakrytý senzor. Ani se tomu nedivím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubais Vloženo 8. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2015 Mé zkušenosti: Pokud vbehně před auto srna z boku, FA nemá šanci, ostatně to ani sebepozornější řidič. V servise mi potvrdili, že FA funguje na principu měření vzdálenosti a jakmile se vzdálenost většího předmětu před FA začne rychleji zmenšovat, FA začne reagovat. Tudíž nemusí fungovat na lidi, cyklisty a zvěř. Po střčetu se srnou se musel kalbrovat multikolizní senzor, který se musí kalibrovat i po každé geometrii. Otázka je, zda-li multikolizní senzor je to samé co FA??? A jak souvisí s geometrií? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 8. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2015 (editace) Multikolizní senzor není to samé co FA. Multikolizní senzor souvisí s multikolizní brzdou, která po nehodě omezí (sníží) další možnost a rychlost lítání nekontrolovatelně po silnici. Jak ale souvisí s geo, to musí říct někdo zkušenější. Editováno: 8. Prosinec 2015, autor: mp390 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubais Vloženo 8. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2015 Každopádně FA byl v řiti, tak nevím, jestli se technik jen nepřeřekl a nekalibroval se právě ten... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camarena Vloženo 8. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2015 Ja len doplnim, FA nereaguje na predmety prichadzajuce zboku, takze srnu, ktora skoci z pola asi FA nezaznamena, tak isto FA nereaguje na protiiduce predmety, myslim, ze je to aj v manualy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulinak Vloženo 15. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2015 inu po najetych 5 tisicich mi to pipalo asi sestkrat a brzdilo dvakrat, zrovna dneska opet, aniz by pro to byl specialni duvod (auto prede mnou odbocovalo ve meste doprava a ja ho v klidu objizdel), nastuduju jak to cely uplne vypnout, protoze aby mi to drhlo smykem novy gumy na to nemam moc naladu.... a v zimne na naledi by to mohlo bejt jeste zajimavejsi kdyz ti to bez varovani proste hrabne do brzd... srna apod. to prej nezavira, mel by to byt radar reagujici na kov? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 15. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2015 ABS by ti smykem drhlo gumy? Mne to zatim funguje v pohode. Sam brzdil jen 2x tesne predtim, nez jsem na to hamtnul taky, protoze najednou skoro stojici kolona za horizontem a podruhe kdyz na to hamtnul ten prede mnou. Jinak odstup to hlasi kazdou chvili, ale nevidim v tom problem. Spis naopak. Srnu to nechytne, ale je to jen asistent, ne autopilot... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubais Vloženo 15. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2015 Mi to píplo při objíždění, ale musím objektivně uznat, že to bylo objíždění natěsto, spolujezdci by asi lepilo... Jinak do brzd mi to nehrabe, asi záleží na stylu. Srnu to nechytá, protože je malá a hlavně je to překážka, která se najednou objeví před vozidlem zboku, není to vozidlo před autem. Jak jsem psal, FA nemá reagovat na předměty blížící se z boku. Má být funkční hlavně pro popojíždění v koloně a případně asistovat při možné kolizi s jiným vozem zepředu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulinak Vloženo 15. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2015 ano v rychlosti ca 30 nebo kolik to bylo to chvilkove zaflokoval, mam svoje pneumatiky rad abych si je nechal (i kdyz po kouskach) takhle "ploskovat".... :-/ tusite nekdo jestli se do da vypnout natrvalo, navod jsem ehm.... zalozil.... diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubais Vloženo 15. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2015 Vypnout lze, vím že jsem to našel v palubním počítači někde v Menu "asistenti"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 15. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2015 Je to v infotainmentu. Car -> Nastaveni -> Asistenti -> FA -> Aktivni/Neaktivni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 17. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2015 Dnes ráno mi opět parádně zafungoval FA. Jedu za starou Felicií, je tma, prší. Felda se mi vzdálila a na křižovatce zastavila. Díky dešti, tmě a tomu, že neměla 3. brzdové světlo jsem si vůbec neuvědomil, že stojí a FA začal pípat. Po dupnutí na brdu bylo poznat, že auto natlakovalo brzdy na max. Takže opět spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulinak Vloženo 18. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2015 tak dnes v palubnim pocitati tahle ficura definitivne vypnuta, hura, jsem ted pri jizde paradoxne vyrazne klidnejsi.... :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 18. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2015 (editace) Akorát po nastartování FA budeš mít zase zapnutý . Ještě doporučuji před jízdou vypnout motor, co kdyby náhodou. Editováno: 18. Prosinec 2015, autor: mp390 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
scypho Vloženo 19. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2015 Vcera som konecne pocul piskat Front Assistenta. Auto zastavilo pred prechodom, druhe do neho naburalo, treti stihol zabrzdit a ja som bol stvrty. Cele sa to odohralo behom par sekund v dost hustom lejaku. Priznam sa, ze v tej chvili som sa nevenoval na 100% situacii pred sebou (spataky, manzelka...), keby nebolo toho piskania asi nedobrzdim. Taktiez mam pocit, ze brzdy boli akesi ostrejsie v tom momente (stacilo menej tlacit a auto stalo - mozno FA uz zacal brzdit). U mna zatial maximalna spokojnost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 19. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2015 Mě už to poprvé také zapípalo v úterý. Jeli jsme v koloně asi 30, inteligent předemnou si vzpomněl, že chce odbočit bez směrovky, lehce si přibrzdil a už hukot. Měsíc jsem myslel, že to nefunguje, když nemám MaxiDot na ukazování odstupu a ejhle funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotrtak Vloženo 20. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2015 FA se do aut montuje proto že po silnicích jezdí auta která mají FA? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 21. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2015 Dnes to na mě pipalo když na křižovatce předemnou odpočovalo auto. Byl sem cca 20metru daleko... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubais Vloženo 21. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2015 Záleží, jak rychle ses k němu blížil, mi to obvykle pípalo až kousek za autem, když předemnou odbočovalo, odhadem do 10ti metrů, ale nejel jsem jako prasák... Každopádně jsem se vždycky docela leknul a zpozorněl Záleží asi i na kalibraci, bude tam hodně podmínek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 21. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2015 (editace) asi 50km/h. strašně to pípá, věc uplně k ničemu.... Editováno: 21. Prosinec 2015, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubais Vloženo 22. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2015 Tak to doporučuji servis, protože při běžné jízdě jsem se já a troufnu si tvrdit že většina majitelů F3 s nadměrným pípáním nesetkal. Buď bude chyba v nastavení radaru, nebo ve stylu jízdy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 22. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2015 Prvních několik set kilometrů mi auto několikrát píplo, časem jsem si zvykl nechávat si větší odstup od auta a dřív brzdit. Zkusil bych změnit styl jízdy, FA je výborným pomocníkem, pokud ho umí člověk používat. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Termiter Vloženo 22. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2015 Písknul mi asi tak jednou za 1000 km, a to vždy oprávněně. Já jsem spokojený. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
qcze Vloženo 22. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2015 najeto 7500km, FA se aktivoval (začal brzdit) zatím dvakrát. jednou jsem udělal myšku za ciklistou a podruhé když jsem vjel prudce do kruhové křižovatky ve které byli nějaké květináče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.