Publikováno Duben 6, 201510 r Koukal jsem do ETKY a verze s climatronicem by měla mít PTC (přídavný elektrický topný článek). O TSI se ví, že náběh topení je vcelku pomalý? Může někdo potvrdit, či vyvrátit zdali je PTC přítomno a u jakých motorizací? Poznat byto mělo jít tak, že cca 1-2 minuty po nastartování už fouká vlažný vzduch. Upraveno Duben 6, 201510 r od Reeshanek
Duben 6, 201510 r Je to jenom u TDI. Když projedeš celou konfiguraci a pak klikneš na Zobrazit kartu vozu, tisk, tak hledej "Elektrické přídavné topení". Upraveno Duben 6, 201510 r od mp390
Duben 6, 201510 r Autor Jinak je to jak jsem našel v ETCE, pokud u TDI není climatronic, tak není ani přídavné topení.
Duben 6, 201510 r Kam koukáte? Já tady: http://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1 Fabii III nevidím
Duben 6, 201510 r Autor U manuálu fakt není. Je tam poznámka, zé není k dispozici pro tento model. Není ani ve výpisu v konfigurátoru. Mp390: ETKU mám naistalovanou v PC, tu online nepouživám. Upraveno Duben 6, 201510 r od Reeshanek
Duben 6, 201510 r Kam koukáte? Já tady: http://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1 Fabii III nevidím Ale je tam, teď jsem to zkoušel (viz obrázek). Já mám ovšem Etku v PC. Rozklikni "FAB Fabia" a pak modelový rok 2016.
Duben 6, 201510 r Autor Ale řádek hned pod tím, je poznámka, že není k dispozici pro tento model. Což v zobrazení s climatronikem není. Není ani ve výpisu výbavy v CC. Možná tu poznámku špatně chápu, kdyžtak se omlouvám za dezinformaci.
Duben 6, 201510 r Jsou tam u topení přece dvě možnosti - s PTC a bez PTC, benzínové motory ho nemají, tak pro ně je ta varianta bez. U té bez PTC dokonce ještě nejsou ani čísla dílů. Na konfigurátor se nelze spolehnout, občas jsou tam chyby a Etka také není vždy to pravé ořechové.
Listopad 29, 20186 r Dovolím si vytáhnout trochu starší téma. Už jste někdo zkoušel dodělat PTC do auta s benzínovým motorem? Zajímalo by mě, co to všechno obnáší... Je na to v autě připravená kabeláž, spínací relé atd.? Box s výměníkem od vodního okruhu podle etky vypadá, že je stejný pro verzi s PTC i bez.
Listopad 29, 20186 r Nejblíže tomu je asi @Petrzi, nevím zda to už dokončil. Ale kabeláž nebo cokoli jiného co by bylo v autě jen navíc tam téměř určitě nebude.
Listopad 29, 20186 r Benzin, nemá přípravu na nic, aspoň po Fl, u mě je to otázka dostat topné těleso do vyměňíku, což je dosti pracné musí se demontovat malý okruh a přidat k výměníku.
Říjen 5, 2024Říj 5 Už niekto má PTC namontované v TSI ? Mám F3 1.0 TSI MR2020 a chcel by som si PTC namontovať ešte kým niesu mrazy - pasuje PTC z F3 1.4 TDi od r.v. 2014 (diel č. 6R0963235 )? Je ich celkom dosť na diely tak PTC by zohnať nebol problém. Čo som našiel info tak všetko boli zástavby do Rapidov a neviem či majú tito autá totožné systémy kúrenia. Tu je napr. návod, no na Rapid (žial v ruštine) - https://www.drive2.ru/l/610335607117408622/
Říjen 5, 2024Říj 5 Systém kúrenia bude rovnaký, pasovať to bude. Škoda že ovládanie PTC už musí byť bastlenie, keďže ECU na TSI nevie ovládať topný člen podľa teploty a CAN PTC sa do tejto platformy nikdy namontovali.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.