Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ano, neměl by být žádný problém, protože se jedná také o SKG11.

Pak lze na zařízení aktivovat vzhled jako na FL verzi :) 

Bude pak po aktualizaci chyba v infotainmentu (diagnostikou) viditelná chyba kvůli SVM - aktualizaci SW (ničemu nevadí)

Vloženo (editace)

už jsem hledal, možná špatně ... ale nenašel.

jsou někde k dispozici nějaké change logy, případně chyby jednotlivých verzí?

nebudu sám nic dělat. ale zaúkoloval bych servis, kdyby to něco přineslo nebo vyřešilo věci, na které jsem si už asi i zvykl, ale .. 

zajímá mě MIB2.5 ... mám 1433 ... zda chtít 1440 :)

žádné zásadní chyby tam nejsou. některé věci nepoužívám ... něco třeba vylepšili :)

díky

edit: tak jsme koukal do auta a mam 1440 ... takze nic ... kurna .. neni co resit ... 

Editováno: , autor: hamoun
Vloženo

Changelogy jsem nikdy neviděl. Byl někde na internetu k dispozici pro ten update 1433 a bylo tam jen uvedeno, pro které verze ta aktualizace je určená, nic víc.

Přechod na MIB2.5 z MIB2 je možný, ale není to pouhou aktualizací jednotky skrze SD kartu. Hardware mezi MIB2 a MIB2.5 je stejný. 

Každopádně lze na verzi 1433 aktivovat vzhled jako má MIB2.5 a když se vymění displej za FL Amundsen (celosklo s dotykovými tlačítky po obou stranách), tak bude ostřejší obraz :) 
Nebo provést "komplikovanější" aktualizaci z MIB2 na MIB2.5, vyměnit displej za celoskleněný Columbus a je to :) 

Vloženo

Dle moji verze FM by neměl být nejmenší problém aktualizovat.Nový FM jsem stáhnul,jak pokračovat dále?Kdysi jsem aktualizoval mapy ,počítám,že to bude podobné ale i tak pro rekapitulaci.Díky

Vloženo

Ano, postup je podobný. Podržet tlačítko MENU a dát "aktualizovat/verze softwaru" a zvolit aktualizaci skrze USB :) A samozřejmě data stejně jako mapy, rozbalit na USB/SD kartu s tím, aby v kořenové složce byly už samotné soubory.

Vloženo

dnes mi auto tak trochu vyrazilo dech a nejspíš právě to byl ten účel...

jedu takhle kolem jedné školy, kde je snížena rychlost na 20 km/h a náhle se zeslabí přehrávaná hudba (média z SD karty) a ozve se upozornění, že projíždím kolem školy... nejspíš to bylo přes TP RDS, ale tak moc hlasitěji nemám dopravní informace zesíleny, oproti hudbě...  a současně se informace objevila na virtuál kokpitu v rámečku ... něco podobného jsem zažil v Rakousku na dálnici, když probíhalo hlášení o vozidle v protisměru, opět opakované z rádia, hodně hlasitě, něměcky a anglicky a na maxidotu v češtině....

máte někdo podobnou zkušenost?

... zítra jestli nezapomenu, projedu tam schválně znovu, kolem té školy...

Vloženo
před 17 hodinami, guest100 napsal:

dnes mi auto tak trochu vyrazilo dech a nejspíš právě to byl ten účel...

jedu takhle kolem jedné školy, kde je snížena rychlost na 20 km/h a náhle se zeslabí přehrávaná hudba (média z SD karty) a ozve se upozornění, že projíždím kolem školy... nejspíš to bylo přes TP RDS, ale tak moc hlasitěji nemám dopravní informace zesíleny, oproti hudbě...  a současně se informace objevila na virtuál kokpitu v rámečku ... něco podobného jsem zažil v Rakousku na dálnici, když probíhalo hlášení o vozidle v protisměru, opět opakované z rádia, hodně hlasitě, něměcky a anglicky a na maxidotu v češtině....

máte někdo podobnou zkušenost?

... zítra jestli nezapomenu, projedu tam schválně znovu, kolem té školy...

Ahoj. S tím hlášením auta v protisměru jsem se setkal tady v ČR na vnějším pražském okruhu. Psalo mi to a hlásilo v rádiu.

Vloženo

Zřejmě mají nějaká místa se zvýšeným nebezpečím zadaná do map.

Hlašení na displeji zvládá i Amundsen v OIII

(zde právě obr. hlášení na Amundsenu)

1093443343_hlen.thumb.jpg.0f3a0b6bf7fa042b9b66e01f7f484c26.jpg

takže předpokládám že i Superb to má také tak, zvlášť když Columbus je ještě o úroveň výše.

Vloženo

Byl bych rád za video. Podle popisu nádrherná ukázka nebezpečného nesmyslu, který odvádí pozornost řidiče. Chtěl bych vidět, jestli se to upozornění zobrazuje jen v určité hodiny a nebo otravuje i v sobotu a neděli (a tak, aby si vypěstoval člověk přirozenou ignoraci a nevěnoval tomu pozornost).

Vloženo

Tak jsem dnes jel kolem té školy ve 14:35 a nic, schválně jsem se otočil a jel druhým směrem, tedy jako poprvé a také nic... a to jsem i prekročil rýchlosť 20 km/h... 

Jen doplním, že se mi na Columbus žádné psané hlášení nezobrazilo, když jsem zaznamenal to hlášení, 100% totiž vím, že jsem se na displej podíval, když hudba zticha a malinkou chvilku bylo ticho, nezobrazilo se ani hlášení jako když u dopravního vysílání, kde není jen OK, ale na výběr dvě možnosti... Možná kolem budu schopen jet ještě v pátek v době vyučování... 

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

@stanmarto hlasi vsechna auta, je to nejaky druh emergency hlaseni (vybuch atomove bomby.... a auto v protismeru).

vyskakovalo to na me od mercedesu prez audi i v octavii3.

nicmene, nema nekdo reseni jak zabranit neskutecnemu patlani infotainmentu po FL? 
objednal jsem nejakou folii, protoze s tim nedokazu jezdit...

Editováno: , autor: Deliberator
Vloženo (editace)

Někde tu někdo psal o nějakém oleofóbním přípravku, zkus Google... zadej oleofóbní vrstva, vyběhnout ti hned nějaké informace... 

Editováno: , autor: guest100
Vloženo
V 20. 1. 2022 na 22:44, Deliberator napsal:

@stanmarto hlasi vsechna auta, je to nejaky druh emergency hlaseni (vybuch atomove bomby.... a auto v protismeru).

vyskakovalo to na me od mercedesu prez audi i v octavii3.

nicmene, nema nekdo reseni jak zabranit neskutecnemu patlani infotainmentu po FL? 
objednal jsem nejakou folii, protoze s tim nedokazu jezdit...

Já si objednal skla jak na VC tak na columba a super nedělá to čmouhy

Vloženo (editace)
před 7 hodinami, skdh napsal:

Vies sem hodit link na tu foliu? Vdaka

CZK 356.89  18% Off | RUIYA Car Screen Protector For Superb Business Columbus 9.2 Inch 2019 2020 Navigation Display Screen Auto Interior Accessories
https://a.aliexpress.com/_mtaZBWM

jinak je to sklo a super, všechno bez problému funguje a hlavně to nedělá mastné fleky po prstech.

Editováno: , autor: Leonekkk
  • Díky 3
  • Pozitivní 2
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Zdravím,

nesetkal s někdo u MIB 3 (s Lauroubez měniče) s problém s logami radiových stanic?

V nabídce je logo s bílým pozadím ale na hlavní obrazovce jsou šedivý.

EDIT: Tak loga jsou šedá jen při rozsvícených světlech, asi nechtějí aby to zářilo ale jak je malý logo tak to dělá blbý efekt. U velkých se "ztmaví" celý čtvereček.

EDIT2: Nevíte jaká je poslední verze SW a NAVI dat? ---- mimo jiné stáhnu si na Flashku update ze škoda auto ale nabídka se neobjeví, tak buď mi to nejde a nebo to nejde

C6FD4BA0-45F3-4821-A36E-4C3DAC78EFA6.jpeg

D426192C-935C-4F4E-A5F4-15F1542D57F5.jpeg

Editováno: , autor: gary90
Doplnění informací
Vloženo

Ahojte. Chcel by som sa opýtať ci je možné vymenit obrazovku columbus mib 2 za obrazovku amundsen 8” mib 2,5. Jedna sa mi o to ci to tam bude sedieť bez dodatočných kablovaciek a výmeny konektorov a listy v palubovej doske. Ďakujem pekne za kazdu odpoved 

Vloženo

Ano, displej pro Amundsen MIB2.5 lze vyměnit kus za kus za Columbus MIB2 displej, výsledkem je i lepší rozlišení obrazovky :) U Superba je akorát problém toho, že vznikne otvor za displejem, který prakticky není vidět. Dává se totiž s těmito displeji (skleněnými) jiná lišta.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...