Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
W dniu 28.04.2022 o 20:26, dfga napisał:

Ahojte TSC mam nakodovat s ucebnou hodnotou alebo bez? 

Kompenzace krouticího momentu (TSC)

Aktivace TSC

1. Zadejte „Steering Assist“ na adrese 44 přístupový kód (19249)

2. Pak v dlouhém kódování

3. Změňte hodnotu: z neaktivní kompenzace řízení krouticího momentu (TSC) na

1_Torque Steer Compensation (TSC) s naučenými hodnotami aktivní nebo

2_Torque Steer Compensation (TSC) bez aktivních naučených hodnot

(Pozice 2 pak funkce pracuje tvrději)

Kompenzace točivého momentu (TSC) – Tato funkce mění nastavení kompenzace točivého momentu a zlepšuje stabilitu řízení při akceleraci.

Podstatou systému je kompenzace smyku vozu v okamžiku zrychlení (při prudké akceleraci vozů s předním náhonem mírně driftuje doprava).

Ukázkové video VW Tiguan bez funkce TSC

0_Torque Steer Compensation (TSC) neaktivní 1_Torque Steer Compensation (TSC) s naučenými hodnotami aktivní

2_Torque Steer Compensation (TSC) bez aktivních naučených hodnot

0_ Kompenzace točivého momentu (TSC) není aktivní.

1_ Kompenzace točivého momentu (TSC) aktivní s naučenými hodnotami.

2_Kompenzace točivého momentu (TSC) aktivní bez naučených hodnot.

864588575_TSC2.thumb.jpg.19fe70905aaae3001db40edac02e7bd5.jpg

364781781_TSC3.thumb.jpg.d9a5907f7f4c649fd75900a5b85ac6fd.jpg

Vloženo (editace)

Ano, lze. Já to tak mám v Octavii a v Superbu to musí jít určitě také, protože je to v nastavení BCM. Nepamatuji si teď přesně, jaké nastavení to bylo. Už je to přes rok, co jsem to kódoval. Podle mě to bylo něco v kanálu adaptací "Interior_light_parameter:" nebo "Interior_light_2nd_generation:"

Editováno: , autor: Krosta
Vloženo

Zdravím, je tu někde nekde: Praha-Východ, Říčansko, Praha 20, Praha 9 a okolí "hobby kodér VAG" který se tím neživí komerčně a byl by mi ochoten za nějakou rozumnou odměnu podle možností (svých i auta:-) dokódovat/odkódovat pár věci na SIII r.v. 2018 ? Dřív u jiných značek jsem si občas něco dokódoval, ale bohužel časově nestíhám (se to učit na VAG) a tak radši někomu šikovnému kdo to už má zmáknutý zaplatím... 

Vloženo
V 22. 4. 2022 na 18:14, Deliberator napsal:

@Leonekkk to se ti snad vyplati koupit OBDeleven, tim udelas i odblok obrazu. A vsechno ostatni. Mas jeste predFL model, tam jde vsechno v pohode... 

mam i Caristu, tam si odblokem obrazu nejsem jistej, ale spis ne.

origo VCDS kabel taky VIM neudela. To OBDeleven mi prijde na hrani se nejlepsi. 

V podstate jsem udelal vse co nabizi Ferda v strakonicich, krom tri veci: 

dokodovani vicero jizdnych rezimu podvozku coz nepotrebuju

vypnuti startstopu na coz mam kablik z Ali

zavirani kufru dalkou.

A to mam MR2022, u tebe pujde vse.

Ahoj a ty jsi z Moravskoslezské kraje a máš eleven?

Vloženo (editace)
V 19. 5. 2022 na 1:45, PanJara napsal:

Ahoj! MS kraj?

Středočeský, ale občas mám cestu i jinam :D

@DeliberatorV kódování radaru (13) zapnout "Cruise_Controle_Mode" a v adaptacích/přizpůsobení budíků (17) zapnout pod Display_longitudinal_coordinator cruise control. Nevím teď přesně, jak je to česky. Tuším že nějak "zobrazení podélného koordinátora" a pod tím "Tempomat"

Nepodporují to všechny vozy. Nejspíš je to limitace verze budíků, že to umí jen vozy MR2020+ nebo možná až MR2021+

Oprava špatného popisu
Vloženo (editace)

@Krosta me to naskocilo hned po adaptaci v ACC jednotce. Akorat jsem zjistil, ze mi nereaguje tlacitko na travel assist. Tak zapnu jeste co rikas, ale spis vypnu tu inteligenci audi zpatky na vw

edit: bylo to tou inteligenci audi. Vraceno na vw a jede i obyc tempomat i travel assist

Editováno: , autor: Deliberator
Vloženo

Príjemný deň vám prajem. Nech som hľadal, ako som hľadal ale nenašiel som… je možné nakódovať auto tak, aby sa nedalo po naštartovaní hýbať voličom DSG, pokiaľ je kessy kľúč mimo dosahu?

Vloženo (editace)

Ne, nic takového nakódovat rozhodně nelze :) 

Jediné, co vozidlo dokáže, když je klíč mimo dosah -> psát, že klíč je mimo dosah. Nic víc.

A spíše ze zvědavosti, jaký důvod by tohle mělo? 

Není snazší nakódovat vozidlo tak, aby při opuštění vozidla bylo možné jej zamknout, i když je nastartováno? 

V 20. 5. 2022 na 16:36, Deliberator napsal:

edit: bylo to tou inteligenci audi. Vraceno na vw a jede i obyc tempomat i travel assist

Jo, to se nedivím, v AUDI to funguje jinak :) Někde jsem to asi už i psal, nevím teď jistě :D 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...