bojler Vloženo 22. Březen 2023 Vloženo 22. Březen 2023 Nasla by se dobra duse, ktera by sem dala screeny s labely ve VCDS pro kodovani jednotlivych bytu destoveho senzoru a steracu? Z nejakeho duvodu mne vyskakuje u nasteni zrcatek a steracu, ze automaticke spinani v desti je nedostupne a ukazuje se volba stirani zadniho okna, i kdyz je auto nema. Mozna jsem do neceho hrabl a zatim jsem neprisel na to, jestli VCP umi stejne jako VCDS zobrazovat popisky u kodovani. Citovat
DavesMan Vloženo 23. Březen 2023 Vloženo 23. Březen 2023 (editace) Asi by to chtělo napsat OE číslo jednotky stěračů, není jen jeden typ a kódování se pokud vím liší. Ano, VCP to umí, je to pod tlačítkem Coding TXT. Ale ty popisky tam nejsou vždy. Jinak kódování pro funkční automatické stěrače mám takto: Rain/Light Recognition Sensor: Subsystem 2 - Part No SW: 5Q0 955 547 A HW: 5Q0 955 547 A Labels: 5Q0-955-547.CLB Component: RLHS 037 0059 Coding: 0088DF Ale mám combi se zadním stěračem. Zítra v autě můžu natípat screenshoty. Editováno: 23. Březen 2023, autor: DavesMan doplnění informací Citovat
bojler Vloženo 23. Březen 2023 Vloženo 23. Březen 2023 Začnu od konce - zadní stěrač nevadí, resp. automaticky neznamená jiné kodování. V logu jsem měl u senzoru také 0088DF (a to mám senzor s indexem B), který se začal montovat pokud si dobře pamatuju s MR2017. U stěračů pak mám kódování shodné 164DDD s OIII se zadním stěračem (bez úpravy ohledně dojezdu stěračů by obě auta měla 165DDD). Ale u senzoru se stejným číslem dílu má pro změnu Octavia poslední byte 5D, takže předpokládám, že se v něm možná nastavuje model nebo něco na ten způsob. No a konečně k věci - v kodování problém nebyl, z nějakého hodně divného důvodu jsem v přizpůsobení 5F změnil zobrazení pro stěrač a to vedlo k tomu, že to ukazovalo neaktivní dvě položky. Pravděpodobně když jsem ve spěchu laboroval nad tím, proč i přes odkódování furt nezmizlo dodatečné setření. Coding TXT zkusím, co jsem si VCP koupil, tak s příchodem druhého tarzana nebyl čas a teprve teď se k tomu zas po dlouhé době vracím. Mimochodem, má VCP nějaký uživatelsky čitelný log s historií prováděných operací? VCDS mívalo logy na kodování i adaptace. Citovat
DavesMan Vloženo 23. Březen 2023 Vloženo 23. Březen 2023 Stěrače mám takto: Wiper motor control module: Subsystem 1 - Part No SW: 3V1 955 119 HW: 3V1 955 119 Labels: 5QX-955-119-V1.CLB Component: 48x LL 160301 032 0121 Coding: 1E5DFD Dodatečné setření mám aktivní. Ale jen nakódované. Ani jsem nevěděl, že jde zapnout i jako položka v infotainmentu. Co se týče logů VCP, to je horší. Logy komunikace tam jsou, ale v binárním formátu a navíc bych řekl i šifrovaně. Ono VCP má skoro všechno šifrované na klíč konrétní SmartCard uvnitř kabelu. Aby se např. ZDC stažené na jedné licenci nedal použít s jiným kabelem / PC. Takže v tomto ohledu je VCDS rozhodně více user-friendly, protože si vede ten žurnál. Citovat
bojler Vloženo 23. Březen 2023 Vloženo 23. Březen 2023 Napsal jsem to zmatecne - to dodatecne setreni nezmizlo bylo mysleno tak, ze porad fungovalo. Ne ze bylo nastavitelne jako polozka. Jednak se koduje, ale take upravuje v adaptacich. Co z toho je nutne, jestli jedno, druhe a nebo oboji, to nevim. V menu jde udajne servisni poloha steracu, ale mne se nezadarilo a pry to jde jenom na MIB3. Co se odlisneno kodovani tyce - zrovna prave to dotreni je tusim za tou odlisnosti u tretiho bytu. U prvniho dojezd sterace po vypnuti zapalovani apod. A vzpomnel jsem si jeste na senzor - tam je volba dalnicniho svetla, svetla do deste. Byvalo driv u SII, nevim, jestli to ma vliv. V adaptacich jsou obdobne hodnoty (nad 140 km/h) a na prvni dobrou nebyla mozna editace. Citovat
DavesMan Vloženo 24. Březen 2023 Vloženo 24. Březen 2023 (editace) Tak prosím, tady jsou screenshoty kódování. Editováno: 25. Březen 2023, autor: DavesMan Citovat
Surmi Vloženo 4. Duben 2023 Vloženo 4. Duben 2023 Zdravíčko , mám supa 2018 , 2.0tdi 110kw s el. žaluzií před chladičem , bohužel jsou žaluzie KO.. Má otázečka zní: dají se odkódovat aby nebyla zapsána chyba v řj motoru? Koukal jsem přes VCDS do kodování ,ale v řj motoru jsem nikde možnost neviděl/ možná přehledl,. Děkuji za radu Citovat
DavesMan Vloženo 5. Duben 2023 Vloženo 5. Duben 2023 Podle mě by to šlo jen parametrizací. A to bůh ví jestli. Nejlépe nechat opravit, to musí servis přece zvládnout. Citovat
bojler Vloženo 5. Duben 2023 Vloženo 5. Duben 2023 Zkusím se při vhodné příležitosti podívat, ale to přece nemá smysl řešit ignorací chyby... Citovat
Cocho Vloženo 6. Květen 2023 Vloženo 6. Květen 2023 Zdar chalani potrebujem poradiť s kódovaní 5 dverí otváranie a zatváranie tlačítkom z auta alebo na kľúči na O3 fl combi mi to funguje... a otázka na vás dá sa to na kodovat aj na superb 3 sedan? Napísali by ste mi k tomu cestu ak áno. Ďakujem. Citovat
r_e_n_e Vloženo 6. Květen 2023 Vloženo 6. Květen 2023 Ja by som rád vedel, či niekto na Slovensku má VCP alebo ODIS-E. Citovat
DavesMan Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 To není jen otázka vlastnictví VCP nebo ODISu. V první řadě je k tomu nutný mít ten správný dataset. A ten má ferda25 ze Strakonic. A funguje super, mohu potvrdit. Ferda to umí i na dálku přes TeamViewer. Takže stačí mít auto, notebook s internetem a nainstalovaným TeamViewerem, VCP připojený k autu a počkat, až to udělá (a zaplatit samozřejmě). P.S.: na MQB ten dataset opravdu z té jednotky zpětně vyčíst nejde. Citovat
p2p Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 Na foru VCP jsou k dispozici... Mam to taky od fedu a max spokojen... Citovat
bojler Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 Ono existuje VCP forum? Kdyz jsem si kupoval kabel, zkousel jsem se kamsi registrovat, ale bez reakce. Jsou to uz tri roky, moc si to nepamatuju. Citovat
oneb1t Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 (editace) Jo jsou k dispozici i na mibsolution pro ODIS-E a tady se muzete mrknout ktera cast to ovlivnuje pokud chcete experimentovat a kombinovat funkcionality :-) PS: @DavesMan nektere jednotky jako napr. nektere typy 5F na MQB cist jdou Editováno: 7. Květen 2023, autor: oneb1t 1 Citovat
r_e_n_e Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 před 7 hodinami, DavesMan napsal: To není jen otázka vlastnictví VCP nebo ODISu. V první řadě je k tomu nutný mít ten správný dataset. A ten má ferda25 ze Strakonic. A funguje super, mohu potvrdit. Ferda to umí i na dálku přes TeamViewer. Takže stačí mít auto, notebook s internetem a nainstalovaným TeamViewerem, VCP připojený k autu a počkat, až to udělá (a zaplatit samozřejmě). P.S.: na MQB ten dataset opravdu z té jednotky zpětně vyčíst nejde. VCP pripojený k autu. Čiže potrebuješ interface. Citovat
Cocho Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 (editace) V 6. 5. 2023 na 16:51, p2p napsal: Jedine pomoci VCP... Dobre ale nerozumiem prečo mi to na mojej O3 fl combi išlo na kodovat cez vcds 6D viko kufru bezpečnostny prístup 12345 a prispôsobiť kanál 04215 aktiv a 04217 neviem či si to presne pamätám už je to dáky ten rok čo som to kodoval... Editováno: 7. Květen 2023, autor: Cocho Citovat
roubic Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 Octavia je totiz jine auto u superba to proste takhle jednoduse nejde bohuzel takovej aut u kterych to nejde vic Citovat
JSvoboda Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 Od urciteho roku myslim 2015 na Superbech ( nevim zda i na ostatnich autech ) je to bezpecnostni opatreni a neni to mozne jen tak nakodovat. Umi to prefleshovat a nastavit jen hrstka lidi jenom, ale to se zde jiz resilo. Kamos s O3 z r.2014 ma zavirani kufru normal jeste funkcni i na 100m dalkacem. Ja na S3 2018 uz nikoli, pouze lze otevirat. Citovat
Joco776 Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 Já to mám také tak na mém Superb III 2016 můžu jen otevírat dálkačem. Tlačítkem zevnitř můžu otevírat i zavírat, ale musím až do konce držet tlačítko, když zavírám. Při otevírání stačí stisknout tlačítko. Je to celé divné 😁. Citovat
p2p Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 Ja to mam tlacitkem ve vnitr jenom na zmacnuti... nemusim to drzet celou dobu... Citovat
Leonekkk Vloženo 7. Květen 2023 Vloženo 7. Květen 2023 (editace) Někdo kdo by mi to nakódoval z Moravskoslezského kraje? Otvírání kufru uvnitř panelu? Editováno: 7. Květen 2023, autor: Leonekkk Citovat
koubapavel2 Vloženo 11. Květen 2023 Vloženo 11. Květen 2023 Travel Assist Tak zase jedna uzasna vychytavka, Travel Assist umi jet 10 minut bez otravne hlasky ,, prevezmete rizeni " i kdyz blbe drzite volant nebo vubec. A to i na jednotkach 2Q0 pouze upravou SW bez pouziti dalsiho HW... Za me pecka 👍👍👍 Diky moc Ferda 25 !!! travelAssist.mp4 5 1 Citovat
bojler Vloženo 11. Květen 2023 Vloženo 11. Květen 2023 To je fakt super, uz se tesim na ridice, kteri nemaji ruce na volantu. 4 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.