Říjen 5, 20177 r Spojku jsem teď v autorizáku měnil na OII a nemůžu si stěžovat - s tou jejich 20% slevou to vyšlo o dost levněji, než v neautorizáku.
Říjen 5, 20177 r No já nevím, 7400 (4900+2500) údajně již s 20% slevou? Vždyť je to obyčejná Fabia HTP. Ale ja tomu tolik nerozumím.
Říjen 5, 20177 r Originál spojková sada by se v nějakém e-shopu asi dala pořídit o 1000,- levněji, předpokládám ale, že dvorní dodavatel řady servisů Auto Kelly ji bude mít naopak minimálně o tisícovku dražší. 2500 za práci je poměrně slušná cena - musí se sundat a nandat převodovka, je to minimálně na půl dne. Je vlastně úplně jedno, co je to za auto, práce je obdobná.
Říjen 5, 20177 r Spojková sada Sachs stojí v Cardu cca 2600 kč k tomu 2 litry za práci a jsi na 4600 kč. https://www.autodily-cardo.cz/spojka/spojkova-sada-sachs-sa-3000951051/ Ty řeči o tom, že autorizák je vlastně levnej je třeba brát s rezervou.....
Říjen 5, 20177 r Autorizák není levnej, je drahej, jako prase. Ale tu spojku mi ve finále udělali výrazně levněji, než nabízeli neautorizáky - svoji peripetii s hledáním servisu jsem tady už v nějakém vláknu popisoval....
Říjen 5, 20177 r Podle všeho to v tom autorizáku skončí, ostatní mají buď plno, jsou mimo provoz nebo dokonce výměnu spojky nedělají. Asi by se jim nelíbilo, kdybych si sadu přinesl vlastní, že? Upraveno Říjen 5, 20177 r od Twisted
Říjen 6, 20177 r To neděj - fakticky se připravíš o záruku. Pokud s tím něco bude, tak to servis svede na vadnou spojku a za další tisíce, ti ji vymontuje, aby jsi ji mohl jít reklamovat. No a v krámu ti to hodí na hlavu, že to byla chyba montáže.... Hlavně po servisu chtěj odstranění tebou v úvodu popisované závady, tedy nepožaduj primárně výměnu spojky - diagnostiku a způsob řešení nech na nich. Teoreticky se ti může stát, že spojku budeš mít novou a blbnout to bude furt. Příkladů zbytečných výměn všeho možného je tohle forum plné.
Říjen 6, 20177 r Děkuji, to je dobrá připomínka. Snad si dosavadní komunikaci nevyložili jinak. Ale nic jiného než spojka snad ani takový prokluz způsobovat nemůže, ne?
Říjen 6, 20177 r teoreticky to může ještě být i v samotném ovládání spojky, případně prosáklý olej z převodovky (to by tě výměna lamely ale stejně neminula)
Říjen 12, 20177 r Takže v servisu mě s tímto požadavkem takříkajíc poslali někam, že by se oprava protáhla o měsíc a půl, a aspoň se mnou auto projeli (s konstatováním, že spojka je "úplně v p**eli"). Protože v okolí jiný použitelný servis nemám a druhý autorizák mi naúčtoval snad 15 tisíc, musím to risknout. EDIT: spojka vyměněna za nějakých 8400 kč, tak asi vyřešeno. Upraveno Říjen 21, 20177 r od Twisted
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.