Publikováno Červen 1, 201510 r Ahoj Prosím o pomoc. Mám systém Solaris a sem tam sa mi stáva, že keď vytočím motor pri plnom plyne tak mi LPG vypne a hodí do poruchy. V servise to diagnostikovali ako nízky tlak, tak mi nastavili vstrekovače, prestavili reduktor a vymenili filtre. Po servise nejaký cca mesiac ok, ale sem tam sa to stáva znova, ako keby tomu stále chýbal ten plyn, robí to väčšinou keď som naložený a potrebujem obiehať. Na benzíne je všetko ok, VAG mi po kontrole vypíše "valec 2 zjišteno vynechávaní zážehu / zapalování" Sviečky sú nové predpísané pre 1.8T. Dve veci čo sa mi nezdajú, tak je potrubie k reduktoru a hodnota lambdy. Je tam použitá menšia dimenzia 6mm a má byť 8mm. Teraz tam mám reduktor Tomasseto Arctic do 180kW, montovali to idioti a dali mi tam na začiatku typ ALASKA do 100kW a namiesto výmeny trubky dali len redukciu. Ešte jedna vec čo mi na VAG-u nesedí je hodnota lambdy, pri benzíne sa pohybuje okolo -5 až 5% na volnobehu a na LPG je to nad 22. Reguluje Solaris podla hodnoty lambdy, alebo je bohatá zmes? Môžu menšie trubky spôsobovať moje problémy? Ďakujem pekne za odpoveď
Červen 4, 201510 r Ahoj, Alaska určitě nepatří do turba a Arktic s rezervou (taky mu moc nedůvěřuju). Solaris nemá "selfie-adaptaci" :-D z lambdy. Noťas do ruky a hurá na silnicu ladit a ladit ;-) Jen jednou sem ladil jednoho Peugeota 207 s Solarisem. Ale jde to...
Červen 5, 201510 r Autor A čo ten priemer hadice 6mm, nie je to malo na arctic? Program pre solaris mám, kábel by som zohnal len neviem či to zvládnem sám, kedže som to nikdy nerobil. Bohužiaľ žiadna solídna firma tu v okolí Žiliny nie je.
Červen 16, 201510 r nejsem montážník, ale co jsem tu kdy pročítal, cokoli s turbem, platilo vždy osmička
Červen 23, 201510 r Jo je to lepší, nikoliv 100%. Nicméně bohatě to bude stačit v 8mm flexihadici. Arktic - taky bych za něj neloboval....prostě ne. Určitě to bude lepší než Alaska, o něco, ale prostě to nebude asi taky výhra. Záleží jestli máš auto seriovku, na jaký tlak stavěné turbo. Nebo máš chip a s jakým přetlakováním. Existují v podstatě 2 věci...buď to pořádně udělat mechanikou jako výměna komponentů či přidání více komponentů (což bude stát velké peníze) a nebo pokud to systém dovolí, tak tomu pomoci trochu benzínem.
Červenec 27, 201510 r Zdar. Tak 6mm je celkom isto nanič. Ja som to mal na 132kW 1.8T a vpodstate to nefungovalo vôbec. Musel som vymeniť celú trasu od nádrže, multiventil, filter na 8mm. Potom bez problémov. Hodnota +22 je veľmi moc = je to velmi zle nastavené. Moze to byt aj (ciastocne) dopad toho ze to nestíha tlakovo. K tým reduktorom moc neporadím.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.