Librus Vloženo 19. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2015 Ahoj po dlouhé době a ne zrovna s příjemný tématem :-). Máme 2 měsíce "starý vůz" a už se nám podařilo odřít spodek předního nárazníku pod mřížkou, až na tmavý plast pod lakem. Zvažuji co dál. Varianty jsou takové: 1) vlastní oprava / oprava u lakýrníka 2) oprava v autorizovaném servisu Teď bych se Vás chtěl zeptat, pokud bych zvolil variantu č.1, budu ztrácet automaticky záruku na lak (tzn. výrobní vady jako bublinky apod.) a karoserii (rezivění) ? Jde mi o to, že kdybych si to opravil sám a začal mi rezivět třeba kufr... tak ta naše "nehoda" nemá vliv právě na ten rezivějící kufr... Nevíte na kolik může vyjít taková oprava laku v autorizáku nebo lakýrníka ? Nový díl nárazníku stojí okolo 6ti tis. + nějaká práce... a kvůli takové "blbosti" se mi do toho nechce vrážet tolik peněz, ikdyž mě to hodně mrzí u nového auta. Ještě by mě zajímal možná pro Vás asi hloupý dotaz. Musí se to nějak hlásit ten ťukanec škodovce ? Přikládám odkazy s fotkami. http://postimg.org/image/mmuith9qd/ http://postimg.org/image/5pe0j5oi1/ Děkuji za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 20. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2015 Proč nezajedeš do autorizáku a nezeptáš se tam?Havarijní pojistku máš?Nalakování dílu stojí zhruba 3500-5000,v autorizáku tak o 2000 víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Librus Vloženo 20. Červenec 2015 Autor Sdílet Vloženo 20. Červenec 2015 Havarijní pojištění nemám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 20. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2015 Na záruky bych u nárazníku kašlal, je to plast. Tohle na domácí opravu pokud nemáš zkušenosti moc není, využil bych služeb nějakého lakýry. Každopádně havarijní určitě pořiď! Snovým autem bez GAP a havirijka bych nevyjel na cestu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Librus Vloženo 20. Červenec 2015 Autor Sdílet Vloženo 20. Červenec 2015 Mě by zajímalo, jak by se servis zachoval, kdybych někdy přijel právě s tím, že mi reziví kufr a přišli by na to, že jsem si u nich nenechal opravovat ten nárazník. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 20. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2015 Řekl bych že by museli dokázat souvislost, která by zde evidentně nebyla. Plastový přední nárazník nemůže mít vliv na prorezavění dveří kufru. To by znamenalo, že by tě v podstatě mohli napadnout za cokoliv i kdyby ti (nedej bůh) tekl olej, zde taky žádná souvislost není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 20. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2015 stačí vykitovat a nalakovat jen postiženou část a rozleštit - cca 800 až 1000 Kč. Při troše šikovnosti to zvládněš i sám. O záruku přijdeš jen na lak nárazníku a to ještě jen v místě opravy. Přestříkání celého nárazníku pořídíš cca 3000 Kč - ale je to zbytečné. Letos na jaře mě (respektive pojišťovnu viníka nehody) lakování nárazníku na jedničkový Fabii v autorizovaném servisu vyšlo včetně montáže a demontáže na necelé 4000 Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Librus Vloženo 1. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 1. Srpen 2015 Tak hotovo. V rámci možností... http://postimg.org/image/7eghlsn2n/ http://postimg.org/image/po7m3bgax/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 1. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2015 Dobré, časem si toho ani nevšimneš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 1. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2015 Super práce! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrštik Vloženo 1. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2015 Pěkné a kolik tě ta sranda stála. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Librus Vloženo 2. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 2. Srpen 2015 150,- odmašťovač 100,- základ na plasty 200,- tmel 100,- plnič 240,- bílá Candy + bezbarvý lak 30,- šmirgly 120,- zakrývací fólie cca. 940,-... Lakýrník chtěl 2-3 tisíce za přelakování nového dílu. Kdyby to poškození nebylo v místě 5x5 cm nebo bylo hlubší apod, tak to rozhodně nechám na odbornících. Škodovka nový díl přes 5 tisíc + montáž v autorizáku nevím kolik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Librus Vloženo 2. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 2. Srpen 2015 Jinak ze škodovky mi přišly 2 maily. Cituji: Dobrý den pane.... . předem děkujeme za projevený zájem o opravu v Našem servisu. V případě, že se jedná o hlubší poškození až na plast doporučujeme, demontáž nárazníku a následné přelakování. Tato oprava se pohybuje v rozmezí od 4000 - 5000 ,- dle modelu vozu a druhu laku. V případě Vašeho zájmu doporučujeme objednání minimálně 2 dny předem. Dobrý den pane.... , cena za lakování předního nárazníku,včetně práce vychází 4.500,- kč. Záruka na karoserii Vám běží jak uvádí výrobce, pouze pokud bude lakován nějaký díl v neautorizovaném servise, tak na tento díl záruka skončila, na ostatní díly záruka pokračuje. Dále je třeba dodržovat na vozidle pravidelné servisní prohlídky, jak uvádí výrobce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrštik Vloženo 2. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2015 No to je teda mazec 4000-5000 kč. Ale když je člověk šikovný,tak může ušetřit balík peněz. Jinak perfekní práce jako nový :-) :-) :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrštik Vloženo 31. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2015 Takové bylo ranní překvapení,matka přírody ve Frenštátě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 31. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2015 Akože príroda? To asi nebudú krúpy, či? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrštik Vloženo 1. Září 2015 Sdílet Vloženo 1. Září 2015 Šilený vítr lámal větve a tak to dopadlo oprava 6212 kč spoluúčast 1000 kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elkanera Vloženo 26. Únor 2017 Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 Ahoj, na parkovišti mi nějaký .... poškrábal zadní nárazník (viz foto). Chci se zeptat, jak byste to opravili. Do lakovny se mi investovat nechce, u havarijka by asi byla spoluúčast, takže řeším buď tužku, nebo spray. Oboje nabízí eshop škodovky. Nebo máte ještě nějaký další tip? Budu vděčný za každý názor. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 26. Únor 2017 Sdílet Vloženo 26. Únor 2017 Lakovou tužku. Pochybuji, že bys tohle zvládl sprejem jako rozstřikem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 27. Únor 2017 Sdílet Vloženo 27. Únor 2017 Ceruzka. Horsi skrabanec som aspon z vizualnej/farebnej stranky na F2 riesil. Treba opatrne a hoci vo viacerych vrstvach a nechat preschnut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 27. Únor 2017 Sdílet Vloženo 27. Únor 2017 Nevim co dělám špatně, ale mě se to tužkou nikdy nepodařilo udělat kvalitně. Já teda měl vždycky výraznější metlu (vínová a modrá) a s tím třpitivým pigmentem to vždy stálo za starou belu. Takto velká vada bude asi dost vidět opravená tužkou. Možná lepší by bylo koupit sprej, odstříknout si do víčka a pak nějakým lepším štětečkem to zatřít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Únor 2017 Sdílet Vloženo 27. Únor 2017 to určitě ne, barva pro stříkání se štětcem tahat nedá. Spíš použít kvalitní štětec k té tužce - tenký a snažit se nepřetáhnout přes okraj škrábance. To co je na fotce se ale dá jen retušovat 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 27. Únor 2017 Sdílet Vloženo 27. Únor 2017 Mam neco podobného na skoro stejnem miste. Taky jsem jednou prisel k autu a bylo to tam... Je to videt prakticky jen, kdyz se auto umyje. Jakmile je zaflakane, ani si toho nevsimnes. Casem na to asi taky koupim tu opravnou tuzku. Akorát na eshopu jsem tu svoji ještě prodávat nevidel a to mam tu nejzakladnejsi, co muze byt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elkanera Vloženo 27. Únor 2017 Sdílet Vloženo 27. Únor 2017 Díky všem za rady a postřehy, jdu objednat tužku. Taky ten plast, ze kterého je nárazník, nemusel být bílý, ale třeba šedý, aby to tak nebilo do očí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 28. Únor 2017 Sdílet Vloženo 28. Únor 2017 epo - v autosalonu ti to objednají ne? Nebo poslat emailem poptavku na skoda-eshop Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.