Přejít na obsah

Vadná spojka nebo vypinaci lozisko spojky


bartasek

Doporučené příspěvky

Ahoj,

    dneska jsem nastaroval a ihned po nastartování jsem slyšel zvuk podobný tomu, jako když projede kolem auto s povoleným řemenem (třeba k altíku). Když jsem ale sešlápl spojku, tak zvuk přestal, po vyšlápnutí opět začal. To samé to dělalo i při popojíždění v koloně na dálnici, kdy jsem měl zařazenou jedničku a jel bez plynu. Doposud je auto bez závad, spojka zabírá tak jak má, neprokluzuje. Napadl mě přítlačák či vypínací ložisko, ale nejsem mechanik. Děkuji za pomoc, v pondělí se objednám do servisu, ale ať jsem připraven na možnou závadu a její řešení. Jinak typ auta: O2, 2.0 TDI CR (2010, CFHC), najeto 140 000 km. Asi bych s tím asi neměl moc jezdit, že?

 

Martin

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za odpověď, toho jsem se bál nejvíc. Když to začalo, tak jsem ujel cca 50 km (3 km v koloně). Za jak dlouho mohu asi udělat (vyfrézovat) díru do převodovky. Teďkom mám strach, abych dojel do servisu (5 km).

 

Jakmile budu něco vědět, dám info.

 

Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

   auto už je v servisu. Dle informací servisu (po rozdělání) je prasknutý přítlačný koutouč, v převodovce vyfrézovaná drážka, ale naštěstí je celá. Takže se mění spojka a ložisko. Setrvák je zatím OK. Výrobce všeho je Sachs. Foto nemám ale bude to stejné, jako výše uvedené.

 

Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj,

před třemy týdny mně skončila čtyřletá záruka a auto začalo dělat to co popisuje při  založení tématu bartasek. Moje OII má najeto 67000 (také 2.0TDI). Viděl jsem tady několik příspěvků s podobnými závadami, ale při vyšších nájezdech. Myslím že nejezdím příliš agresivně (ještě mám původní brzdové destičky) takže nemám pocit že bych k závadě nějak výrazně přispěl způsobem jízdy. V servisu, když jsem se ptal po kulanční záruce protože vlasní záruka skončila před 3 týdny a nájezd auta je za čtyři roky spíš symbolický, tak byly dost nevstřícní. Mám proto dvě otázky:

1) je možné závadu způsobit při tomto nájedu bežným užíváním auta (vlek v podstatě nepoužívám)?

2) je to nějaká známá konstrukční chyba (OII je vyrobena v lednu 2013)?

Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...