Zavoznik Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 @Miklisek - když ti to měnili přímo v servisu, tak to znamená že to máš zároveň doplněný do konfigurace pro své VIN? T.j kdyby tě např. někdo někdy naboural (rozhodně ti to nepřeji) tak ti v servisu dle tvého VIN automaticky objednají nový xenonový světlomet? - a to že ti tam namontovali donesený věci koupený na sbazaru to je standardní vstřícný zákaznický přístup SA, nebo je to jen díky dobrým osobním vztahům ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zemlik Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 (editace) Jojo ferda25 má pravdu já mám jednoho z úplně prvních Rapidů, a problémy s kontrolkou prasklých žárovek jsem měl, ale naštěstí je tady ferda25 a ten mně s ní pomohl, od té doby se již nerosvítila a co se týká toho poklessu napětí při manipulaci s volantem jak jsem to měšl u halogenů, tak po výměně za xenony tento problém úplně zmizel! žádný pokles napětí už není Editováno: 17. Říjen 2015, autor: zemlik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 17. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 (editace) To Zavoznik: sice je to OT, ale nic nenamítali a dělali mi to úplně mimo systém, dal jsem mechanikovi 500Kč na ruku. Zrovna s xenony by ŠA a AS neměli mít absolutně problém na rozdíl třeba od kódování mimo výbavu {nenakodují ti HHC, systém je u tvého VINka prostě nepustí} nebo třeba instalaci MAXIDOTu. Jinak v tomto servisu nemám problém třeba s olejem, poprvé neřekli ani ň a od té doby to berou jako samozřejmost. Ale je to dost malý autosalon a servis na vsi, takže si tu váží každého zákazníka.To zemlik: s tím poklesem světelného toku je to totiž tak, že výbojka má u sebe předřadník kvůli stabilizaci napětí. V palubní síti je obvykle napětí větší, až 14V, ale výbojka si svítí díky předřadníku stabilním světelným tokem, odpovídajícím 12V a to i když vlivem odběru posilovače dojde ke snížení napětí. Proto nedochází k pohasínání světel jako známe u žárovek. Editováno: 17. Říjen 2015, autor: miklisek 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2015 Příspěvky o mlžení světel přesunuty SEM. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marousek Vloženo 24. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2015 (editace) Zdravím, nevím kde se mám zeptat a tak to zkusím tady. ..................................... Editováno: 24. Prosinec 2015, autor: Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2015 Hele, to už je po několikáté, když se ptáš v nějakém tématu na naprosto nesouvisející věc. Dotaz jsem smazal. Pokud nenajdeš skutečně odpovídající téma, tak založ nové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 28. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2015 (editace) Takže jesti tomu dobře rozumim, až mě budou halogeny deptat, tak pouze koupím světlomety (viz. zde http://www.obautodily.cz/skoda-rapid-predni-svetlo-xenon-d5s-original-leve-5023cz888/ ), vyměnim za halogenové, vše napojim stejně jak to bylo a mam xenony? Štekry a vše je stejný? Mám MR 2016 Editováno: 28. Prosinec 2015, autor: speKtis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2015 Přesunuto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Decibel ES Vloženo 28. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2015 Bacha, ty světlomety co jsem četl jsou bez výbojek, takže výsledná cena bude vyšší! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 28. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2015 To tam je i napsaný, jde mi čistě o montáž.. Takhle to vypadá že to má člověk přehozený za půl hodiny doma na koleně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 28. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2015 No půl hodiny a na koleně ne, protože musí jít dolů celý nárazník. Světla jsou do něj zaklesnuta třemi packami dole na světle. A dost hmoty světla je utopeno pod hranou nárazníku. Jen utažení jednoho nedotaženého šroubu blatníku mě trvalo asi 5 minut + hledání vhodné malé goly, kterou to vůbec půjde. V servisu mi mechanik řekl, že jen odehnout nárazník nestačí, že se plast natáhne, zdeformuje a už to pak nesedí správně. Jeden uživatel to tu dělal jen s tím odehnutím, ale já bych šel radši oficiální cestou. Ale jinak je to opravdu jednoduchá výměna kus za kus, konektory sedí. Jen si chce pohrát s tím seřízením polohy světel vůči karoserii, na to nezapomenout obhlídnout původní umístění světel, ošahat spáry a naváznost tvarů, případně nafotit si to předem. Na seřízení polohy seřizovacích prvků uchycení světel je potřeba velký ořech, tuším OK22mm nebo OK24mm. Nutností je samozřejmě finální seřízení světelného kuželu. Já trval i na kontrole tlaku kol, nádrž jsem měl skoro plnou (najeto asi 100km) a sedl jsem si do auta na místo řidiče místo toho předepsaného zavaží (dobře - hmotnost byla o 3kg víc ale to snad tolik nevadilo). Světla mi seřizovali v BEST DRIVE. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 28. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2015 Dobrá, to by se teda svěřilo servisu. Šlo mi hlavně o to, jestli to neni složitý jak na starý O1, tam to obnášelo strašně moc věcí. Takhle to vypadá suprově Chtěl jsem je tam ještě narychlo dohodit už z výroby, ale dost bych si natáhl finanční strop, tak budu jezdit s halogenama a jsem rád, že se tam kdyžtak daj xenony v pohodě dodělat, i když to vyjde 2x tolik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stastikp Vloženo 1. leden 2016 Sdílet Vloženo 1. leden 2016 Chtěl jsem se zeptsat, výhledově uvažuji do svého Rapida nad xenony místo petrolejek. Mám vyrobeno Q2/2013. Bude problém s řídící jednotkou nebo se světlomety ? Nebo stačí pouze vyměnit a bude to šlapat ? A jak se pak řeší STK nebo ty xenony se nějak dají dopsat do konfigurace ? Moc se tady v tom nevyznám, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 1. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 1. leden 2016 ferda25 tu psal o BCM číslo 7H0 u prvních aut, přesněji by to asi vysvětlil on. Jestli máš 2Q/2013, asi máš nejspíš už jinou. Já mám vyrobeno 30.4.2013 a žádný problém. STK nevím proč by měl být problém. Pochybuji, že budou zkoumat a porovnávat kódy výbavy a ve VTP nikde nic o typu světel není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 1. leden 2016 Sdílet Vloženo 1. leden 2016 Co by jako měli na STK porovnávat, když jsou světla homologovaná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 1. leden 2016 Sdílet Vloženo 1. leden 2016 ... Chtěl jsem je tam ještě narychlo dohodit už z výroby, ale dost bych si natáhl finanční strop, tak budu jezdit s halogenama a jsem rád, že se tam kdyžtak daj xenony v pohodě dodělat, i když to vyjde 2x tolik 3x tolik. Pokud to jde, tak je tam rychle doobjednej. Já jdu výměnu provést v brzké době a docela mne mrzí, že na jaře 2013 nebyly ještě v nabídce. Pokud bych nyní objednával vůz, tak bych je objednal i kdybych si měl na ně půjčit :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaney Vloženo 30. leden 2016 Sdílet Vloženo 30. leden 2016 Ahoj vše, nějak se v tom zamotávám. Co vše je součástí světlometu? Je na něm i měnič napětí(ballast)? Motorek je stejný jako na halogenech? Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 30. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 30. leden 2016 Světlomety jsou komplet vybaveny, v e-shopech prodávají většinou originální ND bez výbojky. V internetových bazarech zase spíš narazíš na kompletní světla i s výbojkou. Žádný měnič netřeba, je myslím součástí výbojky. Je to low xenon, takže ta technologie je jiná než u plnohodnotných xenonů, kde tyhle serepetičky (třeba výškové nastavování) musí být. Zde je to fakt jen vyměnit světlo, zapojit, seřídit a jezdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 30. leden 2016 Sdílet Vloženo 30. leden 2016 ... Mám vyrobeno Q2/2013. Bude problém s řídící jednotkou nebo se světlomety ? Nebo stačí pouze vyměnit a bude to šlapat ? ... Právě jsem světlomety vyměnil. Ve výměně není žádný problém. Mám r.v. 05/2013 a stačilo svěsit nárazník, vyndat původní světlomety, nasadit xenony, seřídit a vše šlape jak má. Pokud nevíš jak na to, tak karosář v autorizáku ví a rád to udělá. http://forum.skodahome.cz/topic/125152-mikyho-rapid/?p=2129603 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sytic Vloženo 25. Březen 2016 Sdílet Vloženo 25. Březen 2016 ... první Rapidy mají nějaký problém s BCM jednotkou... Mohl by mi prosím někdo specifikovat problém u prvního provedení rapidu? Mého auta by se měl týkat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 28. Březen 2016 Sdílet Vloženo 28. Březen 2016 detaily nevím, jenom vím, že první Rapidy musí mít i vhodnou BCM jednotku na Xenony... Ani už si nevzpomínám, kde jsem to tady četl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sytic Vloženo 28. Březen 2016 Sdílet Vloženo 28. Březen 2016 Takže prvním úkolem je zjistit číslo BCM jednotky, popř. způsob, jakým i s jednotkou 7H0 low-xenony zprovoznit Pak teprve kupovat světla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 28. Březen 2016 Sdílet Vloženo 28. Březen 2016 (editace) Pokud máš výbavu Elegance, jak máš uvedeno v podpisu, tak bys neměl mít s BCM jednotkou problém. Stačí si to potvrdit v servisu. Měl jsem obavu o denní svícení, když v současné době je přesunuto do mlhovek, ale je to v pohodě, zůstalo ve světlech. Editováno: 28. Březen 2016, autor: MiKy* 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaney Vloženo 27. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2016 Zdravím, také jsem se rozhodl pro výměnu halogenů za xenony a musím potvrdit, je to úplně jiná liga. Moc nechápu jak se podařilo Valeu získat na ty halogeny homologaci. Svítí to kousek před auto ale za to vidíte dobře co je v příkopech. Jezdím velmi často když je tma, tak to považuji za super investici. Doporučuji všem. Jinak výměna proběhla v autoriz. servise vč. dopasování a nastavení sklonu světlometů. Dále prý musel technik něco upravit v ŘJ. Problém s hlášením vadné žárovky to ale nebyl, taky můžu potvrdit, že el. konektory pasují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 27. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2016 V Rapidu jsem halogeny mel .. ale teda nejak mi neprisly, ze by svitily malo .. (ono to chce kroutit tím kolečkem vlevo od volantu) .... Samozrejme, s Xenama se to srovnávat neda ... ale nejaka extra tragedie to nebyla (teda, byla to tragedie za šera, když bylo mokro .. ale to nebyl problem jen rapidu ) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.