Přejít na obsah

Zvýšená teplota motoru


Doporučené příspěvky

Zdravím. 

Nesetkal jste se někdo s tímto problémem, 1.6 TDI 81kw,po zahřátí motoru na 90% teplota se zvyšuje dále na 110 až 115%,při snížení rychlosti cca na 60 km jde na 90% i na volnoběh.Rozvody vyměněný i s vodní pumpou i termostat.Dík za názory. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Zvýšená teplota motoru

Na BMW bolo bežné že medzi kondenzátorom a chladičom sa nahromadili nečistoty a prehrievali sa ale ci to bude aj na audi s tým som sa ešte nestretol. Bolo treba vybrať chladič a povrchovo ho vyčistiť od nečistôt, cca ako na foto ale vo väčšom množstve. 

IMG_20240430_152526.jpg

Editováno: , autor: DADY21
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Divný, že by takhle lítala ručička teploměru chladicího okruhu (který je nafixlovaný)... není to teplota oleje? Ani to moc nesedí. Pokud je to tak, co takhle zavzdušněný chladicí okruh? Z podstaty věci by se měl odvzdušňovat sám, ale realita je složitější, plnění má být přetlakové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tieto motory majú prídavné čerpadlo chladiacej kvapaliny, po zásahu do chladiaceho systému npr. Pri výmene termostatu je možnosť diagnosticky spustiť odvzdušnenie chladiacej sústavy pripadne v angličtine bleeding cooling systém, ale odvzdušnenie by malo prebehnúť aj jazdou takže zle odvzdušnenie by som vylúčil. 

 

Keď je zohriaty na prevádzkovú teplotu vyskúšal by som ci hadice ktoré idú do chladiča nie sú tvrdé ci to netlakuje. A teda vylúčil prasknutu hlavu alebo prerazene tesnenie hlavy motora. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...