marek44 Vloženo 26. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 Dodi 15 ako ti urobili dvere,je to vidieť,že su menené.Daj vedieť,a aj ako je natom brzdové svetlo,po vymene dverí.Ďiky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 26. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 Já to dnes teprve odvezl a čekám, dám pak vědět. Doufám, že to bude ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rasto.p Vloženo 4. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2016 V 15. 7. 2016 at 16:01, rasto.p napsal: A nemáš nejaký papier zo škodovky z tej prvej výmeny ? Aby som mohol oponovať, že to nie je len môj problém, ale týka sa to aj iných áut a škoda o tom vie. Tak svetlo v rámci záruky vymenené . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_CZE Vloženo 6. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2016 (editace) Tak to zase bude kauzička "brake light gate". Ze srandy jsem na to taky koukl a už začíná praskat na vlevo dole (praská to zevnitř). Je to sice jen malinkatá prasklinka oproti vám, ale je tam. Pravá strana je OK. Auto staré 6 měsíců a najeto 3500km. prodloužené sklo. Editováno: 6. Srpen 2016, autor: Jirka_CZE doplněno foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dusan1978 Vloženo 15. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2016 Zdravim pani, toto bolo moje prve popraskane v 11/15 menene a teraz som prave uz bol menit aj to druhe svetlo 08/16 takze uvidim kolko toto vydrzi inak auto je 05/14 a servis ziadny problem len to nafotili a potom sme sa dohodli na vymene ktora je na pockanie cca 30min. Mam troch kamosov co maju rapid sb a nikto z nich nema ani prasklinku takze asi takto. A kapotu by som urcite nemenil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaK74 Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Zdravím vespolek, tak jsem se až po 2. výměně začal pídit na netu, jestli jsem v tom sám... hmm... asi "hurá", nejsem. Rapid Spaceback : u Škodovky hotovo 8/10/2013, v CB-Auto koupeno 16/06/2014, okno krátké. Bohužel, napoprvé vezla do "domovského" servisu auto žena při 18.000 km na výměnu oleje (říjen 2015) a to světlo jsme hodně "roztřískované" nechali měnit při té příležitosti, poprvé jsme si toho všimli asi v červenci 2015, ale hodně se jezdilo do ciziny a tak se to neřešilo. V servisu si ji nějaký zamindrákovaný erudovaný technik pěkně podal ve stylu :a že za to můžeme sami, a že jako asi bourala, a že kamínek a že "KecůKopec"... v reálu nikdy myčka, nikdy žádný ťuk -co taky ze zadu v té výšce ťukat?, no nic, páč bylo poznat, že už to nějakou dobu je, reklamaci neuznali, tak jsme se sice neradi ale moc necukali - výměna cca. za litr, a v pátých dveřích při otvírání a zavírání občas něco "cinklo". za jak brzy se to světlo zas rozpraskalo ani nevím, jezdí s ním převážně žena, ale květen/červen 2016 už to bylo zase nepřehlédnutelné. Letos, když jsem kupoval 2. auto do rodiny, tak jsem si prodejci stěžoval, že není normální u Rapida měnit 3. brzdové světlo každý rok anebo častěji. Ten mě vyzval, ať dodám fotky a že to u Škodovky prověří. Nakonec si to ještě nafotili v servisu sami a v září 2016 (27.000 km) proběhla bezplatná výměna. ...do konce září 2016 má to podruhé měněné světlo prasklinky kolem trysky ostřikovače zas... teď váhám, měnit či neměnit? ... to bych taky mohl být v servisu se světýlkem co 14 dní... jiný dveře nechci, tak uvidíme, jak se to ještě vyvine. světlo sice nejezdí a dokud svítí snad není problém, ale ten rozpraskaný plast je docela ostrý... fotky jsou před 2. výměnou. omlouvám se předem - offtopic, máme ještě jeden problémek, který hlídáme, vlastně po každém větším dešti se ze Spacebacka stává "ponorka". ze zadních dveří neodtéká voda, a šplouchá a šplouchá... po odchlípnutí gumy na spodku dveří z nich vyteče možná několik litrů vody, tak až bude pršet tak se jukněte, jestli taky nemáte doma ponorku... :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Voda se řeší v tématu Voda ve dveřích v sekci Exteriér. Měli jsme ji tam snad všichni, nic neobvyklého. Řešení je vyříznout těsnění v místě odtokového otvoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 já jedinej ne ale k zadnímu světlu, nechal bych to jak to je... Nic s tím nenaděláš... bohužel. Až budeš auto prodávat a kupovat si jiné, tak napsat dopis do ŠA, jak tě takovéhle neřešení donutilo odejít... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 K tomu světlu je jedno vysvětlení. Je tam asi nějaké lokální napětí v plastu díky tvaru světla nebo výřezu ve dveřích. Otázka je, kolik detailistů, kteří to mění třeba několikrát za sebou, se už Škodovce sešlo, aby jim to stalo vůbec za to řešit. Nebo to řešitelné není, protože by se musel změnit tvar světla a otvoru ve dveřích a to jde udělat maximálně u faceliftu nebo až nové generace. Jak vidět i nová auta na to trpí, ne jen první MR, takže se nic na těchto dílech od počátku výroby neměnilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 16. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. Říjen 2016 V mém vlákně, mé zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaraa Vloženo 17. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 Zdravím, tak během Září jsem byl taky na výměně třetího brzdového světla. Zatím je to v pořádku. Ale chci se zeptat uznají v servisu reklamaci (kdyby to znovu popraskalo)když mě dnes skončila prodloužená záruka?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mára Vloženo 17. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 Zdravím, Při servisní prohlídce v AS jsem také reklamoval popraskané třetí brzdové světlo. Mám Rapid SB 39/2014. Stálo mě to 2x podpis navíc. Nebyl vůbec žádný problém s reklamací, prý to už na pár autech měnili. To Jaraa: Myslím, že na to je standardní záruka 2 roky, otázka je jak se nato budou tvářit v AS když se na výměnu bude jezdit každé dva roky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Zwierzyna Vloženo 4. leden 2017 Sdílet Vloženo 4. leden 2017 Hmm takže u mě se prasklina už objevila taky SB s prodloženým sklem 4/2016. Uvidím, co mi na to řeknou v AS, v tématu od Dodiho jsem četl. že se údajně mají výrabět už jiná světla, že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Doležal Vloženo 27. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2020 Taky přidám svůj díl. Rapid spaceback, krátké sklo výroba 04/16, nájezd 75tkm Jsem první majitel, celou dobu umývám pouze bezkontaktně. Nevím jak dlouho je praskle, ale dnes na wapce málem odletěl kus plastu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefR77 Vloženo 20. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2021 Ahoj, nemáte někdo zkušenost s vyndáním přídavného brzdového světla? Hledal jsem nějaké video nebo obrázek, ale postup vycvaknutína na horním lemu se nedaří. Díky JosefR77 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ABAB Vloženo 15. Července Sdílet Vloženo 15. Července Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s vyndáním přídavného brzdového světla? objednal jsem si nové a snažím se najít nějaký návod. Dekuj předem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 15. Července Sdílet Vloženo 15. Července (editace) Řekl bych, že to bude dost podobné jak na OII kombi nebo Seat Ibiza. Mrkni na youtube, tam je několik videí pro inspiraci. Editováno: 15. Července, autor: l79 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 15. Července Sdílet Vloženo 15. Července Stáhl jsem si kdysi někde z webu dílenskou příručku pro Rapida MR 2013. Uloz.to už mezitím odnes čas, takže jsem pohledal u sebe v PC a návod je v příloze. Je to tedy pro MR 2013, tak je otázka zda se to pak později nějak nezměnilo. DP_3. brzdové světlo.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.