Přejít na obsah

Voda v elektrice - vše mrtvé


AR1

Doporučené příspěvky

Ahoj, tak to ti opravdu nezávidím. No, já zase nemám na servis :-) takže pokud to půjde, vše řeším sám. 

Jestli můžu dát k dobru, co jsem teď poslední tři dny dělal: sundal jsem obložení sloupku (je jen nacvaklé, stačí povytáhnout nahoru a odtáhnout), sundal stínítko (jeden šroubek pod krytkou) vyndat světýlko a madlo. To je trochu pakárna, není šroubované jak jsem čekal ale drží takovými plastovými rozpěrami, je potřeba přiměřené násilí. Pak už jde stropnice docela slušně odtáhnout a lze sáhnout na hadice, ty jsem odpojil a pročistil vodou, byly přicpaný. Potom nasadit, zátopová zkouška na pootevřenou střechu a otvory u dveří kde končí hadice cvrčí voda.To je ta veselejší část.

 

Potom je ta zajímavější. Je potřeba, jak tu správně kluci radí, dostat se pod koberec. Vyndat sedačku (4 šrouby hvězdička M8), odpojit tři konektory sedačky, u mě ještě audio 6 šroubů. Potom kličku ke kapotě, jeden šroubek plastové obložení a jde ven. Potom krytku plynu a pedál plynu. Teď už tapecírunk velmi slušně odtáhnu. Vytáhl jsem asi 7 litrů vody (vysavačem), nevěřil jsem. V oblasti pod pedály je ještě takový molitan, je nasáklý jako houba. Problém je, že to teď musí být pod střechou, samo nic neuschne a tedy jak to sušit. Dělat to někde před bytovkou tak není podle mě šance. Takže tam mám kamínka, odhrnutý tapec a suším. Už tři dny nejezdím. Opravdu se toto soudruhům v MB povedlo.

Až dokončím sušení tak definitivně uvidím, jaké jsou škody. To BCM jsem nakonec nevyndaval, jen usušil a zatím žije

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, a má ještě jeden problém. Je samozřejmě nutnost tu vlhkost někam odvětrávat, takže nejen sušit, ale ještě mít otevřené auto. Dnes, přesně po týdnu, slavnostně ukončuji sušení. Nikde nenacházím ani stopu vlhkosti. Už to vypadalo OK včera, ale dal jsem tomu den navíc. Zítra začínám zpětnou montáž. Jestli mi bude něco vybíjet baterku nebo bude pořád hřát sedačka jako před sušením, je to už na mě moc a směr servis, což doufám, že ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tuto chvíli, mohu, jak se zdá, toto téma za sebe uzavřít.

Ve středu to vypadalo suché, nechal jsem jet ještě celý čtvrtek sušák, abych se zbavil i jen vlhkosti, takže i skla zevnitř se přestala rosit, a v pátek jsem to asi za 2,5 hodiny zase všechno poskládal. Zapojil baterku, vrátil pojistku výhřevu sedačky - a už samovolně nehřeje. Čekal jsem dodnes co to udělá, asi i autobaterie drží. Po montáži sedačky ještě vynulovat závadu airbagu, ESP se srovnalo samo, sotva se začly točit kola a v tuto chvíli jsme bez vad a auto žádnou vadu nevykazuje, vše funguje. Nic jsem při (de)montáži neulomil, kupodivu mi nezbyl ani žádný šroubek a žádný nechybí. Dnes jsem ho projel myčkou, takže dostal sprchu pěkně tlakovou vodou, a beze ztráty kytičky. Reálně to bylo pro mě asi dva dny práce a auto týden mimo provoz. Dneska bych to rozebral rychleji :-))

 

Díky ještě jednou všem, kteří mi tu poradili, protože aby na všechno člověk přišel sám asi ani nejde, takže bez zdejší pomoci bych to nedal!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak v servisu mě to vyšlo celkem na 5tis. Nechal jsem pro sichr vyměnit všechny ty odtokové hadice,když už měli stropnici dole.Říkali,že ty nové plastové kolenka jsou lépe řešená,ale při příští návštěvě si mám říct o kontrolu. Ale pod kobercem to asi nesušili.Po týdnu mi přestali jít levé zadní dveře. Komplet elektro nejde.Takže zase servis.Zkoušeli jednotky,byli ok. Nakonec vyhnilý kabel. Samozřejmě následek vody z panoramy... Děsím se,co bude dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...