Přejít na obsah

AR1

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    186
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem AR1

  1. Je potřeba to čas od času profouknout kompresorem.
  2. Ahoj lidi, zkuste plís poradit. Vyndal jsem předloni sedadlo řidiče z auta a měl tam jiný. To vyndané jsem teď odvezl do škodovky na výměnu deček - sporadicky to netopilo. Dnes jsem to namontoval a topí - ale pořád. Nakonec jsem tedy vyndal pojistku, abych ráno nastartoval. EDIt - postupně jsem došel k tomu, že chyba bude ve svazku.... EDIT 2 nebylo ve svazku, byla to jednotka výhřevu. Nejdřív jsem ji bohužel nenašel, myslel jsem, že je vše jednotce sedačky (mám elektrickou). Protože to po odpojení této jednotky stále hřálo, hledal jsem dál - a našel jednotku výhřevu. Ono se uvádí, že je pod sedačkou což je - ale v podlaze. V podlaze je pod tapecírunkem taková plastová konstrukce, kde jsou chycený konektory sedačky a airbagu sedačky a ještě z boku je ta jednotka. Chce to pořádně zvednou tapec. Po výměně jednotky to bylo mrtvý úplně. Nakonec jsem objednal druhou novou jednotku - a je to óká, sedačky hřejí, regulace reguluje. Ta první nová jednotka byla vadná. Tak to třeba někomu pomůže. Bohužel, pokud vám do auta zateče, což mě se stalo přes panoramu a je fakt mokro, jednotka je kousek nad podlahou a schytá to.
  3. Ahoj pánové, jsem jedním ze zoufalců s panorámou. Pořád jsem jí chtěl a teď si drbu hlavu. Dám k dobru pár zkušeností - sloupek se stropnicí u výtoku už rozebírám i na parkovišti... Rozebral jsem i kompletně celý strop a vytáhl stropnici, abych viděl jak je to uděláno. Ale to opravdu potřeba není :-) Odtok se ucpává na třech místech - v místě kolínka na střeše, zmáčknutou trubkou (hadicí) ve sloupku a v místě kolínka výtoku v A sloupku. Pokud je cokoli ucpáno, teče do auta. V odtoku panorámy - v té plastové konstrukci, kterou nahmatáte předem stropnice, je totiž zcela otevřený prostor, a když je odtok plný, voda se hromadí v plastu u stropnice a sprostě potom vyteče. Obvykle to poznáte podle mokrého tapecíruncku u nohou nebo obložení A sloupku nebo u střechy před madlem. Zmáčknutá hadice v A sloupku - vyndáte obložení A sloupku. Nervat kolmo ven, ale nahmátnout jeho hranu pod těsněním dveří a cuknout s ním nahoru, tak 3cm a potom ho odtáhnout. Je tam nacvakaný, nic se nešroubuje. Právě ty nacvakávací plechy mačkají hadici odtoku. Já jsem ten zmáčknutý díl prostě uřízl a hadici nastavil, jinak servis na výměnu hadic. Ucpané kolínko ve střeše - profouknout vzduchem, opatrně. Jinak pro kontrolu - demontáž madla (já tam mám takový rozpírající hajzly co ho drží a jdou blbě ven, mám na to ocelový háček), osvětlení, a krajní úchyt clony, to je jeden šroubek na hvězdičku. Potom už stropnici nadzvednete tak, že tam jde strčit ruka a odcvaknete hadici z kolínka. Posviťte si tam baterkou. Kolínko v A sloupku dole - jedině profouknout vzduchem. Jak píše jeden kolega nade mnou, chce to fakt pravidelně. Ukrutně mi to kaká, protože auto za meloun a jsem jeho otrokem. Odtok je celkem malý, 2x kolínko, líp to na ucpávání vymyslet nešlo. Auto mám po fabrické úpravě odtoku, byla na to snad i akce, u mě v rámci reklamace ale i tak se to ucpává. Takže pokud do auta teče, vyndat obložení sloupku. Pokud je v hadici voda, je ucpané dolní kolínko, pokud je hadice prázdná, je ucpaný odtok u střechy. Co se týká toho cvakání, mám to taky a ještě nevím co s tím. Cvaká mi to při plně otevřené střeše, stačí přivřít a je to dobrý. super :-)
  4. Ahoj, regl určitě ofukovaný není. Kvůli vibracím má na sobě i takovou pěnovou vložku, není nijak jinak upevněn. Řešit při kolika otvírá/zavírá nemá podle mě smysl. Navržené to je tak, že když všechno funguje, tak drží teplota na 90°. U mě před výměnou - motor se dlouho hřál na 90°, při poslední cestě asi po 80km souvislé jízdy náhle začala teplota padat, i oleje, který byl 70°. Vyměnil jsem regl, včera po 6km plná teplota, která drží, bylo +6,5°C. Co se týká té trubky z airboxu . Jen jsem doufal, že vzhledem k houfným výměnám reglu, kdy airbox musí ven, tohle bude někdo lehce vědět - že si všiml před demontáží, kam to vede. Ale že je to odvod/odpad nevylučuju (nevím to). Našel jsem i video kde airbox vyndavá a vyškubl to jako já a hadici neřešil. Tak snad...
  5. Pls dotaz upřesňuji o co se jedná - kam vede hadice z airboxu viz šipka?
  6. Určitě tam nemám žádný ventil. Kvůli přístupu jsem hadici odpojil na chladiči a druhý konec na T kuse, takže jsem regl vytáhl i s jeho hadicemi na koncích, - vytáhl jsem celou větev s reglem. Je tam jen regl. A mě to pomohlo. Máš tam tu plastovou trubku z airboxu?
  7. Pánové, díky za toto téma, dnes jsem měnil termoregl. Ale dotaz - když jsem vyškubnul airbox, tak mi vpravo (při pohledu zepředu) čumí relativně dlouhá trubka ze spodu airboxu a nestačil jsem postřehnout, kam vede. A nenašel jsem to. Vede někam? :-)
  8. Tak jsem to nakonec odmašloval celý. Největší ježek v kleci, jak stropnici vyndat z auta. Ten plastovej bazmek je konstrukce okna, ta bílá trubička je vedení vodítka ovládání okna. Jak do toho může protéct voda, nevím. Levá hadice se tvářila na profuk neprůchodná, prolil jsem jí taky zahradní hadicí, secvakal jsem to nazpátek, přitáhl malinko imbusy střešního okna a zaplavil střechu. Nic, neteče. A je to půl roku, co jsem se s těma hadicema drbal. Tak budu chvíli jezdit asi takhle, jak se šrotem, a uvidím, jestli nějak brzo zaprší. Jinak je to konstruktérsky vymyšlený hezky, celkově pár šroubků. Jedině jsem nevyndal obložení C sloupku, to udělám až při montáži střechy. Ještě mě napadá celý okno vyndat, asi by to vcelku mělo jít dobře, jen nevím, jestli není někde něco přilepenýho.
  9. Čau, tak mám v autě zase mokro. Tentokrát hadice průchozí. Ale zjistil jsem, že se hromadí voda v takovém plastovém bazmeku před střešním oknem pod střechou, z něj jde potom z boku odtoková hadice. V tom bazmeku je ještě menší bílá trubíčka (ta je vidět na té fotce), je v něm jen nasunutá. Teče to kolem této trubičky a přímo z toho plastu nějakými otvůrky. Zkusil jsem to přes náústek odtokové hadice pročistit, pak jsem tam napral přes ten náústek vodu z hadice jako do protisměru, kdyby v tom bylo někde něco přicpané, ale nic...
  10. A doplnili ti chladivo, resp. chybělo ti? Protože mě vždycky jo a přestalo to. Jinak že nic nenašli pod UV, na tom jsme stejně :-). Jdu v týdnu do jiného servisu...
  11. Není, je to debilita. Sice právně podložená, přesto debilita. Úředník mi říká, jak já mám mít tmavá okna a zda přes ně vidím nebo ne. Jak to může vědět? Folie jsem lepil na ŽL a nalepil jsem jich kilometry. Nikdy jsem nepotkal nikoho, kdo by přes folii s propustností min. 30% něco nemohl vidět. Zato s homologovanou 5% folií na zadku se po tmě couvá jako s dodávkou. Je v pořádku, že výrobce dává min prostup 70%. Ale ať to každý do nějaké míry může doladit sám. Protože zabránění přehřívání, když do řidiče pere v létě slunce, je mnohem významnější než domnělá snížená viditelnost. Mimochodem, mám zkušenost z budov, že když se nalepila všechna skla v místnosti s tou folií do 30%, tak běžný člověk nepoznal, že v té místnosti jsou ztmavená okna. Jinak sám na autě kvůli debilnímu předpisu folie nemám, u druhého auta jsem je zepředu strhl, takže mám od ramen dozadu, a je to dost ohledně tepla na ho.vno.
  12. No, tak to prostě nefunguje. Pokud má dotyčný příjemce problém se domluvit s poštou, tak mu to doručí jak to přijde. Já že všech kurýrů preferuju poštu. Nikde mě nenahání, aby mi předali balíček, když se nepotkáme, vyzvednu na poště. Jinak balíky nenosí doručovatel. Takže i když jste doma a máte tam lísteček, je to proto, že ten lísteček doručovatel dostal, aby ho do schránky hodil. Moje zkušenost je, že ve velkých městech to funguje blbějc, protože balíkovky jezdí často zbytečně a tak na to rovnou jedou. Kdy začne pošta doručovat odpoledne, když jsou lidi z práce doma? Já jsem se seznámil osobně jak s balíkářkou tak doručovatelkou, zavolají mi vždy na mobil když mám balíček a domluvíme, zda jsem doma, nebo budu zítra nebo mi to nechají na poště. Ale jsem de facto na vesnici.
  13. hen ten: http://www.auto-rada.cz/ Ono je přeci jedno jestli se spustil nebo ne (a když bud chtít prudit, tak řeknu že spustil, protože to pořád ještě chladilo). Je jasný že to utíká jako prase tak bych si koupil ty brejle a zkusil pohledat. Ale nevím na co se zaměřit. Nebo, při takovém úniku, jestli nebude problém někde jinde než v úniku ven. Ale po týdnu plný stav.
  14. Tak se třeba "nepustila", asi mi uniká smysl tvého sdělení.
  15. Ahoj, tak u mě nevyřešeno. Zase šelest, tak jsem zajel na servis a doplnili 500g, tj skoro celou náplň. A že to podle toho plnícího přístroje neutíká. Tak jim říkám že je to asi fór, že když doplnili půl kila, tak to evidentně utíká a že to už plním podruhé. Tak tam foukli UV, po týdnu kontrola a výsledek - nenašli jsme únik. Je nějaký typický problém, kde bych mohl sám hledat?
  16. Je to tak konstruovaný. Prostě u automatický převodovky se dá D (S), po skončení jízdy se dá P. Konec, proto to tam je. Jestli si někdo hraje se sekvencí nebo pádlama je věc jiná. Nic osobního a nic ve zlým, ale opravdu nechápu, proč se někdo zabývá tím, jak kvrdlat s automatem.
  17. No vidíš, já si to doma sám dělám a zase nepochopím, jak se nad těmi 6 stránkami blábolů dá strávit spoustu času.
  18. Nevěděl bys prosím tě, co naměříš na svorkách v podlaze v tomto konektoru na vytápění při jednotlivých stupních?
  19. Tenhlestav jsem také zaznamenal, i jsem dokonce kvůli tomu po tmě šel otevřít auto, jestli mi něco nepřestalo fungovat. Mimochodem, když dát přepínač na 0, tak mi stejně dolní, asi tedy denní, i tak svítí. Svítí Vám na 0 něco? Mám ale přepnutý comming z xenonu do do denních.
  20. Díky..... V naší perdeli kde bydlím bohužel škodovka není, ale to si vyřeším..
  21. 8J0972576 https://www.ecstuning.com/b-genuine-volkswagen-audi-parts/connector-housing-priced-each/8j0972576/ Je to konektor bagu mezi sedačkou a autem, ten na podlaze. Nevíte kde ho koupit? Edit 8E0972710 - připojení sedačky, stejný problém...
  22. Máš nějak zbytečně radikální názory. Funkce "auto" mi maximálně vyhovuje a pokud přesednu do jiného auta, chybí mi. Manuální svícení použiju tak v 20% jízd, kdy je takový všelijaký počasí a auto ještě plně nesvítí. Jinak rozsvicení za tmy, vjezd do tunelů (v Praze denní realita), za deště atd funguje velmi dobře. "Manuální" CH je už skoro sranda, ne? Pokud neparkuješ pod lampou, tak se to normální LH a CH hodí a sorry, nějak argumentovat vybíjením baterky je naprosto o ničem.
×
×
  • Vytvořit nový...