miklisek Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 (editace) Rošení zevnitř. Tak doufám, že moje levně koupená světla z bazaru nebyly nějaké vadné kusy z výroby. Jsou VALEO Made in Spain. Teď, jak je hodně vlhko, se začaly rosit zevnitř při dolní hraně, cca 2cm pruh a po dojezdu z 45km cesty {svícení hlavními světly} pak hlavně v dolních rozích u masky. Pozorujete někdo něco takového u xenonů co máte už z výroby? A co ostatní s klasickými světly? Vím, že se to teď řeší v sekci SIII, trpěly tím i SII na začátku výroby. V návodu píšou, že malé rošení je normální stav. Světla jsem po vybalení zkontroloval, jestli není někde sklo odlepené od šasi světla, což bylo ale v pořádku. Editováno: 13. Prosinec 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Mám klasické a ani náznak rošení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 13. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Ještě fotky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radik11 Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Ahoj, mně se taky mlžil pravý světlomet a to dost, hlavně když jsem jel z hor a sněžilo. Levý jen trošku, tam to po chvilce zmizelo, ale pravý teda hodně. V servise provedena výměna za nový. (2/2015) jinak auto mám vyrobené 5/2014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Nedalo mi to a šel jsem se podívat, Auto den a půl stojí na parkovišti a ve světlech je sucho. Mám xenony z výroby. Auto vyrobený 10/2014. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 13. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Tak oni se mi nemlží, když přes noc třeba leje. Tohle bylo po jízdě v dešti a pak auto stálo v podzemních garážích v teple. No budu to sledovat. Ale moc s tím stejně nenadělám, reklamovat v servisu to nemůžu, jen u toho prodejce a to mám asi smolíka.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radik11 Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Miklisku, mrkni ještě na tu gumovou krytku na světlometu, může být špatně nasazená, nebo prasklá. Jinak dělalo to pouze když jsem byl na lyžích a napadlo na světla trochu sněhu. Poté auto stálo, jakmile jsem ometl sníh, byla tam vidět vlhkost. Myslím že na to měla vliv změna teplot (světlo - venek). Jinak na to pravém mi to nezmizelo ani po 14 ti dnech. Proto jsem to řešil reklamací. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Teď jsem dojel u nás dnes i pršelo a žádné mlžení nemám na xenonech právě jsem zkontroloval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 13. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 (editace) No vypadá to, že někde je ještě nějaká skulinka, kudy vlhkost jde dovnitř. Teď jsou totiž světa suchý, odvětrávání vzadu na tělese světla tudíž funguje. Holt až bude teplo, shodím nárazník a spoj skla a tělesa světla zatěsním Terostatem. Editováno: 13. Prosinec 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Mam xenony od vyroby a taky se mlzej. Jednou byla i cela ta plocha blinkru. A jak rikas neni to primo kdyz prsi, ale az po jizde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavoznik Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 (editace) Miklisku, nejspíš ty tvoje světlomety někde schytaly nějaký náraz a ta ulomená úchytka, co jsi opravoval, toho možná není jediný trvalý následek ... Jinak - já mám dodělávané (15A/16A) - a nemlží (teď, když jsem přijel, tak jsem to kvuli tobě zkontroloval ...) Editováno: 13. Prosinec 2015, autor: Zavoznik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 13. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Hmm, opravované je pravé a rosí se víc levé. Levé je starší provedení 5JB941015A, tak třeba u něj byl nějaký konstrukčně výrobní problém a víc trpělo na rozdíly teplot a vlhkost. No nechám to teď osudu a počkám na jaro a bude DoDo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Tak oni se ty světlomety z principu rosit mohou. Ta konstrukce je otevřená. Pokud se rosí víc než by měli tak bych spíš hledal nějakou vnější příčininu. Ucpané výdechy/odtoky, vlhko v garáži atd... to stejné udělají v servisu pokud tam pojedete. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 14. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 (editace) Včera jsem ještě studoval světlo a má dole dva kruhové odvětrávací otvory s takovým labyrintem. Na jednom krytka je, na druhém ne. Na normálním světle je ale ten druhý otvor neprůchozí. Ale Etka přitom říká, že spodní krytky jsou na obou typech světel celkem 4. Tak nevím. A na rozdíl od normálního světla, kde jsou odvětrávací trubky 3, u xenonů je jen jedna u dálkového světla. Editováno: 16. Prosinec 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Miklisek: Někdy, ne pravidelně mám taky lehoučce zamlženo. Přikláním se právě k té výměně teplot a následného rosení. Vyčkej, dej tomu čas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 14. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2015 Asi to bude ta změna teplot. Dnes po jízdě jsem parkoval levou stranou na sluníčku a levý světlomet byl dole lehce zamlžený, pravý nic. Asi tak za hodinu jsem na to koukal znovu a už tam nic nebylo. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 16. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Včera jsem byl na ručním mytí tlakovou myčkou, zalil jsem předek auta slušnou dávkou vody vč. spár pod světly. Světla se při další jízdě neorosila. Takže možná to bude fakt jen souhra klimatických podmínek. Každopádně je světlo xenonu odvětrané jen jednou trubkou a to ještě u dálkového světla. Halogen je odvětrán u potkávaček dvěma trubkami, u dálkového průduch je, ale je slepý. Na spodu jsou skříně totožné, je tam jeden otvor pod dálkovým světlem. On možná xenon trpí trochu tím, že míň topí, je to přeci jen o 30W tepelného výkonu míň a případná vniklá vlhkost se pak nemá čím odpařit. Nezbývá než počkat na teplé období a pak se pokusit světlo vysušit. Teď to nemá cenu, protože rozdělávat předek a tahat světla do tepla fakt nebudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sklennny Vloženo 7. Březen 2019 Sdílet Vloženo 7. Březen 2019 Světla se mi taky obě mlží, ale zatim jsem to nerešil, moc pěkný to teda není, hlavně když je to nový auto.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 10. Březen 2019 Sdílet Vloženo 10. Březen 2019 V zimním období je to normální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.