Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po jaké době nebo km měníte stěrače? 200 členové hlasovali

1. 1. Po jaké době nebo km měníte stěrače?

• Každých 5 tísíc km
      3
    • Každých 10 tisíc km
      0
    • Každých 15 tisíc km
      1
    • Každých 20 tisíc km
      1
    • Každých 30 tisíc km
      1
    • Jednou za rok bez ohledu kolik najedu km
      16
    • Jednou za dva roky bez ohledu kolik najedu km
      13
    • Jednou za tři roky bez ohledu kolik najedu km
      7
    • Různě, prostě až začnou blbě stírat
      103
    • Dokud neupadnou samy
      5

Prosím, přihlaste se nebo zaregistrujte se, abyste mohli hlasovat v této anketě.

Doporučené odpovědi

Jak se stavíte k výměně gumiček ve stěrači? Máte s tím někdo zkušenosti případě kde je berete?

Moc sa mi to na OII neosvecilo, kupoval som originaly z autorizaku.

Radsej vymenit cele stierace.

Také se mi to na OI neosvědčilo, ani neorigo stírátka.

O I . Kupujem gumičky grafitové na kusy, ak začne blbnúť a nechávať stopu, vymením obe naraz. Parkujem vonku aj v zime a nejaké poškodenie pri trhaní primrznutého stierača od skla ma netrápi. Začal som ramienka podkladať, ale rýchlo ma to prestalo baviť. 

Upraveno od Effendi

Effendi: a kde kupujete náhradní gumičky? Na kolik to tak asi vyjde - jestli se to cenově vůbec vyplatí?:)

V obchode s náhr. dielmi na autá, neznačkový predajca, ktorý tam má skoro všetko.   2 ks stoja 2,20€ čiže asi 30 Kč jeden  kus. Cenu som musel hľadať, lebo podobné položky si veľmi nepamätám.

Na fabii je mám cca 3,5 roku a počítám že je budu muset vyměnit, jsou tam Bosch . Na Rapidu jsou ještě origo, (10 měsíců :-)  )

• Autor

Kupoval jsem v lete ty Bosh, ktere tady chvalite a jsem docela zklaman. Nevim jestli jsem narazil na blby kus nebo jsem je nejak znicil. Kupoval jsem to pred cestou do Chorvatska, takze dostaly dost zabrat od hmyzu. Behem cesty jsem to par krat postrikal tim pripravkem proti hmyzu a tema steracema vycistil (par krat setracema, par krat hadrikem). Ze zacatku se mi zdalo, ze jsou Ok, ale mam pocit, ze jsem je nejak rychle odepsal. Tak nevim jestli to bylo tim pripravkem nebo tim hmyzem na okne nebo blbym kusem. Nemate taky takove nejake zkusenosti?

Da se s tim jet, ale zustaveji jakoby pruhy.. nevim jak to popsat, neco jak na tomto obrazku (obrazek 5):

MBB39d79d_sterace.jpg

akorat, ze ty pruhy jsou pres celou delku sterace.

Nevím jestli přípravek na to má vliv. Já ho měl taky a navíc mám SAVO na skla který pak setřu stěračema a gumy v pohodě.  A to prej to savo je žrout gumiček do stěračů. Ale je fakt, že mám stěrače se spojlerama i na služebních autech a ty taky dost pomáhaj. 

• 1 rok později...
  • Autor

Ahoj, chtel jsem trochu ozivit toto tema. Chystam se po dvou letech (a 30ti tisicich km) vymenit sterace. 

Vzit Bosh Aerotwin (cca 600Kc) nebo original Skoda (cca 700Kc)?

S originálem jsem byl spokojen více.

Za mňa, Bosch tiež nič moc. Najväčšia spokojnosť bola s Valeom.

• Autor

Koupil jsem dnes original, tak uvidime. Na steracich je napsane Belgie, jinak zadna znacka :)

Ak ta to potesi, tak znacka je presne ta ista, ktoru tu neodporucaju [emoji16]

• Autor

@sk0d@ Myslis tu co jsem koupil v servisu? Skoda prodava ruzne znacky?

Róbert Boš to tam vyraba pre koncern.

• Autor

@sk0d@ Takze to co prodava Skoda je Bosch, ne Valeo? Zmenili dodavatele?

Před více než půl rokem jsem v OBI koupil za cca stovku nové gumičky - narval je do starých lišt a stále fungují excelentně. I kdyby příští týden došmrdlaly (což se zdá krajně nepravděpodobné), tak si rozhodně nestěžuji.

Já kupuji vždy originály a pak cca 2 - 3x měním gumičky, než se unaví ta ramínka jako celek.

@Skodarapid ale to nevylucuje ze nejake dlzky dodava niekto iny.

Kromě Bosch a Valeo jsem tam už kdysi myslím našel i SWF. Ti dodavatelé se budou měnit jako u všech dílů a náplní.

No ona je hlavně otázka, kde výrobci stěračů berou gumičky.

A kde výrobci gumiček berou gumu, to je pak nekonečné :D Nejlepší je vlastní zkušenost.

Jenže ta zkušenost je taková, že stěrače od jednoho výrobce jsou pokaždé jiné...

• 4 měsíce později...

Tak jsem včera vyměnil stěrače hlavně kvůli hluku (po cca 2 letech a 24 000 km) a že jsem měl pocit, že špatně stírají. Nové stěrače stírají tiše, ale s velmi podobným efektem. Poslední chladnější rána jsou auta orošená a stává se mi, že po setření předního okna se po chvíli (pár sekundách) na skle vytvoří jakoby "mlhová mapy". Pokud se to pokusím hned setřít tak se v podstatě nic nestane, musím vždy počkat delší dobu a po té setřít okno. Stěrač to sice utře, ale po chvíli s to vytváří znova. Tento efekt zmizí většinou po zahřátí okna, alespoň myslím, že je to tím. A nebo po tom co sjedu do údolí, bydlím na kopci.

Máte s tím taky zkušenosti? 

Upraveno od mbrazdil

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.