Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dopředu si moc nepomůžeš a dozadu asi taky ne. Protože ty origo radia zachází se zvukem dozadu podivně. Není to vzadu prostě rovnocenný signál s předkem.

Vloženo

no dozadu určitě ne, ty co máš z výroby hrajou plný pásmo a ty bys tam dal jen středobas...po pravdě ten typ co píšeš vůbec neznám a nikde jsem ani nic o nich nenašel.

Tak či tak dozadu nemá smysl cokoli dávat a do předků když už něco, tak něco na 3ohmech abys trochu zvýšil citlivost a výkon OEM rádia co máš+ vytlumit dveře, pak to smysl má, ale zadek (a to platí ještě víc pro O3 bez SS) je nesmysl.....v F3 mám Gladen  předek Gladen M 165 V2 + zadek Gladen RC 165 a  v O3 MB Quart QS165 předek i zadek....oboje jedou  na ohmech a předky se o hodně zlepšily...zadky ale na zbytečný, v F3 to dělá nějaký pseudosurround a jiank to vzadu jen tak ševelí a u O3 s BOLEREM je to ještě horší, tam dozadu jde jedno s jakým kódováním tak 30%  síly signálu jako dopředu......

Vloženo (editace)

Tak jsem o nich zjistil, že Rodek USA, už neexistuje, dělali ale prý špičkové systémy. Materiál membrány je "kompozit skleněného vlákna". Citlivost 88dB.

To ale nevím co je za parametr:mellow:.

rodek-rc-134-rp.jpg  doplněno: Škoda surround a virtual SW. Jestli to na věci něco nemění?

Editováno: , autor: Galaxy64
Vloženo

dozadu bych to nedával, dopředu by to asi lepší bylo, ale když už tak společně i s výškáčem s pokud možno plnohodnotnou výhybkou, protože ten origo má jen takovej malej kondík. To by ti poradili něco podle parametrů z repráku v nějakým eshopu na muziku do auta..počítej ale že to mát min 1 000kč navíc + MDF podložku + redukce k zapojení, kdy v F3 máš + a - obráceně...ale jak jsem psal, aby to mělo nějaký znatelný efekt, chtělo by to něco na 3ohmech a tohle budou nejspíš 4ohmy

Vloženo (editace)

všude se píše že je to středobas, ale pokud si to ještě pamatuju tak je to širokopásmovej reprák a jde do něj z rádia plné pásmo.....než tam dávat nějakej starej reprák což ani nevim co je zač, dal bych teda už nějakej koaxiál ať to hraje i výšky, ale po vlastní zkušenosti bych to nechal jak to je...Fabie nehraje v základu až zas tak špatně.....jediný co bych udělal dneska, je že bych vyměnil výšky, ty jsou ve škodě špatný v každým autě

Editováno: , autor: cz pida
  • o 8 měsíců později...
Vloženo

Ahojte jen drobna konzultace.

Obcas mi nehraje repro u ridice, objevi se i jako chyba v diagnostice, nechcu odparat konec origo radia.

Staci tutknout do dveri nebo dat vetsi hlasitost a uz se chytne.

Az bude tepleji chystam se dvere zozebrat.

Zatim doufam ze to bude konektorem, ale prej muze byt problem i v reparku.

To by jedine musel byt utrzeny drat s toho konektoru primo k civce repraku.

Nereseil to nekdo, chapu spravne ze predni hloubkac je nytovanej?

Dík

• o 1 měsíc později...
Návštěvník
Vloženo

Po přečtení celého tématu mi to nedá, abych k tomu něco nenapsal..... Jsou tu napsány názory jako: na svoji třídu hraje dobře, nebo Fabie nehraje v základu až zas tak špatně…. Můj názor je, že Fábie hraje hodně špatně a to naprosto ve všech konfiguracích. Použité levné reproduktory a absence jakékoliv výhybky, kromě jednoho kondenzátoru na výškovém reproduktoru je do nebe volající ostuda. A co se týká samotného autorádia, tak je asi hloupost ho k vůli konektivitě s autem měnit, ale Alpine nebo Pioneer za dva tisíce hraje líp. Ve své Octávii mám už několik let k plné spokojenosti komponentní reproduktory Alpine SPR 17S a když si žena před měsícem přivezla novou trojkovou Fabii, tak první co bylo, tak mě poslala do auta nastavit rádio, protože má hrozný zvuk, takže mě čeká i výměna repro ve Fábce. Asi jí tam dám o něco levnější Alpine SPG 17CS, které jsem nedávno slyšel a zvuk byl docela dobrý. Jenom mi přijde divné, že když to, že ten zvuk špatný pozná i moje žena, tak že to neslyší i odborníci ve Škodovce.

Vloženo

@cindyJe to věc názoru, pokud jsi ty i manželka zvyklí na určitý komfort, změna k hošímu je hned znát. Já si do auta nechodím poslechnout nějakou symfonii a jediné co poslouchám je FM na co je jiných repro škoda. A jsem stejného názoru, že origo repro je dostačující. 

Jsou tu napsány názory jako: na svoji třídu hraje dobře, nebo Fabie nehraje v základu až zas tak špatně…. Můj názor je, že Fábie hraje hodně špatně a to naprostove všech konfiguracích.

A máš tedy porovnání v rámci celé třídy kam Fabie patří? Zmiňuješ pouze svoji Octavii s měněnými komponenty.. 

Pokud máš pocit, že Fabie hraje tragicky a vyměníš repro, pak je vše v pořádku a jsi ve správném tématu. Názor že jsou ostatní hluší sem moc nepatří. 

Vloženo

je to ako so svetlom...každý vníma jednotlivé podnety rôzne. jednému kamošovi LED v predných svetlách vadili, doslova. a ďalším 9-tim vôbec, dokonca si to vychvaľujú. to isté i repro. závisí aj od nastavení. je otázne či to skúšaš na Blues alebo na Bolero, na akom zdroji hudby, v akej hlasitosti, či v akej vonkajšej teplote. ani si neuviedlo typ rádia, či má vôbec zadné reproduktory a hneď sa ti zdá, že to hraje hrozne. počul som už aj názory, že "obyčajný" Swing hraje lepšie ako vyššie Bolero. nezabudni si ešte skontrolovať Skoda Surround a Virtual Subwoofer. na niektoré štýly hudby sa nehodia, inde áno...

Návštěvník
Vloženo (editace)
před 2 hodinami, wirer napsal:

je to ako so svetlom...každý vníma jednotlivé podnety rôzne. jednému kamošovi LED v predných svetlách vadili, doslova. a ďalším 9-tim vôbec, dokonca si to vychvaľujú. to isté i repro. závisí aj od nastavení. je otázne či to skúšaš na Blues alebo na Bolero, na akom zdroji hudby, v akej hlasitosti, či v akej vonkajšej teplote. ani si neuviedlo typ rádia, či má vôbec zadné reproduktory a hneď sa ti zdá, že to hraje hrozne. počul som už aj názory, že "obyčajný" Swing hraje lepšie ako vyššie Bolero. nezabudni si ešte skontrolovať Skoda Surround a Virtual Subwoofer. na niektoré štýly hudby sa nehodia, inde áno...

Věř, že to není o nastavení :-). Slaboproudou elektronikou se živím už třicet let a do zvukové techniky fušuju ještě déle.

Editováno: , autor: Návštěvník
Návštěvník
Vloženo
před 4 hodinami, MilanHos napsal:

Názor že jsou ostatní hluší sem moc nepatří. 

Doufal jsem, že pokud sem někdo napíše nějaký názor, tak mu můžu oponovat, pokud s tím nesouhlasím. Nevěděl jsem, že se to zde nesmí.

Vloženo

A jaké auto v kategorii Fábie má lepší ozvučení v sérii? Popřípadě mohl by ses pak podělit jak vypadá ta "oprava" ozvučení Fábie, docela by mne to zajímalo :)

Vloženo

@cindynázor jsi vyjádřil už tím, že tobě se ten zvuk v dané kategorii Fabie zdá být tragický(ikdyž teda nesrovnáváš s žádným jiným autem této kategorie). To že nechápeš a myslíš si, že ostatní jsou hned neschopní, když to “slyší” jinak je tak nějak navíc. 

Pokud jsi chlápek z fochu tak je jasné, že máš nadstandartní požadavky, my máme standartní požadavky. Pořát ale tvrdíme v že v rámci kategorie kam Fabie spadá je zvuk dostatečný. Musíš srovnávat srovnatelné.

A rozhodně pokud tomu rozumíš tak budeme rádi když se potom podělíš co jsi nakonec zvolil a jak úprava dopadla a hlavně jestli se dá z Fabie dostat i s originálním rádiem lepší výstup. Od toho bych tě nerad odradil, protože fundovaných příspěvků není nikdy dost. ?

Návštěvník
Vloženo
před 3 hodinami, Martab napsal:

A jaké auto v kategorii Fábie má lepší ozvučení v sérii? Popřípadě mohl by ses pak podělit jak vypadá ta "oprava" ozvučení Fábie, docela by mne to zajímalo :)

Myslím, že jsem nikdy nepsal jaké reproduktory mají jiné auta ve stejné kategorii. Můžu jen napsat, že mě zaujal dobrý zvuk i v nižší kategorii Audi (A3), ale jestli to bylo sériové ozvučení, to fakt nevím.  Vyměnit komponentní reproduktory do předních dveří není nic světoborného :-).  Ty, které montuje do aut ŠA nejsou opravdu nic moc. Ale přijde mi, že podle těch uvozovek a smajlíku je tvoje odpověď spíše myšlena ironicky. Ber to prostě jenom tak, že přesto se Tobě zdá ozvučení trojkové Fabie dokonalé, byť třeba jenom ve své kategorii, tomu, kdo má  o malinko větší nároky, než aby mu na rádiu barevně blikaly obrázky se to tak jevit nemusí.

Vloženo

@cindy Má odpověď nebyla myšlena nijak ironicky vůči tobě (resp. ano, ironie tam byla v tom slově oprava, protože to má blíže k přestavbě, to co tam je teď se asi nijak opravit nedá, SW to nezmění, problém je v HW). Já se svým hudebním hluchem nijak netajím, proto mne právě zajímá, kde se vyskytuje něco lepšího (protože já ikdybych v tom jel, tak to nejspíš nepoznám). Je mi jasné, že výměna repro je celkem jednoduchá, spíš mne zajímalo, zda budeš nějak řešit tu výhybku atd. jak jsi psal. A taky výměna za jaké repro (něco jsi nakousnul, tak spíš potom výsledek), na trhu je spousta variant a tak mne upřímně zajímá, co by volil člověk co se v tom orientuje a jaký je pak výsledek.

Návštěvník
Vloženo
před 3 hodinami, MilanHos napsal:

@cindynázor jsi vyjádřil už tím, že tobě se ten zvuk v dané kategorii Fabie zdá být tragický(ikdyž teda nesrovnáváš s žádným jiným autem této kategorie). To že nechápeš a myslíš si, že ostatní jsou hned neschopní, když to “slyší” jinak je tak nějak navíc. 

Pokud jsi chlápek z fochu tak je jasné, že máš nadstandartní požadavky, my máme standartní požadavky. Pořát ale tvrdíme v že v rámci kategorie kam Fabie spadá je zvuk dostatečný. Musíš srovnávat srovnatelné.

A rozhodně pokud tomu rozumíš tak budeme rádi když se potom podělíš co jsi nakonec zvolil a jak úprava dopadla a hlavně jestli se dá z Fabie dostat i s originálním rádiem lepší výstup. Od toho bych tě nerad odradil, protože fundovaných příspěvků není nikdy dost. ?

Ale já nepsal, že ostatní jsou neschopní. Psal jsem: "Jenom mi přijde divné, že když to, že ten zvuk špatný pozná i moje žena, tak že to neslyší i odborníci ve Škodovce. " Na jaře budu ve Fábii mé ženy reproduktory měnit, pokud o to bude zájem, tak sem můžu dát pár fotek.  

Návštěvník
Vloženo
před 1 minutou, Martab napsal:

@cindy Má odpověď nebyla myšlena nijak ironicky vůči tobě (resp. ano, ironie tam byla v tom slově oprava, protože to má blíže k přestavbě, to co tam je teď se asi nijak opravit nedá, SW to nezmění, problém je v HW). Já se svým hudebním hluchem nijak netajím, proto mne právě zajímá, kde se vyskytuje něco lepšího (protože já ikdybych v tom jel, tak to nejspíš nepoznám). Je mi jasné, že výměna repro je celkem jednoduchá, spíš mne zajímalo, zda budeš nějak řešit tu výhybku atd. jak jsi psal. A taky výměna za jaké repro (něco jsi nakousnul, tak spíš potom výsledek), na trhu je spousta variant a tak mne upřímně zajímá, co by volil člověk co se v tom orientuje a jaký je pak výsledek.

Je jasné, že pokud někomu stačí nějaké přenosné rádio doma, nebude mít ani větší nároky ani na ozvučení v autě. A v žádném případě nechci nijak urážet nikoho, komu seriové ozvučení ve fabii stačí. Každý má jiné priority. Pro mě zase auto v "plné palbě" a nacpané elektronikou znamená jen vyšší pravděpodobnost, že se brzy něco posere. Nic víc ? .  U komponentních reproduktorů bývají výhybky většinou součástí sady. 

Vloženo
před 10 hodinami, cindy napsal:

Myslím, že jsem nikdy nepsal jaké reproduktory mají jiné auta ve stejné kategorii. Můžu jen napsat, že mě zaujal dobrý zvuk i v nižší kategorii Audi (A3), ale jestli to bylo sériové ozvučení, to fakt nevím.

A to je právě ten jediný problém co řeším. Spochybnil jsi tvrzení, že Fabie na svoji kategorii hraje dobře. Ale přitom nemáš srovnání s jinýma autama stejné kategorie, takže to nemáš jak spochybnit.

To že hraje F3 obecně špatně je asi pravda, ale v autě jsem zatím nic než original komponenty nikdy neměl, takže v tomto zase já nemám porovnání. Ale pokud jsem pustil něco ze Spotify tak to na můj vkus hrálo dobře(vůbec netvrdím že perfektně). A to teda pokud vezmu kvalitu spotify, tak pokud bych pustil něco přes flešku kvalitnějšího tak bych byl ještě více spokojený. Možná by si spíš F3 zasloužila lepší odhlučnění dveří a nějak zamezit vibrace. Já bych samozřejmě kvalitnější hudbu více než ocenil, ale jak jsem již zmínil poslouchám v autě na 90% jen FM což je kvalita hrozná a 10% spotify a to taky nemá nijak extra kvalitní přednes ikdyž je kvalita nastavená na maximum. 

Ještě by bodlo zde zmínit aktuální HW co ve Fábii manželka má. Jaké rádio a kolik reproduktorů. Pokud má pouze přední repro tak bych při přestavbě dal rovnou i zadní. A ještě pro úplnost co vlastně žena poslouchá v autě.

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Už nejméně rok přemýšlím o výměně repro a pořád mne trápí nejistota.

1. Ta MDF podložka, neshnije a nebude to problém do budoucna?

2. Tlumení dveří - nenasákne časem vlhkostí a hnilobou? Dle marketingových materiálů ne, ale věřte jim.

Jsou nějaké dlouhodobější zkušenosti?

Nebo se toho nemám bát. Mám pořád záruku, už 2 roky z 5.

Editováno: , autor: noaid
Návštěvník
Vloženo

Myslím, že kdybys to tlumení viděl naživo, nebudeš mít žádnou nejistotu. Je to samolepící bitumelový (takový měkčený asfalt) plát potažený hliníkovou folií. Nasáknout tam opravdu nemá co ?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...