Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

jar91 

Stůj jsi za svým nebo změn jiný servis. Jinak servis to nedělá na svoje náklady, ale na náklady MB teda pokud to je v rámci záruky. Taky my měnili na záruku zadní reproduktory a nakonec jsem kopil nové od Gladenu a zatím jsem maximálně spokojený. Jinak návod tu je i foto a litovat určitě nebudeš. 

Určitě tvá Fabia nebyla jediná v tu dobu v servise, takže ať otevřou některou z jejich předváděček a pokud ta bude hrát OK, není co řešit…

Když se dá vyvážení hudby na levo tak vše hraje v pořádku. Přepne se vyvážení na pravo a skrčí to a duní. Slyší aji hluchý snad jen ve škodovce to nechtějí slyšet.

Dá se sehnat originál ten zadní reprák bych si ho vyměnil sám než se hádat v servisu. Nebo nějaká jiná alternativa co tam dát. 

Ano, ale stále to očividně považuji za vlastnost. Tak ať to porovnání s jiným autem. Nicméně ze zákona musejí reklamaci přijmout a mají 30dni na její vyřízení. To ze mechanik řekne ze nic neslyší není způsob vyřízení reklamace, takže buď trvající na sepsání a vyjadreni z ŠA nebo jiný servis.

• 3 roky později...

Cus borci vůbec jsem to tu nemohl najít tak snad nehledam špatně. Přední reprak u Fabie 1 musí se nýtovat nebo to jde nějak ochcat a dát na šrouby? Aby to fachalo jak má. Dikec a pokud to tu někde je tak se omlouvám nenašel jsem to 

Fakt nevidíš sekci Fabia I a v ní část nazvanou "Autohifi, navigace"??? Tak to máš smůlu, tady tvůj dotaz nemá co pohledávat.

Dotaz směřuju do tématu “výměna reproduktorů” takže mi přijde že to tu je správně. Hledám a nemohu to najít 😄tedy někde kde by se přesně psalo to co chci vědět nevidím

• 2 týdny později...

Zdravím,

koupili jsme před dvěma lety Fabii III Kombi s cca 140.000 najeto...

Nyní hraje jen levé přední repro. Když dám fader jen na zadní reproduktory, tak při maximalní hlasitosti hrají tak "jen trochu".

Proto jsem se rozhodl na kompletní výměnu repro.

Můžete prosím doporučit nějaké (žádná drahota) alternativy aby to hrálo aspoň jak origo?

Jaké jsou rozměry předních repro? 165? Vůbec nevím na jaké parametry se mám dívat (ohmy, citlivost).

Na předek asi komponentní a vyměnit rovnou i výškáče, že?

A na zadek koaxiály? Nebo taky komponent? (teď si nejsem jistej, jestli výškový mám i vzadu)...

vyskove vzadu nie su, daju sa dorobit. ale s neorigo repro neporadim, tak si radsej este pockaj na odpovede

@hardhouse.trip

Měnil jsem všechny 4 za gladeny. Tehdy 3ohm. Radio s tím nemá problém. Dnes se prosazují Herz už na 4ohm co jsou originál. Při výměně se musí koupit podložky mdf a redukce na konektory. Na Ahifi je konfigurátor. Nejlíp současně vytlumit dveře., aspoň trochu. 

Jenom v zadu to nebude mít očekávaný efekt. Tovární radia dozadu neposílaji celé pásmo. Trochu se to vylepší ssouround. Záleží na tom co posloucháš. A taky po výměně to chvíli trvá než se repra rozhraní.

• 4 měsíce později...

Koupil jsem ty přední Herz přes AHIFI.cz, ale mám problém s tím, že i když mám balance/fader nastavení uprostřed, tak pravý repro hraje výrazně míň než levý. Čím to může být? Aktualizace infotainmentu je na nejnovější verzi... kabeláž? Zesák?

Když je prohodíš mezi sebou, zůstává to stejné, nebo se problém otočí? Pokud ano, je špatný reprák. Předpokládám, že originál hrálo OK?

To už právě nezjistím. Musely by se obě strany rozebrat a zkusit to.

Sám jsem si to neměnil. Já jen koupil repro a zapojil to servis (nezávislý)

Upraveno od hardhouse.trip

V 11. 2. 2025 na 19:21, milanxx napsal:

Tovární radia dozadu neposílaji celé pásmo. Trochu se to vylepší ssouround. Záleží na tom co posloucháš. A taky po výměně to chvíli trvá než se repra rozhraní.

To by ale mělo jít přenastavit ne?

V 1:50 je vidět jak přepíná rozsah kanálů:

Upraveno od LosDavos

Bohužiaľ, takto to nefunguje. Charakteristika zvuku je daná zvukovou parametrizáciou, výnimočnou pre každý model auta. A automobilka sa rozhodla potlačiť zadné repro na úkor predku.

na netu uz jsou studie jak si udelat vlastni parametrizaci, clovek samozrejme musi rozumet tomu co dela ale neni to az zas tak slozite.

Myslim ze v tomhle pripade by ale oprava mela spocivat v necem jinem nez upravou parametrizace.

@LosDavos Jelikož jsme v tématu Fabia3 tak jsem myslel radia pro Fabii 3. Už hodně dávno jsme to tady řešili s @cz pida. A skončilo to u něj s extením zesilovačem na hi/lo převodníku. Kodováním to vůbec nešlo, neznatelná změna. Ale změnu při virtual a ssour je vzadu brutální rozdíl, ale v předu je to pro klasické stereo mrvič zvuku 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.