shrek_85 Vloženo 24. Červen 2022 Sdílet Vloženo 24. Červen 2022 @ferokuldaHezký :-) Daly se v pohodě povolit ty šrouby, kterýma je přichycený držák brzdy FN3 k těhlici? Podle dílenské příručky se utahují větším momentem než šrouby kol, ale ty šestihrany jsou na výšku o dost menší a je k nim špatný přístup. Stačí na to klasická gola? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferokulda Vloženo 25. Červen 2022 Sdílet Vloženo 25. Červen 2022 shrek_85: Všechny šrouby šli povolit v pohodě, jak na předních brzdách, tak na zadních. Povoloval jsem klasickou gola sadou a i jsem se ke všem šroubům, který jsou utažený na předepsaný moment, dostal s momenťákem, i k těm co píšeš, co drží k těhlici. Záleží ale, jak vysoko máš auto zvednutý od země, momenťákem musí jít pohybovat. Je třeba dávat při povolování i utahování pozor, aby ořech na šroubech pořád dobře seděl, aby se šrouby neožvejkaly. Pokud máš velký zvedák, co mají v autoservisech, je to naprosto bez problémů. Asi nejhorší je povolit šrouby, co drží přední plechový kryt kotouče (já jsem měnil i ty kryty), hlavně k jednomu je špatný přístup. Jsou to šrouby na torx, doporučuju je vyměnit za klasický šrouby s 6ti hranou hlavou s přírubou (já dal z nerezu), jdou pak povolovat/utahovat klasickým klíčem (očkem). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 8. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2022 V 3. 6. 2022 na 7:26, Martinak34 napsal: Jen pro info - co chtějí v origo servisu za výměnu zadních brzd? Já si je měnil doma sám (kupoval jsem Brembo+Textar) a vyšlo to na necelých 1200,- kaček (cca 46 eur). 60 eur za pracu znackovy servis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 Tak to je cca hodinovka v PTA v Trencine na Fabiu 3, Octavia 3 je cca 67 eur a Octavia 4 cez 80 eur hodina prace ;-) ceny boli 04/2022. Ja som tiez predne brzdy nemenil v Skodovke ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 V K.Varech má Fabia 3 hod. sazbu 650 bez DPH. 🥴 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 11. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2022 Vojta.MM: super cena u nas v Trencine ako som pisal 45,5 eur bez DPH, co je cca 1100 Kc bez DPH ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 11. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2022 (editace) No to je silenejsi než u nás. Ale Vary jsou malé město. Bůhví, kolik to stojí v Praze, Plzni , Brně.....😥 Editováno: 11. Srpen 2022, autor: Vojta.MM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 12. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2022 Vojta.MM: Trencin je maly prd 55 000 obyvatelov, len preto ze je na strednom povazi, kde je trochu priemyslu.................... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 18. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2022 (editace) Mam prichystane na vymenu Zimmermany kotuce a platnicky na zadnu napravu.Po 5,5 roku su totalne KO.Ma s uvedernou znackou niekto skusenost,kym ich dam v autorizaku nahodit? Volim autorizak aj preto,lebo tam je cena za ukon jasna 60 eur,garaznici nam podrazeli a pytaju si za 1 stranu 40 eur,takze mimo Skodovky 80 a este komentare k vlastnemu materialu.Skodovka nic nenamieta,akurat nepredlzi mobilitu. Editováno: 18. Srpen 2022, autor: Patrik1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 18. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2022 To jako fakt ty ceny?Tak vidím,že budeme muset asi pořádně zdražit.U nás pokud si někdo doveze vlastní matroš a auto má el.ruční brzdu bereme 60€ za všechny 4. JInak bacha na to,škodovka občas dělá to,že za práci vezme 60€ kolem dokola za další věci třeba dalších 20€(vazelína,čištění nábojů atd atd) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 18. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2022 Jako i kdyby 80€ ...Když to přepočítam na koruny, vychází to velice rozumně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 19. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2022 (editace) Zimmerman je vcelku dobrá značka jako druhovýroba. Tam by problém být neměl. Osobně se snažím na autech dělat vše sám. Člověk ušetří nějakou kačku a časově to vyjde nastejno = než s tím autem dojedu do servisu atd, tak si to za tu strávenou dobu vyměním doma. Ale hlavně si to udělám poctivě a nikdo mě neošidí (např. výměna oleje). Ale jasné, že všichni to tak praktikovat nemůžou = buď nemají prostory nebo to prostě neumí. Třeba kámoš si loni nechal u nějakého garážníka vyměnit na dvojkové oktávce př. brzdy a řekl si za práci a materiál 8 tisíc, jsem nechápal. Editováno: 19. Srpen 2022, autor: Martinak34 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 19. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2022 Tak na Fabii 3 mi to před rokem a půl dělal autorizak za něco přes 5000,- vč. materiálu a práce. Předek. Kotouče a destičky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 22. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2022 Jsem kamošovi říkal, že za ty peníze mohl jet rovnou do autorizáku. Měl by to levnější, doklad se zárukou. Když jsem mu pak řekl, že jsem švagrovi koupil za necelých 5 tisíc kaček přední a zadní kotouček (Brembo kotouče+Textar desky) na VW caddy a měli to vyměněné i s brzdovkou za dopoledne, tak se tloukl do hlavy. Holt lidi se nepoptají i jinde a pak zbytečně platí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nicco Vloženo 18. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2022 Zdravím, už niekto zistil, kto vyrába tie originálne kotúče? Nerád by som ich kúpil v druhovyrobe, z ktorej je tu doporučené Ate, Brembo a Textar, prípadne Trw. Kupoval ich niekto z eshopu a mal krabicu, aké tam bolo Made in? Čeluste, ak sa nemýlim, tak sú Ate, tak logicky by tam mohli byť Ate kotúče. Dielenská príručka s návodom na výmenu sa dá niekde stiahnuť alebo pozrieť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nicco Vloženo 24. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2022 Vymenil som za ATE, vyzeraju inak, ako original, co je dobra sprava. Originalne nemaju vyrobcu, iba cisla 8R0 615 901 0 VDPJ20 SHW1 VW AG, ale najviac sa podobaju na Textary, maju to stredove vrtanie a iba jednu dierku na srobik: https://www.autodielyonline24.sk/textar-12798751.html Dosticky maju vyrobcu JURID. Zaujimave, ze niekedy vyrobca uvedie svoj nazov na original vyrobku, neviem, ci na to je nejaky predpis, ci moze alebo ci musi zaplatit Skode alebo ci poziadavky Skody boli tak protichodne, ze vyrobca si nechcel pokazit meno. Ale je to dobry diznis pre Skodu, normalne menite kotuce po 120km, takto ich vymenite aj 3x a s cenou 2x vyssou, nez kvalitny aftermarket. Akcionari musia byt spokojni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 24. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2022 Tešíš sa predčasne. Tie poľské ate ti viac nevydržia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nicco Vloženo 24. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2022 Su nemecke, ale hlavne stali polovicu originalu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 25. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2022 Co ty přední kotouče v druhovýrobě stojí? Okolo 2 tisíc? To je v podstatě jedna nádrž :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nicco Vloženo 25. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2022 (editace) &#@!!?)':)- Editováno: 1. Listopad 2022, autor: nicco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferokulda Vloženo 9. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2022 Přátelé, chci se zeptat k zadním třmenům u Fabie III. Budu-li chtít stlačit pístky (např. při montáži nových destiček), je třeba při stlačování i pístkem šroubovat? Některé sady k tomu určené toto nabízí: Sada umožňuje stlačení i zatočení brzdových pístů na levé i pravé straně auta. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinak34 Vloženo 9. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2022 Určitě otáčet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 9. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2022 Koupil jsem si tohle a šlo to s tím úplně hladce: https://www.mojedilna.cz/pripravek-na-zatlaceni-brzdovych-pistku-s-integrovanou-rucni-brzdou-quatros-qs70407 Dělal jsem s tím obě strany. Nevím, jak přesně ty třmeny fungují, ale není potřeba mít levý/pravý závit na tom přípravku pro zatlačení pístku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 9. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2022 Není třeba nic, stačí zatlačit. Šroubování platí jen pro elektronickou brzdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubasta Vloženo 9. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2022 Uzadních třmenu jen tlačit? To asi né ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.