Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

No pravda na ten návod na CD jsem nekoukal...což asy byla chyba, protože jsem měl již staženou a nainstalovanou 18.9 bez loaderu a ktéto jsem to jako první připojil + antivir zapnutý i internet jel... kabel se našel takže jsem byl spokojený že, pak jsem to ještě testoval na CZ 17.1.3 / 18.2 obě bez aplikovaného loaderu, bez internetu, bez antiviru páč jsem si myslel že se ten loader se nakopíruje sám při instalaci hlavního programu... pravdou je že nikdy ale neproběhl žádný UPDATE...njn musím se naučit číst návody před instalací né až po :( ... myslíte že se mohl ten kábl teda nějak zablokovat ???  to Wirer: ano zapalování bylo zapnutý zas takovej blbec nesu :)

Vloženo

aha, tak proto ta rada na to txt ?  no docela se obávám, že z těchto důvodů bude kabel kaput, ale jistě to nevím..u těchto kabelů vždycky platí, že se musí používat jen s verzí, která je na CD s kterou je ten kabel natvrdo spárovaný..

Vloženo

Ještě sem na tom CD našel nějaké staré drivery toš vyskůšam + je tam i MProg3.0 na flashnutí chipu FT232R v kabelu (Ross-Tech direct USB interface)... pokud mi to stále nepujde (ještě skusím kámošovo VW z 2011) tak bych skusil tento flash program... dotaz už to někdo z vás dělal ?

Vloženo (editace)

@Fabmat jiné verze než co máš na cd u kabelu nepoužívej, jinak si kabel odpálíš.?

Edit:Pokud si použil verzi 18.9. na kabel 18.2. tak bude nejspíš ko.

Editováno: , autor: Ibe
Vloženo (editace)

Souhlas asi to bude mit kabel za sebou.

Pokud to jeste jde honem napis prodejci a otevri pripad.

Bud ti posle novej nebo alespon slevu....

Editováno: , autor: zwan
Vloženo

Nazdar všem

tak si dopisuji s prodejcem, a ve finále mi poslal program a firmware ke kabelu, tak to zkusím zejtra přeflešovat a dám vědět jak to dopadlo...zatím všem díky za rady.

Vloženo

Takže INFO

postup na flash kabelu POMOHL !!! hurrrááá, asy jsem si ho opravdu dojebal tím že jsem nečetl návod a připojil ho k vyšší origo.verzi VCDS... no couž skušenost dobudúcna :)

ještě pak dám vědět jestli jde i ukládat změny...

Vloženo

Zdarec, nechci zakládat nové téma. Chlapi jak je to s funkcí Start/Stop? Jde to přes diagnostiku vyřadit a co na to STK? Je to funkce k hovnu a nebaví mne to po každým startu vyřazovat tlačítkem.... Díky

Vloženo

@Zdenys73 není třeba zakládat nové téma, jen je třeba si to téma najít..stačí dát do vyhledávání téma start/stop..takže pokud tě tohle zajímá, tak je např zde.. viz odkaz..jinak v rychlosti, samozřejmě, že to jde diagnosticky vypnout..

Vloženo

Ještě jsem zjistil že se po tom přeflešování děje občas to že se sice kabel připojí k autu (píše K1+K2+CAN OK) ale v About to píše červeně Not Licensed a když chci něco nastavit a dám DO IT tak vyběhne hláška: Only in licensed Interface

Musím tedy kabel odpojit i několikrát a pak to již jede...

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Čistě náhodou - někdo, kdo by mi doporučil kde/od koho bych mohl koupit VCDS? Postačí funkční čínská kopie, ale na Aliexpressu ani Alibabě atd už mi nejde sehnat a VCP (vag can pro) nechci. Díky za pomoc :) 

Vloženo

VCDS se sehnat na Ali dá, před týdnem jsem objednával. Jde o to, že ty obchody jsou velmi často rušeny pro porušování aut. práv. Po pár dnech je tam na chvilku nový obchod s VCDS. 

Vloženo

Zdravím a prosím znalé o pomoc. Koupil jsem v květnu kabel VAG COM 17.1.3 VAGCOM 18.2.0 VCDS HEX CAN USB Interface. K vyzkoušení jsem přistoupil teprve nyní. Mám krátkou  Fabii Style 1.2 TSI 81 kW výroby 3/2017. Po zapnutí mi na PC po spuštění testu naskočila následující hláška, kde se píše, že nebylo nalezeno "rozhraní". Viz příloha.

Port status   OK
USB Library Version  03.02.07
USB Driver Version   02.10.00
Interface   Not found

Nevím, kde by mohla být chyba, ale začínám mít podezření, že je tato verze kabelu pro mou Fabii  nevhodná a potřeboval bych vyšší verzi. Budu rád, když mi k tomu někdo, kdo se v tom vyzná, napíše, kde by mohla být chyba. Pokud by má domněnka byla správná, prosil bych o návrh, kterou verzi kabelu bych měl shánět a tento by mi byl k ničemu a musel bych se znovu podívat po Aliexpresu .... Dík předem za návrhy a rady.

rudasn

IMG_20190824_123831.jpg

Vloženo

@rudasn hmm,. těžko říci, třeba se ještě někdo vyjádří..já se vyjádřím jen k tomu, že verzí kabelu to není, ta verze 18.2.0 je pro tvoje auto naprosto dostačující, i ta verze 17.1.3 by měla na 3/2017 fungovat, ale ta verze 18 zcela určitě..

Vloženo (editace)

@rudasn ještě mi tak napadlo, nepoužívíš náhodou win 10 ? někdy mají tyhle čínské klony na těchto win 10 problémy, někomu to na nich jede a někomu prostě ne a nikdo neví proč..stabilně to jede např. na win 7.

Někteří prodejci to uvádí i v niformacích o kabelu :

1.jpg

Editováno: , autor: ski1961

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...