Květen 23, 201114 r Já osobně bych to uzavřel takto. Pokud dotyčný narazí na pěkný kousek (aŤ 1.9 nebo 2.0), bude znát kompletní historii a ještě bude splňovat výbava jeho kritéria a to nemluvím o sympatické ceně - tak je úplně jedno jestli to bude 1.9 nebo 2.0TDI. Jen bych osobně volil motor bez DPF.
Květen 23, 201114 r .... ale potom sem se ptal ještě u nás a lítali nazory že 2.0 je šit nebrat atd že čipnuta 1,9 77kw jede daleko lepe atd s tymto si dovolim nesuhlasit, chipom 6kvalt nenahradis... k ostatnemu - prehladaj forum, je tu toho za tych 7rokov dost vela
Květen 24, 201114 r Já bych rozhodovací strom viděl takto: Najedeš za rok kolem 30 tis. km? Ano? Kup si diesel. Jestli chceš větší výkon 2,0 TDi, jestli chceš myslet trochu ekonomicky 1,9 TDi. Dvoulitr je dražší, a díky spotřebě a pojištění si vezme za rok o cca 8 – 9 tis. Kč víc, ale za to máš lepší svezení, vždy to je něco za něco?
Květen 24, 201114 r U 2.0 Tdi vidím výhodu jedině v tom, že má 6kval. Ale i přes to spotřeba menší není
Květen 24, 201114 r 2.0 TDI r.v 2005 najeto 102 tis km v eleganci ... mimo debatu... kdo si koupí nejdražší ropu v OII v témeř nej výbavě a pak má roční nájezd 17 tk... možná pochybnost o stavu počitadla?!?
Květen 24, 201114 r Taky mě ty kilometry mlatili do oči ale ověřil sem přimo u cebie a je to tak .....tak nevim jestli i v cebii jsou zkorumpovani jak to vidite ???třeba naší mají citroena c3 hdi tenkrat to stalo takovejch 350 tis ted se to neproda ani za 80 :-Dale maji ho 9 let a najeto 98 tisic Upraveno Květen 24, 201114 r od ondra.zikmund
Květen 25, 201114 r ja som kupoval auto za velmi dobru cenu a nemohol som si vyberat motorizaciu. Skratka prisla dobra ponuka na 2,0 tdi tak som to zobral. Hovoril som si ze by mi postacila aj 1,9. vacsinou jazdime v aute dvaja a rocne najazdim max 15tisic km. Akonahle ideme niekde 4 + batozina tak som rad ze mam prave ten dvojliter.
Květen 25, 201114 r Věřte že na motorizaci, značce ani typu nezáleží. Když budete mít pech tak prostě koupíte šmejd že se bude sypat a sypat...
Květen 25, 201114 r tiez si myslim...mal som fabiu 1,4 mpi a nemal som s nou ziadne problemy...kamarat ma taku istu a vraj bola viac v servise ako na nej jazdil...obe sa kupovali ako nove...
Červenec 31, 201114 r Zdravím nšechny. Mám zájem o Octavii, ale nevím jaký motor by byl pro mě ten optimální. Najedu asi 15tis. km ročně. Trasy se skládájí z dojíždění do práce 20km tam a 20 zpět po dálnici. O víkendech delší trasy na výlety a do zahraničí. Obsazení auta 3 dospělí a jedno dítě + 4 psy po 30kg. Potřebuji motor s kterým se bude dát svižně předjet v tomto obsazení a aby nebyla zase moc velká spotřeba. Děkuji za každý názor.
Červenec 31, 201114 r Dálnice, delší trasy, malá spotřeba a ještě výkon, já bych volil 1.9 Tdi popřípadě 2.0 Tdi, do benzínu bych při tomhle ježdění asi nešel.
Červenec 31, 201114 r tak jak to popisujes tak 1.9 TDI, dvoulitr ma zbytecne vysokou spotrebu pri ratkych vzdalenostech. a pokud by ti nekdy vykon 1.9 nestacil tak je moznost chipnuti motoru na 100kW a pak uz jede hodne pekne a s nizsi spotrebou
Červenec 31, 201114 r Tak 1,9Tdi už jen ojetou, ale jaké vybrat nové? Nevadí Tdi, trasy jen 20km a ještě v zimě?
Červenec 31, 201114 r Jezdím s 1,9TDI PD celoročně podobnou trasu do práce, ne po dálnici, a bez problémů. Nevím už ale jak u CR.
Červenec 31, 201114 r Tak 1,9Tdi už jen ojetou, ale jaké vybrat nové? Nevadí Tdi, trasy jen 20km a ještě v zimě? a když bude jezdit do práce 100km, tak v tom bude rozdíl jaký? Počet studených startů za rok bude úplně stejný. Akorát to auto bude mít za rok o několik tisíc kilometrů na tachometru víc.
Červenec 31, 201114 r s 1,8 TSI by som chvílku ešte počkal....neustále pretrvávajúce problémy s preskočenými rozvodmi+velkou spotrebou oleja..
Červenec 31, 201114 r to libero1071: ...a kolko je ta "velka spotreba" oleja pri 1.8TSI? Ja priebezne dolievam 4litre/30tis. km s 2.0TDI, inac tomu nic nie je. K teme - svizne predbiehanie je dost relativny pojem, ale pri tom najzde by som bral 1.8TSI pripadne 1.4TSI
Červenec 31, 201114 r podľa ŠA je to viacej ako 0,5l /1000km...ak nastane tento prípad,tak sa robí prekrúžkovanie
Červenec 31, 201114 r pokud novou tak bych sel do taky do TDI 1.6 TDI mame je tedko v praci a nejedou spatne. problem je ze zatim to neumi snad nikdo u nas chipnout a zvednout vykon. ale zase se rika ze nova 2.0 TDI (CR) zerou taky hodne malo, ale zkusenost nemam - ja mam jeste PDcko
Srpen 1, 201114 r a když bude jezdit do práce 100km, tak v tom bude rozdíl jaký? Počet studených startů za rok bude úplně stejný. Akorát to auto bude mít za rok o několik tisíc kilometrů na tachometru víc. Já jen, aby se motor pořádně zahřál, přeci jenom to není benzín. Taky se bude asi zanášet filtr při krátkých trasách.
Srpen 1, 201114 r 1.4tsi 1.8tsi To bych právě měl strach, že 1,4 při tomto naložení bude trošku víve papat a bude línější a 1,8 si myslím že by byla dobrá. Jen nevím, jestli by se nevyplatil více ten diesel než 1,8.
Srpen 1, 201114 r Zdravím nšechny. Mám zájem o Octavii, ale nevím jaký motor by byl pro mě ten optimální. Najedu asi 15tis. km ročně. Trasy se skládájí z dojíždění do práce 20km tam a 20 zpět po dálnici. O víkendech delší trasy na výlety a do zahraničí. Obsazení auta 3 dospělí a jedno dítě + 4 psy po 30kg. Potřebuji motor s kterým se bude dát svižně předjet v tomto obsazení a aby nebyla zase moc velká spotřeba. Děkuji za každý názor. Jsem jediný komu přijde Octavka pro 3 dospěly + 1 dítě a 4 psy trochu malé auto? Octa je typické auto pro typickou českou rodinu, 2 dospěly 2 děti, co jedou každý víkend 20 – 100 km na chalupu, nebo za rodiči, v zimě jednou na hory a v létě do Chorvatska. 3 dospělý, dítě a 4 psy tam neposkládáte ani náhodou.. Upraveno Srpen 1, 201114 r od XTomos
Srpen 2, 201114 r 4 psy nejsou zrovna běžnej jev, na to sis měl koupit něco jinýho a ne tu skuhrat Upraveno Srpen 2, 201114 r od šulda
Srpen 2, 201114 r Jsem jediný komu přijde Octavka pro 3 dospěly + 1 dítě a 4 psy trochu malé auto? Octa je typické auto pro typickou českou rodinu, 2 dospěly 2 děti, co jedou každý víkend 20 – 100 km na chalupu, nebo za rodiči, v zimě jednou na hory a v létě do Chorvatska. 3 dospělý, dítě a 4 psy tam neposkládáte ani náhodou.. Vždyť Octa je dost velký auto. Známí jezdí na dovolenou starším Peugeotem Partner a jedou 2 dospělí a dítě a v kufru 4 psy. Jako když jedu na dovolenou, tak se nestěhuju, ale beru si jen to co budu potřebovat - což bych řešil rakví na střeše. Pro 4 psy přece nebudu kupovat dodávku jak pro stěhováky
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.