miklisek Vloženo 29. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2014 Přesně nafoceno a popsáno, Rypicongu. (a taky zde http://forum.skodahome.cz/topic/123819-mikliskovo-b%C3%ADl%C3%A9-tsi-%C4%8Dko/page-17#entry1836757) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeny89 Vloženo 11. leden 2015 Sdílet Vloženo 11. leden 2015 Chci se zeptat jak je to s opěrkou nohy?Dala by se použít plastová z Fabie II nebo z Octavie II nebo III.Je v Etce tento díl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 14. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2015 Jelikož nemám chromované pedály, taky jsem zvolil trochu humpoláckou variantu guma+sucháč... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 14. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2015 Z nouze ctnost, ale nevypadá to věru zle....jen bych ta dal o kus níž, až k lemu toho gumového koberce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 15. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2015 Miklísku zkazil jsi mi radost, jdu to přelepit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 15. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2015 jo, na to z čeho to je, to vypadá celkem pěkně, ale také bych jí dal níže, aby byla max 1cm mezera... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 15. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2015 No mozna dotycny nemel tak dlouhy kus, pokud ho nemel, tak to nalepil dobre, Vzhledem ke sklonu boty, kdy pata je na vodorovnem koberci a briska nohy se opiraji o gumu je to pak takhle OK, Ta bota tam je pod uhlem, ze se v podstate to odkryteho mista nedotyka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 15. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2015 Jj bota se koberce nedotkne. Spíš mě začal trápit ten suchý zip.. zdá se, že na koberci zanechává stopy, tak nevím, jestli to není moc kontraproduktivní řešení... Sice ho ochráním před botama, ale jak bude vypadat, až z něj za rok ten sucháč strhnu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 18. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2015 Stopy typu ze ti vythne chlup ? Kdyz to porad nebudes sundavat a nandavat to bude ok. Porad lepsi nez dira od prosoupani Az to sundas, tak to stejne zaslapes ze to pak nebude videt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 18. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2015 Však sundáš a dáš zase něco nového, ne? S takovými obavami bys do toho nesměl ani sednout - jezdí na kastról a přitom se nehnul od baráku :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 18. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2015 (editace) jezděte na boso a konečně ucítíte hebkost koberečků a pedálů :-) dneska jsem jel z koupáku, sandále od písku tak nebyla jiná volba, čuměl jsem jak to brzdí a jede jak drak ale opěrka kort u mě s DSG je potřeba, luxoval jsem to snad 20 min než jsem z toho dostal všechno. V zimě to je tuplem zapotřebí. Už jí mám doma, jen se tam zlomit a namontovat mi trvá 2 měsíce Editováno: 18. Červenec 2015, autor: LEdit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 25. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2015 Ona na Rapida existuje nějaká origo opěrka? Viz tento příspěvek a ty dvě malé fotky dole: http://forum.skodahome.cz/topic/132894-kryt-pro-nožní-opěru/?p=2065279 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. Červenec 2015 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2015 Co vim ja, tak neexistuje, vse je prebrane z Fabie 2. Jako treba i pedaly. Tuhle mam taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Tak konečně jsem našel správné téma. Objednávám tuto opěrku: http://www.obautodily.cz/chromova-sportovni-operka-nohy-rs-pro-vozy-skoda-8168cz215/ Co mě ale zajímá je instalace, tady ve vláku se píše packy ohnout k sobě (pod opěrku) a ve fabii zase doporučují packy ohnout od sebe. Dokonce to někdo nepropichoval, ohnul dovnitř a dal na oboustrannou pásku. Ehm, která varianta drží nejlépe? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 15. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Ma propichle, packy k sobe uz asi 3.5 roku a ok. Nejake oboustrance bych neveril i kdyz muj Rapid tam ma jen filc. Nevim jak to maji dnesni MR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Taky je tam jen tenký koberec. Jinak děkuji a udělám to dle tvého návodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Tak až teď jsem se rozhoupal k instalaci. Opěrka dle tvého návodu perfektní a opravdu cca 30 sek. záležitost, tzn. děkuji ještě jednou. Zato originální krytka na brzdu byla i s olejem, stopadesáti ku... a pi... hotová za slabé 2 hodinky 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 27. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Jasne, super. Tak at slouzi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 5. leden 2017 Sdílet Vloženo 5. leden 2017 (editace) Asi také půjdu do toho, vypadá to dobře ;-) Editováno: 5. leden 2017, autor: bobanHTP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 2. Duben 2017 Sdílet Vloženo 2. Duben 2017 (editace) Protože stále není v nabídce ŠA ani čínských prodejců opěrka levé nohy v designu sportovních nerezových pedálů II.generace, upravil jsem opěrku určenou původně pro OIII. Použil jsem tuto opěrku z https://www.aliexpress.com/item/For-Volkswagen-VW-Golf-7-GTi-MK7-Seat-Leon-Skoda-Octavia-A7-Rapid-Audi-A3-8V/32703332691.html?spm=2114.13010608.0.0.3ogXdc . Na tomhle webu najdete mnoho prodejců stejného produktu. I když je v popisu uvedeno, že pasuje i do RAPIDa, není tomu tak. RAPID nemá totiž originální plastový nášlap, za který by se tenhle dal jednoduše vyměnit. A tak nezbývá než improvizovat. 1. Je nutné odstanit všechny výstupky na spodní ploše a na boku nášlapu. Nejlépe to jde stopkovou modelářskou frézou o průměru 6 mm, upnutou do vrtačky. Kdo bude řezat nožem, pozor na úraz, plast je poměrně tvrdý! 2.Dále je nutné zarovnat boční zámek do roviny s plastem nášlapu - viz obrázek. 3. Dolní panel A sloupku demontujte: odcvakněte zezadu pojistku páky otevírání kapoty, odloupněte krytku plastového šroubu, šroub vyšroubujte. Vycvakněte opatrně plastový práh (asi tak tři nebo čtyři sponky) a pak vycvakněte panel A sloupku. 4. Na panelu je potřeba vytvořit jistící drážku a zub pro nášlap.Protože panel zapadá do drážky v koberci, bude nášlap dobře fixován proti posunu v obou směrech. Plast panelu je měkký, jde snadno řezat zalamovacím nožem.Je nutné odstanit i drobná žebra na rubu panelu, aby nášlap v zářezu dobře seděl. 5. Následuje snížení pravé hrany o 8 mm. V rozích není tvar hrany řezu přesně zkopírován, ale asi 2 cm od konce se ořezová křivka postupně snižuje, pokračuje stále téměř rovně. 6. Kdo se bojí s..e v síni. Tak praví lidové pořekadlo.Nyní je nutné udělat řez do koberce v rohu prahu, podlahy a podběhu, aby se tam mohl schovat roh nášlapu. Zvolil jsem toto řešení, protože by bylo nutné řezat a brousit i viditelnou část plastu nášlapu, což by nevypadalo esteticky. 6. Nyní doporučuji panel s nášlapem usadit na podběh do finální polohy včetně uchycení bočního panelu A sloupku ve svých úchytech vč. usazení do drážky kobece a nasazení lišty prahu. Dopasujte případné nepřesnosti v usazení. Nášlap nesmí o koberce odstávat, musí na něm ležet volně, bez pnutí. Dolaďte případně tvar hrany na pravé straně nášlapu. 7. Pro uchycení nášlapu na podběhu jsem zvolil systém pacek, zaklesnutých do koberce. Packy jsou z 1 mm pozinkovaného plechu. Mají tvar Z s výškou zubu 3 mm. Šířka je cca 10 mm, délka ramen 20 mm. Na nášlap přilepeny pomocí tavného lepidla. Je potřeba zvolit nějaké kvalitní, určené na plasty, aby dobře drželo. Umístění cca dle obrázku. 7. Na nášlapu si označte polohu, kde je zub u obou pacek (svisle i vodorovně). Pak zkušebně nášlap i bočním panelem usaďte. Na koberci si inkoustovou tužkou označte, kde budou řezy a...... řízněte. Udělejte řezy na každé straně o cca 5 mm delší než je šířka packy. Ničemu to nevadí, stejně to nebude vidět a usnadní to montáž. 8. Odtáhněte koberec a packy nášlapu zahákněte do prořezů. 9. Vše usaďte zpět na své místo a už se jenom kochejte výsledkem své práce. Opěrka je opravu pohodlná a s tou původní, pocházející ještě z dob první Octavie RS se opravdu nedá srovnat. Editováno: 8. Duben 2017, autor: miklisek 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Whisperer Vloženo 2. Duben 2017 Sdílet Vloženo 2. Duben 2017 SUPER Mám ji doma a už jsem ji chtěl vyhodit. Prostě jsem si nevěděl rady jak ji uchytit. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 2. Duben 2017 Sdílet Vloženo 2. Duben 2017 Tak ať se dílko podaří. U takovéto instalace se vyplatí pečlivost a trpělivost při finálním ladění tvaru, aby to sedělo jako originál. Holt to není plug&play.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 8. Duben 2017 Sdílet Vloženo 8. Duben 2017 V 2. 4. 2017 na 23:08, Whisperer napsal: SUPER Mám ji doma a už jsem ji chtěl vyhodit. Prostě jsem si nevěděl rady jak ji uchytit. Díky Upravil jsem tvar rozměrů ořezu. Jak jsem ladil uchycení, vybrání pro nášlap jsem musel prodloužit směrem dolů o 7 mm,a by seděl tochu níž. Dneska jsem zjistil, že díky vzniklé vůli nášlapu v bočním paneluzápadky mi vyskočily z koberce. Takže teď je obrázek s rozměry už upraven na správný rozměr, aby nášlap byl výškově bez vůle. Trochu je těžší je teď nasadit boční panel na své místo do úchytů, chce to trochu přiměřeného násilí, ale vše teď sedí a nehýbe se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strapatý Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 Taky mám namontováno Packy jsme taky tak odřezal,ale zespod toho nášlapu jsem nalepil 3M Zip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 Osobně zipu moc nevěřím, sice 3M je záruka kvality, ale mám radši festovnejší řešení, co se týká dodělávek na autě. Zvlášť když se jedná o bezpečnost komponentů řízení. Nikdy člověk neví, kdy se může opěrka posunout vlivem toho, že samolepicí část 3M zipu povolí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.