bobanHTP Vloženo 19. Květen 2017 Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 Zdar chlapi, mám 1.2 TSI 66kw, najeto 6tis.km a všímám si stále častějšího "pocukávání" motoru na volnoběh. V sekci Fábie III se to někteří snaží výsvětlit jako obohacení směsi pro katalyzátor, ale takhle mi to ještě do těch 5000 km nedělalo. Netušíte, co to může být ? Je to docela nepříjemné, protože motor i více zavibruje a přenáší se to až do sedačky, cca 2sec, pak třeba minutu klid a zase... :-S :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Květen 2017 Sdílet Vloženo 19. Květen 2017 Toto je příliš obecný popis. Kdy to dělá? Po startu studeného motoru? Kdykoliv? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 21. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2017 (editace) Teď už to dělá i po startu za studena i po jízdě a zahřátí motoru. Motor na volnoběh se trochu zatřepe, pak asi minuta klid a zase. Už jsem se objednal do servisu, ale i tak žádná kontrolka motoru apod... Vibrace motoru jsou vůbec větší, než bývaly. Jinak já bych si toho nevšiml, ale to "zatřepání" se přenáší až do předních sedadel, takže mám teď masážní funkci zdarma :-) Auto je 6 měsíců staré, najeto 6000km :-) Editováno: 21. Květen 2017, autor: bobanHTP Gram. chyby, dodatečné info... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Květen 2017 Sdílet Vloženo 21. Květen 2017 Řekl bych, že občas vynechá jeden válec. PS: Dodržuj pravidla fora - není dovoleno ptát se na stejnou věc ve vícero tématech. Duplicitní příspěvek v sekci FIII jsem smazal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mizu1603 Vloženo 25. Květen 2017 Sdílet Vloženo 25. Květen 2017 Zdravím tak pak dej vědět jak si dopadl.Mně se taky občas stane že to zacuká ale jen při studeném motoru.1.2 tsi 77kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 25. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 25. Květen 2017 Mám teď náhradního Rapida, 2016, stejný motor 1.2 TSI 66kw a necuká :-), ten má najeto 30tis.km.... Jj dám vědět pak, ale nevím, jestli něco najdou..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 26. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Květen 2017 (editace) Tak boužel, cukání se prostě nepodařilo vyvolat v servisu, takže se musí počkat, až se projeví "více". Zatím zkusím změnit benzínku OMV, kde bez problémů beru papání přes 10 let do obou aut, no uvidíme :-) Diagnostita a prohlídka motoru a okolí nic neukázala.... Jinak jsem jako náhradní vozidlo měl zmíněný Rapid SB 1.2 TSI 66kw 2016 Ambition a interiér nepůsobí tak pěkně jako Fresh 2016. Na volnoběh jde rovněž slyšet takové slabé popískávání jako v mém Rapidu :-) :-) Ano a lupe a vrže plynový pedál :-D Editováno: 26. Květen 2017, autor: bobanHTP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 24. Červen 2019 Sdílet Vloženo 24. Červen 2019 (editace) Zdravím, nějaké novinky prosím? U mého LB 1.2 TSI 81kW 2016 jsem si něčeho podobného všiml nyní po startu studeného motoru. Dříve to nedělalo. Rovnou si sem přidám možnou odpověď: https://forum.skodahome.cz/topic/138923-start-motoru-a-jeho-cukání-po-startu/ Editováno: 24. Červen 2019, autor: ondra.rs Doplnění odkazu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 20. Prosinec 2019 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2019 Ahoj cukání zmizelo... Co si vzpomínám bylo to po výměně kabelu od čidla vzduchu, který nakousla kuna :-) Zkus i vyjezdit nádrž a pak dát prémivoku např. 100oct od MOLu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 20. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2019 Placebo? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2019 Jistě, placebo prémiovka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Mě taky motor na volnoběh pocukava, hodně jemně a lehce, takže mě to nikdy nepřesvědčí o tom víc přemýšlet. Většinou když je auto zahřáté. Jinak tankuji na moll 95 +vif, takže palivem to nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.