Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Řešíme to celkem často jako jeden z největších nesmyslů dnešní doby. 

Oproti snižování sportovním podvozkem to má jeden zásadní háček.

To co určuje výšku vozidla je pružina. A ty když jí vyměníš tak prostě jen natáhneš pístnici tlumiče až nadoraz. Na každé díře pak píst narazí do hlavy tlumiče. Do cca 10 000km ti vylítne plyn a pak za ním olej kolem pístní tyče.

Většinou to řeší lidi, kteří mají totálně ztahaný pružiny. Pružina se ojíždí tak, že klesá. Běžné je ve stojícím stavu klesne i o 2cm. Někdy i více jak o 2cm.. Řešením je koupit novou pružinu za pár korun: https://tatechnix.cz/55194-zadni-pruzina-skoda-fabia-6y2-10-12-14-14-16v-14-tdi-19sdi-20-4250570661408.html k tomu vem i tlumič a budeš to mít v normální výšce.

Druhou nevýhodou takový opravy je tendence uskakovat a nestabilita. To auto má spočítaný těžiště níž a jediný co se s tim dá udělat je ho buď snížit a nebo nechat. Jinak je to šíleně nebezpečný - v kombinaci s pístem mlátícím o hlavu je to v extrému kombinace na pěknou bouračku.

Upraveno od Martinro

Mám pod zadníma pružinama podložky (2cm nebo 2,5cm už přesně nevím), koupil jsem kdysi přes bazos. Mám už to pár let a najeto víc jak 10 000 km a všechno v pohodě :) je ale možný, že pružiny už byly víc unavený tak se to o tolik nezvedlo.

foto.jpg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.