Publikováno Září 14, 20177 r Chci se podělit o zkušenost s STK v Brně, konkrétně stk-brno.cz na Vídeňské. Absolutně nedoporučuji! Nelze se objednat (alespoň to mi bylo řečeno po telefonu), takže je nutné se připravit na čekání a čekání. Jel jsem tam s tím, že technická bude pro velmi udržované auto jen formalita. A jelikož je auto staršího data, při kontrole technik hledal snad vše špatné co jen šlo a do závav sepsal i absolutně nesmyslné záležitosti! OK - auto neprošlo z "důvodu větší vůle než montážní" v pohyblivém spoji mechanismu řízení, či rejdového čepu. Dále unikající olej (unikající však nikoliv, jen v servise neutřeli pár kapek na trubce, na kterou to spadlo při výměně oleje). Auto prošlo před technickou kompletním řádným servisem (o svá auta velmi dbám a do servisu jezdím každý rok preventivně), prolezli celé auto a bez problému. Ale OK, mohli v servise něco přehlédnout... Nechápu však proč mi ale zde na STK napsali do závad např.: Poškozené nebo opotřebované sedačky! .. :-( .. v příloze přidávám fotku oné poškozené sedačky. Jedem dále. Do závad mi bylo dále vyčteno: "Doba zdravotnických potřeb autolékárničky je překročena" To už jsem si nechal zavolat technika, kterému jsem ukázal z kufru zapečetěnou lékárničku s expirací 2019. Na to jen odvětil, že si toho nevšiml, nebo že to nemohl najít. A můžu pokračovat.. O nepořádku v kufru a přenastaveným volantem se sedadlem ani nemluvím. Po krátké konzultaci s technikem, který auto kontroloval, zabil hřebíček do rakve se slovy, že je auto v perfektním stavu a že to příště dám. Jaké máte zkušenosti s STK v Brně vy? Máte nějaké tipy kam jet a kam naopak určitě nejezdit? Kde se k vám chovají fér?
Září 15, 20177 r Na STK se zpravidla neobjednává. Popravdě bych to omlátil o hlavu tomu servisu. Očividně to s tou "údržbou" zas tak moc nepřehánějí. Jasně, že idiot se najde všude, ale nezapomeň že STK působí v tržním prostředí - tím pádem mají spíše tendenci přimhuřovat oči. Pokud ti tam tyto závady vypsali, tak bych tomu i věřil a spíše bych si tipnul, že to je v reálu ještě horší. Důkazem je ta lékárnička: nemohl ji najít (máš ji mít připravenou) a napsal, že je jen prošlá... Taky mohl napsat, že němáš komplet povinnou výbavu Ta sedačka na fotce je očividně prosezená - předpokládám, že to máš jen v lehkých závadách - ty nemají na nic vliv. Ty jsi u kontroly nebyl přitomen?
Září 15, 20177 r Budu trošku OT - protože to nebude o Brně, ale já se na STK + emise objednávám, tam, kam jezdím, to ani pro velké vytížení jinak nejde. Při kontrole jsem tam zatím fyzicky u auta nikdy nebyl (čtu si tam noviny na příjmu) a neměl jsem s nimi sebemenší problém. Nicméně STK je skoro na každém rohu, takže bych se podle toho příště zařídil.
Září 15, 20177 r Jj, taky bych se jim na to příště vy... Já jezdím tam, kde mi auto poctivě proklepnou, abych měl jistotu, že je v pořádku, ale nejsou tam svině a jsou ochotní a milí.
Září 15, 20177 r Pro mě osobně je tedy osobní přítomnost u kontroly k nezaplacení. Auto si zpravidla opravuji sám, takže to beru jako velmi podnětnou konzultaci. Člověk se tam dozví spoustu věcí "mimo protokol". A když je nějaký problém, tak jim hned na místě slíbím, že to určitě opravím :-) Většinou se s nimi dá mluvit a je zjevné, že mají nakázáno lidi zbytečně nenasírat.
Září 15, 20177 r Na mé "zánovní" Octavii jsem na prvních dvou STK nepředpokládal nějaké potíže nebo dokonce závady těžšího kalibru. A také vůbec žádné nebyly.
Září 30, 20177 r Ja uz dvakrat byl v http://www.stkkralovopole.cz a vzdy spokojenost. Objednavka online, po celou dobu jsem vzdy byl u auta, s technikem se da bavit. Rozhodne nehledaji neexistujici zavady. Nicmene auto se zavadou by asi nepustili. Ale tak to ma byt. Za me doporucuji, nemam v planu zkouset neco jineho.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.