Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

S ťažným pozor! Ak auto nemá predprípravu pre ťažné, tak bude problém ho dorobiť tak, aby sa s ním dalo legálne ťahať!
Panorama prebratá, vzhľadom na negatíva určite to nie je vec, ktorú by som hľadal.
DCC: kým neboli dostupné Monroe ako aftermarket, skôr by som hľadal auto bez, teraz by som sa už toho nebál. Otázka je, či sú tie aftermarket Monroe DCC tlmiče dostupné/použiteľné aj pre iV, nakoľko to auto má inú hmotnosť.
Columbus: áno, tie mapové podklady sú asi lepšie, ale na 99 % som si istý, že pACC aj tak nebudeš používať, podobne ako ja. Na bežné navigovanie je zase lepší Waze. Amundsen má navyše otočný ovládač hlasitosti.
Webasto: parkujem v garáži, tým pádom používam iba ak som niekde mimo domu. Ak ho nezabudnem zapnúť. Dobrá vec, ale vzhľadom na možnosť kúrenie aj klimatizovania z baterky/zo siete tiež to nepovažujem za dôležitú vec.
Vyhrievané čelné sklo: nakoľko parkuješ pod strechou, asi ho moc často nepoužiješ. Kvôli vysokej cene treba mať minimálne dobré pripoistenie čelného skla.
Svetielka v batožinovom priestore a úložných priestoroch: toto vôbec nerieš, dorobíš si podľa vlastných potrieb.
Ambientné osvetlenie interiéru: mám a za mňa zbytočnosť.
Roletky: super vec, hlavne teraz ako máme krpca.
Elektrické otváranie kufra: väčšinou sú nalomené káble, nič čo by si si ty nevedel opraviť doma svojpomocne. 
Matrix LED: super, ale nerozbiť!
Kamery: mať zadnú je minimum, je dobré mať ale Area View. Nie kvôli pohľadu z vtáčej perspektívy, ale hlavne kvôli parkovaniu pri obrubníkoch, kedy sa vieš bezpečne postaviť ani nie na centimeter od neho.
MODE select: určite by som chcel mať, hlavne kvôli individuálnemu režimu, kde si všetko vieš pekne nastaviť podľa seba.
Virtual cockpit: pôvodne som ho považoval za zbytočnosť, ale dokáže zobraziť viac vecí ako ten bežný.
Celokožené sedačky: v L&K môžu byť vetrané, podľa mňa sú fajn.

Vidím, že z výberu vypadol ten pekný šedý liftback, predpokladám, že už má nového majiteľa. Z toho, čo si sem dal sa mi najviac páči ten z Facebooku a ak by si sa náhodou chcel vybrať do Dunajskej Stredy pozrieť ho, určite mi pred tým daj vedieť!

Vloženo

@denial sedacky som mal zatial stale latkove, v aute jem iba vo velmi vynimocnych pripadoch, kavu nepijem (mal som v piatok na dvore jedneho S3, kde sa mu podarilo kavou oliat celu sedacku vodica. Blee). Panoramu nevyhladavam, preto ani nebola podmienka. DCC hlavne skrz vyssie hmotnosti iV

@Bikes ten prvy nema matrix, druhy je predany. Treti ma zaujal uz v nedelu v noci, je aj na SK bazosi. Chyba mu ale virtual cockpit, inac by to bola celkom fajn vybava a kupa 😕 ale aj tak dik! 

@e1. Ohladom tazneho a predpripravy, to budem vediet pravdepodobne az ked nieco vyberiem a budem kontaktovat predajcu, ci mi posle velky TP. Ako som uz pisal, nikdy som nemal a nepotreboval, na O3 som uz aj zvazoval dorobenie, nakoniec nic z toho nebolo. Priprava nebola (to si zapojit viem), ale v TP su hmotnosti uvedene (630 a 1500 kg). 

DCC pri najazde do 100 000 km mozno este nieco zvladnu. A nie ze by som to potreboval, ale ako som pisal, skor kvoli vyssej hmotnosti iV. Amundsen/Columbus je stale trosku boj, vymena pri MIB3 uz bude horsia, ale staci aj Amundsen. Columbus akurat lepsie vyzera. Otocne ovladace mam rad pre pohyb v menu a Amundsen je podla mna sviznejsi hned pi starte. 

Sklo a webasto by som prezil, pripadne sklo dorobil. Vychladenie/vykurenie zo zasuvky bude stacit, oco to bmna GTE vyuziva kazde rano. 

Virtual prave kvoli hybridu by som rad mal, aj pripadnemu pACC kde by to malo byt prehladnejsie. Chcel som ho uz aj na O3, ale ta cena :(

Ked sme mali v minulosti chvilu auto s el. kufrom, zena si pochvalovala. Je nizsia a lepsie jej bolo stlacit iba tlacidlo ako tahat kufor dole. To uz ma ale takmer kazdy co som nasiel

Ambient je taka moja uchylka, no to by podla BCM slo aj dorobit. Len na bazosi momentalne ziadne tapacire na S3 nie su, ale to by som este prehladal allegro ci sbazar. Nie je to "musim mat", ale proste "chcem" :D

Ten lift L&K co si spominal este dostupny je. Ale je tam ten starsi volant, kde mam poznamku ze radsej nebrat. Vymenit ho viem, no udajne moze byt este mix RJ ako som pisal. Navyse je to lift

jwcCurkmfm_fss.thumb.webp.c7145820d88accb75c44d8632cf5d1f6.webp

Momentlane som vylucil ten sedy Sportline. Ma najviac km a najvyssiu cenu, navyse je otazny ten blatnik. Mozno mu nic nie je, ale na fotke vyzera zvlastne, iny odtien

O ciernom sa tu moc nediskutuje, chyba mu len cuvacia a ma divne sedacky. Akurat sa bojim udrzby

Biely lift vyhodim pravdepodobne tiez. Je to lift, bez DCC a hlavne vyssia cena

Dnes sa objavil este jeden

SKODA SUPERB iV 1.4 tsi 160kw plug in hybrid 2022

- mohol trosku upratat pred fotenim

- uz ma 128 000 km

- zvlastna latka sedaciek

- iba 2-zonova klima? 

- opat len Amundsen

178872087.thumb.jpg.184a0cda9d079b7088d0b0dafff9e87f.jpg

Mozno sa to vacsine vratane mozno mojej polovicky nebude oozdavat, ale "najlepsie" mi vychadza prave biely combi. Ano, je bez tazneho, webasta, celneho, je to opat biele auto, ma len Amundsen a latkove sedacky, no ako celok na fotke sa mi paci, dobry najazd a akceptovatelna cena

Druhy v poradi je ten z Facebooku co som tu dal vcera

Vloženo

superb je udajne vlajkova lod a tam imho latkove sedacky nepatria

>20000e za jazdenku mi na latkove sedacky nesedi

sice som videl uz aj viacero A8 s latkovymi - a vyzeralo to tiez velice divne

Vloženo

Tak urcite lepsie tie Ambition sedacky, ako ten zvlastny material na tom ciernom z Nemecka. Tiez su latkove, ale nepacia sa mi. Aj ked i spolujazdcova je elektricka

ju5k4VAHc_fss.thumb.webp.5de1d519eb052fcd0fd1b27527661763.webp

Vsetko zalezi aj od trhu, pre ktory boli urcene

Screenshot_20250527_141502_AdobeAcrobat.thumb.jpg.b5a698a4350685b127a647f19975f17d.jpg

Na jednom nevyhovuju niekomu sedacky, na druhom ze sa mam vyvarovat panorame... 

Vloženo

Ahoj, 

tak jsem si pořídil Superb a rovnou dva hatchbacky - oba jeté. 
Superb 3 LK 2.0 TDi 110 kW manual 05/18 Business grey 180k km

• Výbava: nemá kamery, nemá odvětrávané a masážní sedačky (černá kůže, za mě minus), nemá tažné (to mi vadí). Nemá nosníky na střeše ani panorama okno (to mi nevadí).
  • Náklady: dlouhodobý průměr 5,2l/100km moc ho nešetřím; výměna pružin, ramen a stabilizačních tyček vzadu; údržba prakticky jenom filtry, olej, teď mě čekají rozvody a brzdy (vím že tohle si zaslouží bídu, klidně prosím). Ty rozvody nepískají, řemen se jeví vizuálně v pořádku, voda se neztrácí, barva chladící kapaliny standardní. Bohužel mě limituje čas zavést ho do dobrého servisu. V podstatě nízké náklady.
  • Jízda: někdy mi přijde trochu línější ale líný jsem  ve skutečnosti já řadit a vytočit motor, který končí někde na 3500  😁 režim sport je tím pádem v moji ruce a jde jen o nastavení DCC tlumičů. 

Superb 3 LK 2.0 TDI 140kW DSG7° 4x4 12/27 lava blue 188k km

• Výbava: zadní kamera, hnědá kůže s odvětráváním, bez masáže (bodlo by). Nemá nosníky na střeše ani panorama okno (to mi nevadí). Je lepší než předchozí.
  • Náklady: mám ho kratší dobu a jezdil jsem s ním míň, ale mám dlouhodobou 5,8l/100km a opět nešetřím ho. Už má za sebou i lepší servis, brzdy, rozvody, všechny oleje, filtry, tohle dalo dohromady asi 30 tis. Kč. Mám ale velké obavy z mechatroniky, setrvačníku, ale zatím bez indicií, že by se něco blížilo. 
  • Jízda: jízda mi pocitově přijde rychlejší, ale může to být tím, že nemusím řadit, na dálnicích se projevuje lépe, hlavně v kolonách (asistent do kolony). 4x4 úplně k ničemu. Launch control jsem zkusil jednou, zažil jsem rozjezdy z lepších aut... Uvažuju výhledově třeba o chip/remap DSG.

Obě auta jsou komfortní, mám je rád a splňují mé očekávání cestování převážně Plzeň-Ostrava. Webasto je samozřejmostí pro nahřání motoru před jízdou. Mám komplet servisky a protože jsou z firmy, tak vím, že jezdily výhradně dlouhé trasy - dálnice. Věřím že Superby jsou schopné najet při poctivé údržbě půl míče.

A teď proč píšu

Jedno musí pryč a já nejsem schopný se rozhodnout, které by to mělo být.

Pocitově je lepší silnější modré. Je i trochu líp vybavené. Na druhou stranu mě straší vidina výměny dvouhmoty a setrvačníku nebo mechatroniky, nemluvě o zaseklém 4x4.

Rozum a počty mi říkají, že slabší šedé mi bude sloužit déle a za menší náklady. Slabší výkon skoro nevnímám, ale černá kůže a odvětrávání se v létě sakra hodí, stejně jako asistent do kolony.

Jak řešíte podobná dilemata vy? Jak byste se k tomu postavili v této situaci vy, případně prodám je vůbec? 😁 Moc díky  

20250425_184638.jpg

Vloženo
před 25 minutami, wirer napsal:

Screenshot_20250527_141502_AdobeAcrobat.thumb.jpg.b5a698a4350685b127a647f19975f17d.jpg

Ty ambition látkové sedačky se mi vždycky líbili. Vypadají vzorem jako dynamic v Rapidu. A viděl jsem je i v béžové verzi.

Momentálně mám v autě perforovanou kůži s odvětráváním a stejně bych měl radši látku nebo alcantaru.

Osobně by mi bylo celkem jedno, že to pro někoho vypadá nehodnotně, teplotní komfort je u látky prostě lepší.

Vloženo
46 minutes ago, Octavia neni nejlepsi aut said:

Jak řešíte podobná dilemata vy? Jak byste se k tomu postavili v této situaci vy, případně prodám je vůbec? 😁 Moc díky  

podla toho, co pises - automat predat a do toho manualu si dat na sedacku deku alebo latkove potahy

• Líbí se mi 1
  • Díky 1
Vloženo

Určitě automat pryč. Klacek je klacek. A 110kW mám jak v SUPu tak i v Pašíku a auta jedou hodně svižně. Ale je fakt, že sestra má 140kW s klackem a na dálnici nad rychlosti 120-150-180 ta 140kW má prostě větší zátah a tahá a tahá... Pokud je ti 110kW málo, tak bych navštívil xTuning a nechal si to poladit.

Vloženo
V 25. 5. 2025 na 15:33, wirer napsal:

Škoda Superb Combi 1.4 TSI PHEV Style DSG

- podla aplikacie a sedaciek je to vybava Ambition a nie Style

- chyba tazne

- "iba" Amundsen

- opat biela farba

biely.thumb.jpg.e6d7dfabce943431ded5f8e2d86480f0.jpg

biely combi je podla Carvertical dovoz Taliansko, povodne mal aj ine, strieborne kolesa. boli skrabnute a asi sa novemu majitelovi nepacili na aute. uz asi pol rok jazdi na SK znackach, nehody nie su zaznamenane ziadne, len par tukancov od kamienkov, aj na celnom skle. skrabnuty bol aj predny naraznik

V 26. 5. 2025 na 13:08, wirer napsal:

Este som objavil Style, 64000km, panorama, kozene sedacky, ambient osvetlenie, DCC, asistenti, podla popisu aj webasto. Inzerat len na Marketplace facebooku, 22990€. Trosku nad limit, chyba tazne

Screenshot_20250526_130542_Facebook.thumb.jpg.f5e2bf273a522e64227c8fd094327fc2.jpg

tento ma vraj skrabnuty zadny naraznik na pravej strane, vidno divny odlesk na fotke. VIN ani SPZ nemam, tak viac preverit zatial neviem

vcera som sa este nahodou dostal na strany Skodovky, kde za podobnu cenu (od 23 000 €) je mozne kupit uz aj novu O4. vybavy predovsetkym Drive alebo Drive 130, s 1.5TSI 85kW. o O4 ale moc presvedceny nie som, navyse to by som sa musel presunut do inej temy. ale tak dilema kupy jazdeneho S3 ostava - lepsie vybaveny, starsi, vacsi a "premiovejsi" S3, alebo nova, v zaruke, bez poskodeni, menej vybavena (skor v zaklade) O4

Vloženo

Je mi jasne, ze je to nezmysel. Ale idem aj v ramci financii a len ako zalozny plan. 

Jazdenych S3 TSI je snad este menej ako S3 iV a zase nova O4 iV bude cenovo mimo rozpocet

Vratime sa asi spat k S3 iV

Vloženo

Na SK su dostupne len 3,cenovo dost nad limit. V CR ich je viac, ale tiez uz mimo limitu. Ale dik ;)

Dnes sa este na SK bazosi objavil biely combi Sportline, ale tiez uz ma  135 000km,tiez len 2 zonova klima

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...