ros19 Vloženo 29. Prosinec 2017 Vloženo 29. Prosinec 2017 Zdravím , mám dotaz ohledně manuální klimatizace v O III. V prodejně škoda, mi vedoucí servisu tvrdí, že manuální klimatizace v OIII reguluje teplotu podle senzoru tzn. jako poloautomat a že čistě manuál je ve fabii a rapidu ?? Bohužel ve firemních je samozřejmě vždy automatická, takže nemám kde vyzkoušet funkci manuální. Jakou máta zkušenost s tou manuální ? jde mi o to, jestli stačí nebo se s tím musí pořád verglovat ?? díky R Citovat
Drahosh Vloženo 29. Prosinec 2017 Vloženo 29. Prosinec 2017 (editace) my to driv meli ve sluzebnich octavkach a v lete cestou z nemecka jsem to musel stelovat celou dobu. bud bylo moc horko nebo moc zima, podle toho, jak zasvitilo slunce. kdybych nejel po dalnici, tak si radsi otevru okno. shrnuto a podtrzeno, manualni klima nikdy vic. Editováno: 29. Prosinec 2017, autor: Drahosh Citovat
Pawouk Vloženo 29. Prosinec 2017 Vloženo 29. Prosinec 2017 Citovat V prodejně škoda, mi vedoucí servisu tvrdí, že manuální klimatizace v OIII reguluje teplotu podle senzoru tzn. jako poloautomat Nesmysl, tohle uměl Climatic, který byl ovšem ve všech škodovkách zrušen někdy v roce 2011. 1 Citovat
Zdenek Pastorek Vloženo 29. Prosinec 2017 Vloženo 29. Prosinec 2017 Já s tím problém nemám. Je třeba mít na paměti, že při stání to např. v zimě topí víc, než za jízdy (samozřejmě neporušil studenty vzduch zvenčí). Ale jinak to našteluju na určitou pozici a jedu. Případně mírně doladím. Ale nijak zásadně pořád nekroutím. Citovat
Martab Vloženo 29. Prosinec 2017 Vloženo 29. Prosinec 2017 Rozhodně bych připlatil za digi. ten příplatek není až tak vysoký a oproti manuální klimatizaci je to velká změna, nehledě na to že v Octavii je dvouzónová. Další přínos je čidlo světla, takže "klimatizuje" nejen dle teploty v interiéru, ale i dle intenzity osvětlení. Měl jsme "climatic" ve Fabii I (ta která uměla to co popisuješ) a stačilo to, ale oproti digi.klimě co je v OIII to byl furt rozdíl. 1 Citovat
oct Vloženo 29. Prosinec 2017 Vloženo 29. Prosinec 2017 Plně souhlasím s předřečníkem. Teď jsem měl manuální klimu v půjčeném SII a byl to děs, resp. nezvyk pořád něco štelovat. Citovat
Lancelot Vloženo 29. Prosinec 2017 Vloženo 29. Prosinec 2017 Manuální klimu jsem měl v SII v holobytu a byl to opruz, hlavně v létě. Takže radši se snaž hledat něco s Climtronicem ;-) Citovat
Pawouk Vloženo 31. Prosinec 2017 Vloženo 31. Prosinec 2017 Hm, toto ovšem není sekce a téma o výběru aut. Příspěvky mimo téma odstraněny. Citovat
dettektorr Vloženo 1. Únor 2018 Vloženo 1. Únor 2018 To, co ti řekl chlápek v prodejně je kec. Manuál v Oktě je jen a jen ten nejjednodušší klump, jakej existuje. Mám ho a je to za trest. V autě sem denně 6-7 hodin, vím, o čem mluvím. Ber automat. Čus. Citovat
Miro F. Vloženo 31. Březen 2021 Vloženo 31. Březen 2021 On 12/29/2017 at 5:49 PM, ros19 said: Zdravím , mám dotaz ohledně manuální klimatizace v O III. V prodejně škoda, mi vedoucí servisu tvrdí, že manuální klimatizace v OIII reguluje teplotu podle senzoru tzn. jako poloautomat a že čistě manuál je ve fabii a rapidu ?? Bohužel ve firemních je samozřejmě vždy automatická, takže nemám kde vyzkoušet funkci manuální. Jakou máta zkušenost s tou manuální ? jde mi o to, jestli stačí nebo se s tím musí pořád verglovat ?? díky R Díval jsem se do dílenské příručky na schemata zapojení a Octavia 3 má v základu skutečně spíš jen manuální klimatizaci, byť používá servomotor V68 na klapku směšovače teplého a studeného vzduchu. Zajímavostí je, že ale dílenská příručka uvádí snímač teploty v panelu klimatizace (to měl i poloautomat Climatic), ale narozdíl od starého Climaticu jí chybí teploměry ve výstupu vzduchu u nohou i do interiéru, tudíž nemá moc podle čeho tu teplotu správně regulovat... Teoreticky by se dalo trochu přizpůsobit nastavení směšovací klapky z údajů venkovní teploty, té vnitřní a třeba podle toho, jestli je nebo není zapnutá klima, ale o klasickou automatickou regulaci teploty à la Climatic se podle mě nejedná... U Rapidu i Fabie je to jasný manuál, protože tam je poloha klapky směšovače teplého a studeného vzduchu nastavena mechanicky (natvrdo přes bowden) dle otočení ovladače na teplotu... Citovat
ryzen Vloženo 31. Březen 2021 Vloženo 31. Březen 2021 (editace) Měl jsem manuální klimatizaci O2 - super chladila O3 - TDI 77 kw manuál - chladila na prd, prostě byla o dost slabší. Za 5 let 300 000 km, zase tak moc kroutit se s tím nemuselo. Teď mám druhou O3 Facelift, firemní a teď svou a hledal jsem již jen automatickou klima, multifunkční volant. Manuální klima za mě u O3 chladí málo. Automatická klima - takový dobrý standard na dnešní dobu. Automatická klima je vždy s něčím navíc, lepší volant, display apod. Aspoň, když koukám na inzeráty - manuál klima - vždy horší výbava Editováno: 31. Březen 2021, autor: ryzen Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.