Publikováno Leden 17, 20187 r Máte někdo nějaký jednoduchý postup, jak se zbavit ostřiků na předních světlech? Aktuálně to řeším dvěma způsoby... 1) Dolévám kapalinu tak co 3 dny (v současném počasí možná i každý den) 2) Vypínám vždy světla před ostříknutím (poměrně nekomfortní) Už mne to fakt nebaví. Vím, že ve VCDS jde posunout interval ostřiku světel z 5 na 7, co mi ale problém neřeší, jelikož při prvním ostřiku to vždycky na kapotu vyleje asi tak půl litra kapaliny. Díky za reakce!
Leden 17, 20187 r Da se taky nakodovat, ze ostrik svetel ze zapne az pri delsim podrzeni packy ostriku ...
Leden 17, 20187 r Kdysi jsem to u O1 řešil - na nádržce ostřikovačů byly dva motorky. Jeden na sklo, druhý na světla. Odpojil jsem konektor motorku, který měl na starosti světlomety... Otázkou je, jestli to u O3 není řešeno jedním motorkem.
Leden 17, 20187 r Autor @Jojo91 : Fakt? To jsem nikde nenašel :-( Týká se to i RV 2013? Může dát, prosím postup? @Martin Bednář: Jo, to mě taky napadlo, ale předpokládám, že O3 bude házet chybu, pokud se to udělá takto.
Leden 17, 20187 r No to nevim presne jestli to jde na pred FL O3, ale na FL to jde ... zkus napsat Ferdovi ...
Leden 17, 20187 r Vytahnout pojistku nejde, je sdilena s centralem a dalsima vecma. Zitra to chci nechat prekodovat v servisu, tak snad se jim to povede. Uz me vytaci, jak to porad strika na cisty svetla...
Leden 17, 20187 r Já jsem vypnutí ostřiků vyřešil přes Caristu, viz Akorát jsem si to pak zase nedávno zapnul, protože: Cesta z Krkonoš na Prahu, tma, na D11 hrozně sněžilo, nebylo skoro na krok vidět a světla začaly svítit tak nějak divně... Tak jsem plánovaně zastavil pro naftu na čerpačce a nad plán jsem si prohlédl přední světla - boční okraje čisté, ale střední část byla pod zmrzlým sněhem, který byl od dolního až po horní okraj svěla, světelný paprsek šel víc do stran a míň před auto --- musel jsem to škrabkou shodit. Po téhle zkušenosti jsem to zase zapnul a uvidím, až se mi světla zase "začnou namrazovat", jestli to ostřik dokáže z těch světel shodit. Je pravda, že jak dost chumelilo, tak se jelo dost pomalu... Možná tomu ani ten ostřik nepomůže, ale vyzkouším to. Možná to je tím, že xenon + LED oproti halogenům moc netopí ; a společně se sešla pomalá jízda + nějaký zvláštní druh počasí a "nalepilo" se to na světla... Upraveno Leden 17, 20187 r od Rawac
Leden 18, 20187 r Autor Jo, tak já myslím, že přesně proto tam ty ostřiky jsou :-) Každopádně podařilo se vypnout díky @wirer.
Leden 18, 20187 r Vypnut uplne,alebo iba natiahnut ten interval po stlaceni packy ostrekovaca,aby ostreklo iba okno a az pri dlhom podrzani aj svetla?Mal som to tak nakodovane u Octavie,aj teraz u Superba a kvapalinu dolievam velmi zriedka.Fakt na svetla spliecha az po dlhsom podrzani. Firemna Audi to ma nastavene z fabriky tak,ze zakazdim poblije cele auto a tam to vyspliecha nadrzku za par tyzdnov. Upraveno Leden 18, 20187 r od Patrik1971
Leden 18, 20187 r NAjvacsi interval je (aspon vo VCDS) 1500ms, tak som to nastavil na 1500ms a kazdy 15. ostrek
Leden 19, 20187 r Ide to nakódovať aj pred FL, sám to mám spravené tak, že ostrekuje len pri zapnutých xenónoch a len keď páčku podržím cca 2 sekundy (ak sa nemylím, tak vždy keď ju tak podržím, nezáleží na nejakých cykloch). Takže keď nechcem ostrieknúť svetlá, podržím páčku kratšie pár krát.
Leden 19, 20187 r U mna tiez ziadny interval.Ak striekam na okna kratko po davkach,na svetla nestrieka nikdy.Samozrejme v rezime denneho svietenia nestrieka na svetla nikdy.
Leden 19, 20187 r @vodka11 a @Patrik1971 byli by jste ochotni se podělit o kodování? Dnes během 30min jízdy mi světla ostříkla cca 4x a rád bych si to nakodoval jak to máte vy dva...přidržet déle páčku, děkuji
Leden 20, 20187 r Bohuzial mne to kodoval Igor z BA,takze technicke veci ohladne toho netusim.Som iba uzivatel
Leden 20, 20187 r Ja to mam presne takisto, len som to mozno blbo vysvetlil. Postup najdes v teme o kodovani
Leden 22, 20187 r Devil, ja som na tom presne ako Patrik, aj mne to kódoval Igor, sám sa do kódovania vôbec nevyznám. Ako píše Miror, asi sa budeš musieť prehrabať témou kódovacou.
Leden 22, 20187 r Děkuji vám za reakce, jediné co se mi zatím povedlo je, že jsem si nastavil změnil interval z 5ti ostřiků na nějkých 20, abych ostřik aspoň trochu oddálil. Našel jsem toto:Frontscheibenwischer-SRA Verzögerungszeit nastavit zpoždění (0-1500ms, 0 je výchozí) Ale bohužel se mi při delším držení páčky ostřik Xenonu nespustil.
Leden 23, 20187 r vždy mám světla zapnutá, když zkouším. Chlapi budu potřebovat radu, včera sednu do auta, chci ostříknout světla a co se nestane, opět se zapou ostřiky světel a to jsem si aspoň nakodoval to sepnutí po 20ti ostříknutích skla. Jsem si 100% jist, že celkově 20 ostřiků jsem neudělal. Tému o kodování jsem pročetl a buď jsem nakodoval něco špatně nebo jsem něco přehlédl. Dokázal by mě někdo navést na správné kodování, popř. zkontrolovat co mám špatně? Možná @ferda25 bych poprosil o radu. Děkuji
Leden 23, 20187 r Autor Zdarec, já myslím, že to funguje tak, že se světla ostříknou vždy 1. ostřik po zapnutí motoru a poté až dle počtu.
Leden 23, 20187 r @Neonik víš, že máš asi pravdu, když nad tím tak přemýšlím? V tom případě bych rád i toto nějak vypnul, protože jsem si vyleštil světla a obratem jsem je měl opět "zeblité".
Leden 23, 20187 r Mate chybu v kodovani.Mne na svetla nikdy nestrieka,iba pri dlhsom podrzani packy.Je to teda maximalne v mojej rezii,ako potrebujem.Pri dlhsom samozrejme striekaju,ale v akom rytme neviem.Dlho som nepouzil.
Leden 23, 20187 r ak sa niekto chce hrať. na vlastné riziko, neotestované. okrem možnosti vypnutia, @Neonik si to vypol úplne skús nasledujúce možnosti. máš tam aj vypnutie. alebo si počkaj čo napíše ferda25 Predĺženie času ostrekovania predných svetiel Kódovanie: - Modul 09 – Central Electronics - Adaptation 10 Number of actutions Front wash unit per SRA activation zmeniť na požadovanú hodnotu (napr. 5) Oneskorenie reakcie medzi ostrekovačmi svetiel a okna Kódovanie: - Modul 09 – Central Electronics - Adaptation 10 Front window wiper – SRA Delay time zmeniť na požadovanú hodnotu (napr. 1 500 ms) Zmena času umytia Kódovanie: - Modul 09 – Central Electronics - Adaptation 10 Front window wiper – SRA Washing time zmeniť na požadovanú hodnotu Vypnutie ostrekovačov predných svetlometov Kódovanie: - Modul 09 – Central Electronics - Coding – Long Coding Calculator - Byte 13 – Bit 3 – zrušiť zaškrtnutie (z 1 na 0)
Leden 23, 20187 r @wirer děkuji za tipy. To první jsem si nastavil a mám odzkoušeno a funguje. To druhé kodování mi nechtělo nic dělat a nebo jsem to nepoznal. Třetí jsem nezkoušel a nerozumím tomu co přesně by to mělo dělat. Pokud na to nepřijdu tak ti děkuji za poslední bod a tím je úplně vypnutí, aspoň to. Každopádně budu rád, když se vyjádří @ferda25
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.