Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

@Hlouchino, samozřejmě pobavilo v dobrém, sever a mech je obecně známá věc. Asi je to neřešitelné, budeme se se zelenými lištami muset smířit, nějaký mechoprotector asi neexistuje.

• Autor

No sice asi máte pravdu že mech roste především na severní straně ,ale abych pokaždé pro parkování hlídal stranu :) každopádně pokud to zmizí tak je to jenom dobře ;)

• Autor
Spoiler

Tak přikládám ty slíbené foto ,akorát jsem zjistil že to jen tak dolů nejde nějak to tam drží.

Omlouvám se za kvalitu fotek ale zelené je snad vidět.;)

IMG_20180218_075012.jpg

Vidět to tedy je, to je úplně fosforeskující mech :-D.
Máš pravdu, on ten povlak je fakt hodně tvrdej, já ho právě proto nějak nedrápal, abych nepoškodil těsnící hranu.

• Autor

Přesně tak no ,

Ale tak nevím proč ale nějak mi to nechtěl foťák zaostřit každopádně to snad pak sundám . Ono jak tady lidé psali že to v létě zmizí neudělá ti náhodu ti že to jen zčerná ten mech ale zůstane tam?

Tak to nevím, tak hluboko jsem to nesledoval. Zelený hnus zmizel a víc jsem to pak nezkoumal.

• 1 měsíc později...

po zime to vzdycky setru mikrovlaknovou uterkou namocenou v nejakym univerzalnim cistici, jde to rychle pryc. Jen u zrcatek je problem se tam prstem dostat. Zaroven vycistim i bordel napadanej v tom zlabku. Moc dobre to vyreseny neni :( a to zeleny vypada jak kdyby clovek jezdil v nejakym vraku, kterej stal 10 let na zahrade.

• 4 týdny později...

V práci parkuji blízko bříz,ty žlábky se opravdu nepovedly jsou plné pylu a veškerého bordelu za stromů.:(

• 3 měsíce později...

Tak jsem tu mezeru utěsnil, na pevném okénku kulatá guma průměr 4 mm a na stahovačkách těsnění do plastových oken.

P8010021.JPG

P8010022.JPG

• Autor

No vypadá to dost dobře mohl by si podrobněji rozepsat jak si to dělal ? Nebylo potřeba něco demontovat atd.?

U pevných oken, kulaté jsem jen namačkal,drží fest. U bočních jsem ho namačkal pod gumu a za to těsnění, možná by to chtělo ještě přilepit.

5842-350x350.jpg

• 1 rok později...

Ahoj, řeším stejný problém, ale na OCT 1 z 2005. Má někdo nápad čm by ten hnusný zelený mech šel odstranit?

Co třeba navlhčit nějakým univeczálním ( APC) čističem  a pak kartáčkem zkusit vykartačovat ,ale abych zase neodstranil ten semiš.

Děkuji

Mech nemá rád zásadité prostředí a sloučeniny železa. Snad nějaký silně zředěný koncentrát louhu (pozor na lak a plast), nebo nějaká sloučenina železitanu (poptat ve spec. drogerii) a potřít to vícekrát a mech časem odumře a suchý odumřelý mech pak vykartáčuješ. Pokud je to tedy opravdu mech, tak pouhým vykartáčováním bez chemie jde odstranit dosti ztěžka a opakovaně se objevuje, takže doporučuji tu chemickou cestu.  

Díky. Mech je právě suchý a tmavě zelený asi je mrtvý si myslím. O víkendu na to kouknu. Nějakou chémii, která je zásaditá tak mám.

No a pak je otázka až se mi to podaří očistit, tak čím to mám "naimpregnovat"?

Prípadne použi Savo a opláchnuť vodou.

• 3 měsíce později...

@r.jonak, stiahni si dielensku prirucku v sekcii "Ostatní" a najdes tam vsetko co potrebujes. Neduplikuj temy zbytocne.

@misor1994příručku mám staženou. Upřednostnil bych osobní zkušenost a třeba tip. jestli to lze sundat bez demontáže obložení dveří atd. Nějaký popis těsnění tam je. Jen z toho není patrné, jestli stačí koupit jen černé těsnění nebo ten typ s chromem, když tam mám chromovou lištu.

Vonkajsie tesnenie sa vytahuje podla prirucky zvonku, takze demontaz oblozenia dveri nie je potrebna. 

• 1 měsíc později...

Lištu vytáhneš směrem nahoru, stáhni si okénko a začni z jedné strany. Co se nákupu týká, jestli máš chromové lišty, musel by si koupit celou chromovou lištu, to těsnění je součástí celé lišty:-(

• 2 měsíce později...

Kamarád měl stejný problém s mechem na těsnění (není to nic neobvyklého) a sundali jsme to pomocí detailingového štetce namočeného v APC + APC nastříkaný na mech. Byl to tuším Universal od Chemical Guys. Poté vytřeno.. :) Zatím se mu to nevrátilo.

• 3 týdny později...

Ahoj, našel jsem na YT návod, jak stáhnout okna ještě níže, aby se dalo těsnění dobře vyčistit. Možná to někteří znají, pro ostatní odkaz:

Kluci delate me radost - diky za sdileni :-)

Upraveno od Host

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.