Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

@Hlouchino, samozřejmě pobavilo v dobrém, sever a mech je obecně známá věc. Asi je to neřešitelné, budeme se se zelenými lištami muset smířit, nějaký mechoprotector asi neexistuje.

Vloženo

No sice asi máte pravdu že mech roste především na severní straně ,ale abych pokaždé pro parkování hlídal stranu :) každopádně pokud to zmizí tak je to jenom dobře ;)

Vloženo
Spoiler

Tak přikládám ty slíbené foto ,akorát jsem zjistil že to jen tak dolů nejde nějak to tam drží.

Omlouvám se za kvalitu fotek ale zelené je snad vidět.;)

IMG_20180218_075012.jpg

Vloženo

Vidět to tedy je, to je úplně fosforeskující mech :-D.
Máš pravdu, on ten povlak je fakt hodně tvrdej, já ho právě proto nějak nedrápal, abych nepoškodil těsnící hranu.

Vloženo

Přesně tak no ,

Ale tak nevím proč ale nějak mi to nechtěl foťák zaostřit každopádně to snad pak sundám . Ono jak tady lidé psali že to v létě zmizí neudělá ti náhodu ti že to jen zčerná ten mech ale zůstane tam?

• o 1 měsíc později...
Vloženo

po zime to vzdycky setru mikrovlaknovou uterkou namocenou v nejakym univerzalnim cistici, jde to rychle pryc. Jen u zrcatek je problem se tam prstem dostat. Zaroven vycistim i bordel napadanej v tom zlabku. Moc dobre to vyreseny neni :( a to zeleny vypada jak kdyby clovek jezdil v nejakym vraku, kterej stal 10 let na zahrade.

• o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj, řeším stejný problém, ale na OCT 1 z 2005. Má někdo nápad čm by ten hnusný zelený mech šel odstranit?

Co třeba navlhčit nějakým univeczálním ( APC) čističem  a pak kartáčkem zkusit vykartačovat ,ale abych zase neodstranil ten semiš.

Děkuji

Vloženo

Mech nemá rád zásadité prostředí a sloučeniny železa. Snad nějaký silně zředěný koncentrát louhu (pozor na lak a plast), nebo nějaká sloučenina železitanu (poptat ve spec. drogerii) a potřít to vícekrát a mech časem odumře a suchý odumřelý mech pak vykartáčuješ. Pokud je to tedy opravdu mech, tak pouhým vykartáčováním bez chemie jde odstranit dosti ztěžka a opakovaně se objevuje, takže doporučuji tu chemickou cestu.  

Vloženo

Díky. Mech je právě suchý a tmavě zelený asi je mrtvý si myslím. O víkendu na to kouknu. Nějakou chémii, která je zásaditá tak mám.

No a pak je otázka až se mi to podaří očistit, tak čím to mám "naimpregnovat"?

• o 3 měsíce později...
Vloženo

@misor1994příručku mám staženou. Upřednostnil bych osobní zkušenost a třeba tip. jestli to lze sundat bez demontáže obložení dveří atd. Nějaký popis těsnění tam je. Jen z toho není patrné, jestli stačí koupit jen černé těsnění nebo ten typ s chromem, když tam mám chromovou lištu.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Lištu vytáhneš směrem nahoru, stáhni si okénko a začni z jedné strany. Co se nákupu týká, jestli máš chromové lišty, musel by si koupit celou chromovou lištu, to těsnění je součástí celé lišty:-(

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Kamarád měl stejný problém s mechem na těsnění (není to nic neobvyklého) a sundali jsme to pomocí detailingového štetce namočeného v APC + APC nastříkaný na mech. Byl to tuším Universal od Chemical Guys. Poté vytřeno.. :) Zatím se mu to nevrátilo.

• o 3 týdny později...
Návštěvník
Vloženo (editace)

Kluci delate me radost - diky za sdileni :-)

Editováno: , autor: Návštěvník

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...