Neonik Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 (editace) Zdarec, u DSG 7st (1.6TDI 77kw) mám problém s hučením. Jakmile převodovka zařadí rychlost, začne se ozývat konstantní hučení (vyšší tón). Přijde mi to, jak nějaké ložisko, ale těžko říct. Pokud auto jede rychleji, hučení se stále ozývá, ale hlučnost se s měnící se rychlostí nijak nezvyšuje. Pokud není zařazená rychlost, je ticho - jakmile pustím brzdu, začne se hučení ozývat. Hučení není nijak velké (žena si toho ani nevšimla). Ale rád bych problém vyřešil hned zpočátku. Pokud bych nejezdit ještě jedním totožným autem (stejná motorizace), tak bych si skoro možná i myslel, že je to normální. Jinak vše funguje normálně, převodovka řadí bez problémů. V servisu to můžu zkusit nadohodit, ale je mi jasné, co mi řeknou - závada se neprojevila. Díky za reakce Editováno: 9. Únor 2018, autor: Neonik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 (editace) Čau, kolik km má auto najeto? Viděl bych to na klasiku.. A to na sadu spojek KO.. Což je u 7kvaltu dost častá závada.. A řekl bych.. že je to otázka času.. Ať se k tomu chová člověk hezky nebo ne.. :X Editováno: 9. Únor 2018, autor: Ulipek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 (editace) Díky za reakci :-) Najeto 185k... Co s tím? Nerad bych, aby se to rozsypalo někde po cestě. Na druhou stranu, při jízdě nepozoruji žádné další negativní dopady. Řazení probíhá bez zaváhání, rozjezdy bez cukání. EDIT: Nakonec jsem zařadil N a zjistil, že to s převodovkou nesouvisí. Pořeším to za 30 tisíc ve Škodoce při oleji. Editováno: 3. Květen 2018, autor: Neonik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misocko Vloženo 19. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2018 to by ma zaujimalo ako to dopadlo lebo som zistil ze N na DSG neznamena skutocne N ale zalozenu aspon jednu rychlost a nezopnute spojky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 25. Prosinec 2018 Autor Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2018 Zatím nijak - auto hučí už 30tis km stejně. Pokud si zapnu hudbu, neslyším to. Hluk se se zvyšujícími otáčkami nemění a započne přesně při 1050 ot. Řešil jsem to v AS a bylo mi řečeno, že pravděpodobně rozvodový řemen, avšak po výměněně rozvodů je to úplně stejné. Před 10kkm navíc vyměměny spojky a olej v převodovce, taktéž beze změny. Asi si na to budu muset zvyknout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 28. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2019 Ještě mě napadlo, že by to mohlo dělat něco, co je zapojené na řemenu příslušentví (altík, klima). Můžu drážkovaný řemen odpojit bez toho, abych autu ublížil? Na všech svých starších autech bez problémů, ale tady se radši ptám dopředu :-) Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr 87 Vloženo 8. Září 2019 Sdílet Vloženo 8. Září 2019 Šestistupňové DSG je náchylné na namazání drážkovaného unašeče dvouspojky. Pokud se tento unašeč dvouspojky po drážkách na hřídeli nepohybuje volně, dochází k jeho poškození + k poškození zadního ložiska hnacího hřídele v převodovce DSG. Toto je jediná závada, která postihuje šestistupňové DSG. Proto by měli mechanici, kteří převodovky servisují, používat na mazání tohoto drážkového hřídele speciální schválenou vazelínu, preventivně kontrolovat ložisko v klikové skříni.U sedmistupňového DSG dojde vždy jako první k poškození ložisek a to jak na diferenciálu, tak na jednotlivých hřídelích. Některé z převodovek trápí i jiné dílčí problémy, které se ale průběžně a preventivně odstraňují při servisních akcích. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
L-cizek Vloženo 10. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2021 Čau, jak si dopadl s tím hučením? Taky se mi to děje... Při zařazené rychlosti to hučí, jak dám N tak je klid. Už mě to vytáčí, mě ani rádio nepomůže, mám asi citlivý sluch 😂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 10. Srpen 2021 Autor Sdílet Vloženo 10. Srpen 2021 Vyřešil jsem to tak, že jsem sw jednou nedíval na cestu a to auto rozstřelil 😂 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.