Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Od ledna jsem majitel  Škoda Karoq 1.5TSI, Dsg. Mám najeto asi 3.000,- km a začínám být spokojený se spotřebou, podotýkám, že úplně nejezdím předepsanou rychlostí. Příklad z posledních dní. Cesta Litomyšl - Dětěnice , částečně z H.K. po dálnici ve čtyřech + zavazadla, klimatizace - spotřeba 6,4 , minulý týden Litomyšl - Čáslav ( okresní silnice ) - spotřeba 5,5  další pokračování do městečka Sázava - celkem 130 km - spotřeba 5,8.  V pátek nazpět Sázava - Lipnice nad Sázavou - Litomyšl, částečně po dálnici, klimatizace - spotřeba 6,2 .  Jsem spokojen. Před Karoqem jsem měl VW Golf Sportsvan 1,4 Tsi 96 kw, najeto 42.000,- km, manuál , spotřeba maximálně o 0,5 l menší.

Chtěl jsem se zeptat, zda automobilka řeší mírné cukání při rozjezdu, stává se mi to někdy, ale trvá to chvilku, není to nic šíleného. M.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Dnešní cesta za shopingem a zpět za hranice všedních dnů k sousedům přes Šumavské kopečky (t. j. silnice I. tř. říznuté okreskami podle návodu navigace jako nejkratší trasa, samý kopec, vesnice a zatáčka s klima na 21, režim normál ... příště už jedině na Rozvadov a dálnice ? a dlouhodobá spořeba od pořízení embéčka. Za mě tedy celkem spokojenost, spotřeba jde s postupným zajížděním znatelně dolů. Tankuji benzínový lowend (ONO, Tesco a Globus pumpy + doplňuji aditivum VIF).

Deutsch einkaufen.jpg

Dlouhodobá.jpg

Vloženo (editace)
V 12. 3. 2018 na 11:07, stanmar napsal:

Víkend s Karoqem (předokolka s DSG, pneu zimní 18" , naprostou většinu km nastaveno na mod Normal) :

Vůz v obsazení 2 dospělí +2 děti (zavzadel minimum)

celkový průměr dle tankování (7,15 lit/100 km) souhlasí

Super spotřeba na DSG a 18" kola. Jaké pak jsou zkušenosti po roce? Také mám objednaného Karoqa na 18" kolech, tak zjišťuji ? Díky

Editováno: , autor: Pawouk
Upravena citace.
Vloženo
před 18 hodinami, Roman.dj1 napsal:

Super spotřeba na DSG a 18" kola. Jaké pak jsou zkušenosti po roce? Také mám objednaného Karoqa na 18" kolech, tak zjišťuji ? Díky

V 30. 5. 2019 na 6:50, Roman.dj1 napsal:

Má zde někdo Karoqa 1,5 TSI AP na 18" kolech? Jakou máte spotřebu...? :-)

Díky

Tiez ma to zaujima. Mam objednaneho Karoqa 1.5 TSI  DSG mam ho na 18 kolach. Neviem ci je lepsie na 18, alebo 17 ". Je tam rozdiel na spotrebe ?

Vloženo

Co všichni řešíte jestli to jede za 6L nebo z 7L, objednáte si auto za skoro mega a pak honíte koruny :dohNavíc každej jezdí jiným stylem a hlavně jiný profil trasy. Jsem rád, že jedu a užívám si auto. 17 kola jako zimáky ok, ale na léto 18 nebo 19.

Vloženo

Auto si kupujem pre urcity komfort a vlastnosti, spotrebu riesim lebo za to platim. Ak usetrim pri mojom.najazde 32tis km/rok 1 liter na 100km, tak matika nepusti a vo vrecku mam cca 400€. Rocne. Kto si nevazi malo, nevie si vazit vela.

Vloženo

To samozřejmě. A v tvém případě je úspora velmi znatelná, ale já spíš narážel na určitou skupinu lidí co řeší každou decku i za cenu toho, že auto budou nesmyslně podtáčet atd...a někdy mi přijde, že by si snad někdo auto nekoupil kvůli tomu, že to baští o 0,5 L víc než chce.

Vloženo

Přesně tak, jestli jezdí za 6 nebo 7l je jedno při nájezdu 10 000km. Já si dal cíl s kodiaqem do 8l/100km a byl jsem spokojenej. Kolikrát jsme se dostali i lehce nad 6,0l - dle trasy. Když má člověk na auto za skoro mega, tak pár tisíc ne benzín neřeším. Potěší to pokud to málo žere ale jak psal výše kolega, jízdu si užívám a nejsem brzda.

Vloženo

Paradoxne si vsimam jednu vec u 1,5 tsi dsg...ak jazdim mesto na D,motor je podtoceny,menej vyuziva rezim dvojvalca a viacej zerie,okolo 9l....v rezime S je v meste ovele sviznejsi a pouzitelnejsi,castejsie je v rezime dvojvalca a spotreba okolo 8

Vloženo (editace)

jj, to je to, co pořád říkám. ;-) Podtáčení motoru ani spotřebě nedělá dobře a přesto, že jezdím často s plynem na podlaze, tak spotřebu u všech aut jsem měla vždy nízkou. Motory to zjevně kvitují s povděkem a proto absolutně nechápu, tu nápovědu k řazení, která nabádá k podtáčení motoru, jezdění ve velmi nízkých otáčkách a tím pádem taky výchovu auta ve zdechlinu. Automaty jsou z výroby taky takto nastaveny, naštěstí se dají převychovat do určité míry. Jsem ráda, že to, co se mi praxí osvědčilo, tak se ukazuje jako správná cesta (u 1,5 Tsi , ale u oktávky tedy, mám dlouhodobou spotřebu 5,5 l a to opravdu, ale opravdu jezdím hodně dynamicky, žádný důchodce mód se nekoná). Sleduji často palubák a dvouválcový mód se zapíná velmi často. Než jsem si auto vychovala a motor řádně zaběhla, tak tak často dvouválcový mód nebyl využíván, ale teď fakt často, i v situacích, kdy bych to nečekala. V obci jezdím zásadně 55 tempomat a pokud není kopec, tak auto jede celou dobu v dvouválcovém režimu a tedy ani ve městě není spotřeba vysoká. Je to zajímavé sledovat. Nikdy mne spotřeba nezajímala, ale toto auto mne k tomu vyloženě provokuje. ? Šlapu mu po krku a odměnou je mi nízká spotřeba. Jakože dobrý. :kol-147:

Snad nevadí, že jsem přispěla do tématu Karoq (ten předpokládám, že je těžší než oktávka a taky asi bude mít jiné těžiště, je vyšší, takže i to spotřebu negativně ovlivní). ?

Editováno: , autor: velryb
Vloženo
před 25 minutami, Patrik1971 napsal:

Paradoxne si vsimam jednu vec u 1,5 tsi dsg...ak jazdim mesto na D,motor je podtoceny,menej vyuziva rezim dvojvalca a viacej zerie,okolo 9l....v rezime S je v meste ovele sviznejsi a pouzitelnejsi,castejsie je v rezime dvojvalca a spotreba okolo 8

Hm...tak to som prekvapený ohľadom tohto zistenia od Teba....idem vyskúšať, lebo ja jazdím 80% na "D"

Vloženo
před 20 hodinami, MAKEL napsal:

Hm...tak to som prekvapený ohľadom tohto zistenia od Teba....idem vyskúšať, lebo ja jazdím 80% na "D"

No tak po včerajšom teste a dnešnej ceste do práce je to presne tak....lepšie ide motor v režime "S" čo sa týka tej spotreby a vypínania valcov. Mal som skoro o jeden liter menšiu spotrebu na tej mojej trase. Išiel som ju aj v režime "D" a tak isto aj v režime "S" a takýto bol rozdiel. Keby som to neodskúšal tak neverím. 

Vloženo
V 30. 5. 2019 na 19:25, Hophop napsal:

Mám najeto 3000 km . Dnes trasa Brno - Prostějov - Brno , jel jsem mimo dálnici podle předpisů a spotřeba super. Jako Tdi ??

657A64A4-2CE9-4C56-B720-1EC0C9A2E876.jpeg

Ako treba zabehnut nove auto aby bola co najlepsia spotreba ?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...