Viki39004 Vloženo 25. Červen 2021 Sdílet Vloženo 25. Červen 2021 Kabeláž je ok . To som pozeral ako prvé. Kontroloval som káble k vzperám ,aj k dverám kufra a ok. Na FB mi odpísali ,že ledky kufra piatych dverí. Neusína BCM. Tak som ich vybral a uvidime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo 25. Červen 2021 Sdílet Vloženo 25. Červen 2021 Pokud pises, ze vytazeni pojistky 50 nic nezmeni, tak je problem v zamykací jednotce zadní kapoty (F256). Pouze z ni vedou dva prime draty do BCM - pin T73a/52 a 53 na kontakty spinace zavreni zadnich kapoty. Spinani je proti kostre: Takze to tipuji na vadny mikrospinac zamku. Asi je zoxidovany, plne nesepne a uroven napeti se pak pohybuje nekde mezi hranicnim napetim pro otevreno/zavreno. A jak pises, BCM tak neusne. Takze pokud si troufas, tak rozdelat vycistit nebo vymenit mikrospinac nebo pripadne cely zamek. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viki39004 Vloženo 26. Červen 2021 Sdílet Vloženo 26. Červen 2021 Ahoj. Vyberal som aj poistku č:42 čo je zámok kufra a spínač na otvorenie kufra ,žiadna zmena chyba stále na display. Na FB skupine škoda superb mi poradili vybrať led osvetlenie kufrových dverí. Čuduj sa svete chyba hneď zmizla. Display hneď zhasol. Takže problém vyriešený. Aliexpres led svetielka nikdy viac. Ďakujem za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S-N Vloženo 8. Září 2021 Sdílet Vloženo 8. Září 2021 Ahoj, víte prosím někdo jaké jsou rozdíly mezi autobaterií, kterou autorizovaný servis prodává jako verze Original a autobaterií ve verzi Economy? Tedy kromě ceny… Má někdo z vás zkušenost s vydrží té verze Economy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 9. Září 2021 Sdílet Vloženo 9. Září 2021 Hmotnost, tedy výdrž desek. Životnost může být o nějakých 20-30% nižší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S-N Vloženo 10. Září 2021 Sdílet Vloženo 10. Září 2021 Děkuji za odpověď, vyzkouším Tvůj odhad v praxi a beru Economy. Bohužel jsem nenašel žádné technické informace (nebo výrobce), ale při cenovém rozdílu 40%… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 10. Září 2021 Sdílet Vloženo 10. Září 2021 (editace) @S-N a proč si tu baterku nekoupíš u některého z jiných prodejů za normální peníze? Např. Varta Silver Dynamic AGM 12V 70Ah za cca. 3000,- (to je ta "černá s polepy VWAG"), případně Exide EK700 za 2700,- Editováno: 10. Září 2021, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 10. Září 2021 Sdílet Vloženo 10. Září 2021 Výrobce pro ŠA byla Akuma, od jisté dobdy ten, kdo dá nejlepší nabídku. Taky jsem ji měl a sloužila by dál, než mi ji ukradli. Prvovýrobní jsou vždy ty nejlepší (vydrží víc jak ten "Original"). A z těch dvou vyjmenovaných bych rozhodně bral Exide. Ta se asi tak dá srovnat s nejvyšší a dražší řadou Varta Silver Dynamic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 10. Září 2021 Sdílet Vloženo 10. Září 2021 Akuma to byla v době Felicií/Fabii co si tak pamatuji. Z toho co se u nás běžně používá a lidé to znají jich moc na výběr stejně není - JCB (Varta/Bosch), Exide, Banner, ... já bych možná teď už koupil spiš Yuasu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 10. Září 2021 Sdílet Vloženo 10. Září 2021 Akumu jsem mel jeste ve Fabii 04, vydrzela mi 8,5 roku bez nabiti, nebot jsem nemel jeste nabijecku. Ted mam Yuasu temer 3 roky a zatim ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S-N Vloženo 14. Září 2021 Sdílet Vloženo 14. Září 2021 V 10. 9. 2021 na 6:45, LiveBomb napsal: @S-N a proč si tu baterku nekoupíš u některého z jiných prodejů za normální peníze? Byl jsem trochu v časové tísni, takže servis byl pro mne cestou dražší, ale s méně starostmi. I tak jsem nakonec musel užít 3x vnější zdroj proudu, abych nastartoval :-( A moje nová autobaterie (70 Ah, EFB) ve verzi Škoda Economy je od výrobce Moll. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuldam1600 Vloženo 30. Září 2021 Sdílet Vloženo 30. Září 2021 (editace) Dobrý den prosím vás taky řeším otázku koupě nové autobaterie chci tu v příloze doporučili mi ji tak to zkusím cena 2700 Kč Škoda Superb combi 3 2.0 110kw dsg Star stop Jen mi prosím vysvětlete jestli si to můžu vyměnit sám bez toho abych to musel nakonfigurovat nebo stačí vyměnit a auto si to "udělá samo" někdo říká že stačí vyměnit a po cca 10 km přestanou svítit kontrolky nebo vypnout motor pár krát a bude to taky dobře asi 3 mechanici to řekli ale zase někteří říkají že se to musí napíchnout na diagnostiku 🤔🤔🤔🙏🙏🙏 prosím o pomoc odpověď děkuji Editováno: 30. Září 2021, autor: kuldam1600 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 30. Září 2021 Sdílet Vloženo 30. Září 2021 Exide AGM (y) - nakódovat se musí v případě, že se mění typ akumulátoru - normální za EFB a podobně. Pokud je to AGM za AGM, tak to není nutné. Elektronika si to osahá, podvybije a dál je to ten příběh se S/S a rekuperací. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosmicboy Vloženo 30. Září 2021 Sdílet Vloženo 30. Září 2021 A není zde podmínka, že auto musí být stále "pod proudem"? Přes nějaký externí zdroj, jinou baterií? Četl jsem názory, že jakmile bude baterie trvale odpojena, tak po připojení té nové mohou být nějaké problémy... Ale třeba se pletu, spíš aby to potvrdil někdo s vlastní zkušeností výměny u S3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bajky Vloženo 30. Září 2021 Sdílet Vloženo 30. Září 2021 Menil som EFB za AGM a cez VCDS upravil typ baterky a kapacitu.Co by to robilo bez tohto zasahu,neviem.Kontroliek samozrejme nabehlo vela,treba vsak nechat nacitat info zo snimacov kolies a pod krstkou jazdou a potom vymazat chyby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuldam1600 Vloženo 30. Září 2021 Sdílet Vloženo 30. Září 2021 před 3 hodinami, bouchy napsal: Exide AGM (y) - nakódovat se musí v případě, že se mění typ akumulátoru - normální za EFB a podobně. Pokud je to AGM za AGM, tak to není nutné. Elektronika si to osahá, podvybije a dál je to ten příběh se S/S a rekuperací. Teď tam máme originál tuto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wlady1980 Vloženo 5. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2021 Ahojte, kupil som tiez vyssie spomenutu Exide bateriu, a nameral som taketo hodnoty. Je to OK na novu bateriu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 16. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2021 Zdravím. Mám v aute efb+ 70ah varta. Chcem kúpiť novu. Môžem kúpiť agm 70ah a prekodovat alebo nechať efb+? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bajky Vloženo 16. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2021 Mozes dat kludne agm,bude urcite vhodnejsia.Potom nezabudni spravne nastavit v gateway. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skdh Vloženo 2. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2021 Ahojte, nie som mechanik ani nic podobne, tak sa pytam. Bezne ked startujem, trva to sekundu a auto nabehne. Za posledny mesiac sa mi uz 2-3x stalo, ze auto startovalo cca 3 sekundy. Vonku je 5 stupnov. Start vyzera takto: tu-tu-tu-tu-tu-tu bruuum sorry, neviem to inak popisat. Co to bude? Baterka? Starter? Dnes rano ked som nastartoval auto, carista mi ukazala dobitie na 63%. Cesta do prace cca 22km, bateria dobita na 74%. Po 9 hodinach som si sadol do auta, opat dlhsie startovalo, bateria 62%. Viem nejak zistit co mi vybija bateriu? Ci toto vybijanie je v poriadku? Bateria by mala byt povodna. Jedine co mi napada je, ze mam vypnuty start stop, v columbuse vidim, ze auto ma vysoku spotrebu, ale to je asi len informacne a nema to vplyv.. Vdaka za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo 3. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2021 (editace) auto nema vysokou spotrebu ... je to zpusob, jak vypnout ten start stop ... on si to pak mysli a ten SS neaktivuje ... Editováno: 3. Listopad 2021, autor: hamoun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 3. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2021 A jestli jedes tech 22km do prace trasu kde nejedes z kopce bez pridavani plynu nebo nedojizdos ke krizovatce s rychlosti ale bez plynu tal se diky inteligebtnimu dobijeni baterka moc nenabije Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skdh Vloženo 3. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2021 Ano ale to vybijanie je v poriadku? Vcera vecer som mal 70%, dnes rano 51% (v aute som od vcera nesedel az dnes rano) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 3. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2021 Není. Rekuperace už (vzhledem k teplotám) by měla být autem deaktivovaná ne? Nikdo teda neví ten limit, ale tipuju 0-5°C při startu/jízdě. Můžeš na slovy dva dny baterku dobít, potom stejná čísla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 3. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2021 Pak este jedna vec pises ze baterka je puvodni, jakej mas rocnik auta ? Dneska uz neni problém ze baterka vydrzi v aute klidne jen 2 roky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.