Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Čaute všeci, chci vás poprosit o radu... Mizíme s frajerkou cca na rok do Anglie a nechce se mi nechávat Supa jen tak stát rok na asfaltu. Přemýšlel jsem nad prodejem, ale na to ho mám moc rád. Takže jsem se domluvil s bráchou, že ho bude rok užívat, pač chtěl stejně svojí oktávu prodat. Auto tedy bude v provozu než přijedu mým bratrem, otázka ale zní..? Mám auto na něj radši přepsat, nebo existuje nějaká jiná možná varianta, či to nechat být? Bráchovi věřím, takže se nebojím o nějaké okradení a podobně. Řídí taky v klidu, ale nikdy nevíte co se stane a jak by to potom bylo s řešením pojistky. Nebo mu ve věci řešení s autem udělit třeba na rok plnou moc?

Máte někdo zkušenosti? Díky za tipy :kol-143:

Vloženo

Díky za reakce! Obsílky snad nebudou v případě, že ano tak plná moc. Přemýšlím na všeobecnou plnou mocí, ta by ho měla pro oba případy zplnomocnit. Snad to bude vše ok. 

Díky chlapi 

Vloženo

Něco jako všeobecná plná moc neexistuje a ne pro všechny úkony je možné někoho zmocnit.

Jde o to, že pokud bráchu někde změří radar nebo blbě zaparkuje, tak obsílka přijde tobě - ty jsi majitel a ty jsi zodpovědný za to, co se s autem děje. Jenže obsílku do vlastních rukou nikdo kromě tebe nedokáže převzít. Za pár dní se na to zapomene, ovšem vzhledem k takzvané fikci doručení u tebe za pár let může zaklepat exekutor kvůli kdysi nezaplacené tisícovce...

Tohle zdaleka není jen problém auta - poštu by jsi si měl při delší nepřítomnosti na adrese trvalého pobytu vyřešit. Cokoliv ti přijde na adresu uvedenou v registru obyvatel se po 10 dnech ze zákona pokládá za doručené. Že si to nepřevezmeš a nepřečteš je čistě tvoje věc.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...