thomassinoR Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 Zdravim, mám Superba III 2.0 TDI 140kw rok 2015 a poslední dobou mám problém se špatným prvním startem, pak už auto startuje úplně normálně a je jedno jestli je motor zahřátý nebo studený, ale jak stojí déle ( aspoň 10-12h ) tak ten první start točí, ale nechytne až tak na po třetí.... Jako když tam není nafta... Auto ještě v záruce, bylo týden v servisu, ale na nic nepřišli... Předem díky za tip... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Jeden mozny tip - pokud je to motor s kodem DFCA vyrobeny do 22kt/2015, tak to muze byt chybejici diamantova podlozka WHT 005 447 pod ventilem prestavovace vacky. Resenim je pak kontrola přítomnosti diamantové podložky WHT 005 447 a výměna regulačního ventilu č. d. 03L 906455 za regulační ventil č. d. 03L 906 455 C OnMi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomassinoR Vloženo 25. Září 2018 Autor Sdílet Vloženo 25. Září 2018 Zdravim, díky za tip. Narvhnu to v servisu a zkusíme jít touhle cestou... Dám pak vědět jak to dopadlo. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eiben Vloženo 25. Září 2018 Sdílet Vloženo 25. Září 2018 (editace) presne takovy problem jsem mel vlastne jeste mam na MB E320CDI. Menili neco v palivovem system vyplazl jsem skoro 5000Kc a problem pretrvava Editováno: 25. Září 2018, autor: eiben Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip Žíla Vloženo 26. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2018 já mám uplně stejný problém 140kw superb a taky nezáleží na tom zda je teplo nebo zima nebo motor studený nebo teplý ale vždy po delším stání a je to také 2015 mám auto také v záruce a už ho mám ve třetím servise motor točí dobře a rychle a vyjádření servisu je že je špatná baterie takže už nevím jak dál ... plus po nastartování se oběví jen někdy zarachtání a to je podle servusů normální akorát podle jednoho to dělá že steče olej z víka ventilů a podle dalších zase vývěva... ale ten zvuk normální není 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip Žíla Vloženo 26. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2018 tady je video toho rachtání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 27. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2018 (editace) Že to žhavení trvá tak krátce... teda znám to z o hodně starších aut bez tlačítka, ale tam to bylo několik sekund. All: Je zcela jisté, že problém nemůže být v obligátním vysávání baterky alarmem, ŘJ, hlídáním přítomnoti klíčku,...? Zkusil bych na zamčeném autě po asi 30 min změřit klidový proud. V létě to není potíž. A pak druhá...prověřit stav baterie, v jiném tématu je toho plno - rekuperace. Editováno: 27. Listopad 2018, autor: bouchy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip Žíla Vloženo 27. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2018 no problém je že mi to dělalo už v létě a to je točeno při teplotě cca 20 stupňů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 25. Květen 2019 Sdílet Vloženo 25. Květen 2019 môže to byť prestavovač aj spadnutá nafta , určite sa to riešiť dá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 22. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2019 Také mívám delší první starty, ale není to vždy, je to náhodné. Většinou to vypadá takhle.. už bylo i pár delších, to jsem se bál, jestli to naskočí.. 20191020_065112.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 25. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2019 Mám S3 10/2015 je tento problem aj tam? Lebo hore písal 22kt/2015 čo chapem ako 6/2015, niekedy auto stoji povedzme 2-3 dni a naštartuje uplne v pohode, niekedy odparkujem večer do garaže, a ráno idem preč a točí mi max 2-3sekundy a naskočí bezproblemov žiadne pazvuky ani problemy povedzme že z 10 štartov dá 8 hned na šupu a pri 2 štartoch trochu dlhšie točí kym naskočí.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 28. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2019 (editace) Superb jezdi zvlast ted v zime velmi malo a musim zaklepat, ze i po tydnu jedine delsi na startovani je zhaveni. Zazil jsem to zatim jen jednou pri nakupu auta. Ale je pravda, ze nejde vylozene o 2.0TDI. Co jsem se docetl, tyka se to ale snad i prave 1.6TDI. Editováno: 28. Prosinec 2019, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 29. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2019 (editace) Je to zaujimave, ja som tento problem spozoroval náhodne lebo sa mi to stane raz za tyžden mozno a vôbec nie kde auto stoji dlhšie stalo aj 2-3dni a nič, stalo 12 hodin a štart bol horší.... auto som kupil az v Novembri tak snad to v lete nebude o nič horšie. Zatial v podstate nemam problem zo štartom akurat ako som písal mozno 2-3 sec točí a naskoči ale to je ojedinelé. Napriklad som si všimol že sa mi to často stane ked umyjem auto a dam ho do garaže, nasledny štart potom točí dlhšie ale mozno len nahoda. Editováno: 29. Prosinec 2019, autor: Zapekanka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 29. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2019 Tim, ze je startovani rizeno elektronicky, mozna elektronika chybne nebo naopak cilene startovani prodlouzi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 29. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2019 Tento problem pozorujem od zaciatku a zatial som nebol schopny vypozorovat za akych okolnosti sa to deje. Je to ojedinele a nahodile, ale deje sa to len v zime, resp pri nizkych teplotach. Mam podozrenie aj na baterku a tu skvelu rekuperaciu - ci nahodou v danom momente nie je uroven nabitia prilis nizka.... To by mohol potvrdit/vyvratit niekto kto ma reku deaktivovanu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cobra112 Vloženo 29. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2019 On 12/25/2019 at 3:39 PM, Zapekanka said: Mám S3 10/2015 je tento problem aj tam? Lebo hore písal 22kt/2015 čo chapem ako 6/2015, niekedy auto stoji povedzme 2-3 dni a naštartuje uplne v pohode, niekedy odparkujem večer do garaže, a ráno idem preč a točí mi max 2-3sekundy a naskočí bezproblemov žiadne pazvuky ani problemy povedzme že z 10 štartov dá 8 hned na šupu a pri 2 štartoch trochu dlhšie točí kym naskočí.... Čau mám presne tvoj ročník a problém som mal tiež tak ako ho popisuješ ale keď som vymenil olej a palivový filter problém prestal. Da sa povedať že úplne. A to mam ešte pôvodnú baterku s výroby a parkujem len vonku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 29. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2019 Celkom sranda :D lebo mne to práve po výmene filtrov a oleja sa stalo prvy krat, do vtedy som mal auto asi 3 tyzdne a nič take sa neudialo, prvy krat som to zaznamenal práve po zmienených ukonoch a nešli tam źiadne šmejdy. Bateria tieź pôvodna a auto parkuje tak 50/50 ked som doma garaž ked v práci tak samozrejme vonku + použivam webasto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 30. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2019 @Zapekanka To mohla byt nahoda, pretoze kludne sa mi stane, ze 3 tyzdne nic a potom 3x do tyzdna a zase dlhsie nic. Chce to fakt pozorovat dlhsi cas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Damijan Vloženo 6. Květen 2020 Sdílet Vloženo 6. Květen 2020 V 23. 9. 2018 na 19:20, thomassinoR napsal: Zdravim, mám Superba III 2.0 TDI 140kw rok 2015 a poslední dobou mám problém se špatným prvním startem, pak už auto startuje úplně normálně a je jedno jestli je motor zahřátý nebo studený, ale jak stojí déle ( aspoň 10-12h ) tak ten první start točí, ale nechytne až tak na po třetí.... Jako když tam není nafta... Auto ještě v záruce, bylo týden v servisu, ale na nic nepřišli... Předem díky za tip... 2.0 TDi, 140Kw. Dělá mi to taky tak, ale jen třeba 1x za týden vždy ráno, když přijdu k autu. Pak startuje již normálně. Diagnostika hlásila chybu čidla váčky hřídele, po výměně však problém přetrvává. Vstřiky jsou taky v pořádku. Nevíte čím by to mohlo ještě být? Kód motoru mám DDAA 20190901_100614.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zapekanka Vloženo 6. Květen 2020 Sdílet Vloženo 6. Květen 2020 Od Decembra ako som sem písal naposledy sa mi to doteraz nestalo, zaujimave proste to prestalo robiť a pol roka nič a to som štartoval hocikde a boli aj vačšie zimy atď.. spominany prroblem sa proste neprejavil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Damijan Vloženo 24. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2020 Tak jsem vyměnil regulační ventil 03L 906 455 za regulační ventil 03L 906 455 C i stou jinou skříní viz foto a startuje na šup pořád i po 48h. stání. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
delfyn Vloženo 30. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2020 Ahoj,taky jsem měl tento problem s prvnim startem,točil o dost dyl než by měl. Sehnal jsem si regulacni ventil 03L906455C.A skrin s elektromagnetickym ventilem 03L109096B.A nove těsnění. A je po problemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ildmac Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 Delfy a kdo ti to delal? VW/ skoda nebo znamy? Taky bych rad vyresil tenhle problem ale jak koukam na ty ceny. Pripoctu typicke ceny koncernu ... Pod 10 se nedostanu xD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xegiie Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 ahoj, yeti benzin 2015, úplně to samé, první start po delším stání trvá až cca 3 vteřiny, pak když třeba zaparkuju na nákup a sedám zpět, tak to naskočí na drcnutí. Baterku už jsem měnil a to nepomohlo. Ale jestli je to oprava za 10 000, tak to asi radši překousnu ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ildmac Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 No podle toho co fotil Damijan tak se vlezl do 8000 i s praci, podle cen na skoda dily se jen s dily distanu na 7000 xD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.