Publikováno Říjen 24, 20186 r Ahoj. Jak vysoko vam jde ruční brzda? Máme asi 1,5 roku od koupě a je dost vysoko. Jak popr.přitáhnout, aby byla níže? Díky.
Říjen 25, 20186 r Sundej kryt kolem rucni brzdy, drzi na jednom sroubku ( Torx T20) ktery je pod krytkou v drzaku pro napoj. Po vysroubovani zatlac kryt smerem k radici pace a pak nahoru. Potom uvidis napinaci matici na desitku klic, staci lanka dosponovat aby rucka zabirala driv.
Říjen 25, 20186 r A ty máš bubny nebo kotouče? Pokud bubny, nech si vyčistit brzdy, to uvidíš ten rozdíl! Brzdy by se měly čistit každé dva roky v rámci pravidelných prohlídek. Dělali ti to někdy? Lanovody se podle DP nemají seřizovat, jen v případě jejich výměny, o zbytek se mají postarat ty samostavy.
Říjen 25, 20186 r Autor Auto je 1,5 roku starý, má bubny /na Cígo se kotouče snad nikdy nedávaly/ ručka brzdí krásně, jen mě vadí, že poměrně vysoko. Třeba u Rapida /kotouče/ tahám na 2-3 zub a Cígo odhaduji 6-7-8 zub, prostě vysoko. Jezdí s tím žena a ty to je jedno, ale když s tím jednou za čas jedu, tak mi to přijde nepřirozený. Kdyby někoho něco napadlo, tak ještě písněte. Když tak to nechám na jaro na servis.
Říjen 25, 20186 r No jo, ono je to v tématu Citigo..... Já podle toho, že tě znám hlavně z Rapidí sekce.Každopádně to bude tím sajratem u brzd uvnitř. Prostě pakny nechodí správně a je pak ovlivněný samostav. Ono by to chtělo čistit skoro každý rok, mě příkladně to zase brzdí trochu hůř a to je mám čištěný před 10tkm.
Prosinec 30, 20186 r Je to asi normální jev u bubnových brzd, mám nové Citigo a taky ručka brzdí až nahoře. Parkuji v prudkém kopci a ručku tahám až k origo loketní opěrce . Sichruju to kvaltem aby auto nesjelo do silnice když třeba prší a když zhasnu motor tak chvilku ještě stojím na spojce abych měl jistotu že auto stojí na brzdách a né na motoru (rozvoďáku) aby se nevytahal váhou auta. Lepší způsob neznám a cihlu pod kola dávat nehodlám
Prosinec 31, 20186 r @kaaka tak to je dost zvláštní, mě se na 3tí zub auto ani nehne Upraveno Prosinec 31, 20186 r od DYXiCZ
Duben 15, 20196 r Je normální, že u Citigo zamrzá nebo zarezá ruční brzda. Nikdy se mi to u žádného auta nestávalo, včetně staré Felicie. Maximálně se to lehce chytlo ale uvolnilo se to lehkým popojetím. Ale u Citigo nám během zimy asi 3x regulerně zcela zamrzla, tak že to prostě nepovolilo ničím a muselo se čekat až se během dne oteplí :). Vyčištění v servisu nemělo žádný znatelný efekt a teď už to dokonce zarezne i po pár dnech stání během deště či ve vlhku a uvolnit to jde opravdu jen velmi těžce po opakovaném popojetí. Příjezdovou cestu máme v kopci a ASG nemá žádnou parkovací polohu, takže možnost parkování bez ručky není.
Duben 15, 20196 r Nám taky zamrzá. Brzda seřízená a vyčištěná každý rok. Při velkých mrazech přes noc ji raději nepoužíváme. Auto naštěstí stojí relativně na rovině. Zdá se mi, že lanko normálně povolí, takže v bowdenech to není. Nějaká vlhkost v bubnu? Řešíme prudším rozjetím, ozve se rána a přestane to brzdit.
Duben 15, 20196 r Naše Citigo staré 1,5 roku potvrzuji že také ruční brzdu musíme tahat až do nebes jinak nebrzdí. Při příštím servisu s tím snad něco udělají..
Duben 19, 20196 r V 15. 4. 2019 na 11:18, mike_k napsal: Je normální, že u Citigo zamrzá nebo zarezá ruční brzda. Nikdy se mi to u žádného auta nestávalo, včetně staré Felicie. Maximálně se to lehce chytlo ale uvolnilo se to lehkým popojetím. Ale u Citigo nám během zimy asi 3x regulerně zcela zamrzla, tak že to prostě nepovolilo ničím a muselo se čekat až se během dne oteplí :). Vyčištění v servisu nemělo žádný znatelný efekt a teď už to dokonce zarezne i po pár dnech stání během deště či ve vlhku a uvolnit to jde opravdu jen velmi těžce po opakovaném popojetí. Příjezdovou cestu máme v kopci a ASG nemá žádnou parkovací polohu, takže možnost parkování bez ručky není. Zařaď zpátečku a pak teprve vypni zapalování. A je zaparkováno. Parkuju takhle už šest let a ručku nepoužívám, v zimě už vůbec ne.
Duben 20, 20196 r před 13 hodinami, PavkaKorčagin napsal: Tvoje řada je fajn, ale pro uživatele mike_k nepoužitelná, bo sám píše : ""Příjezdovou cestu máme v kopci a ASG nemá žádnou parkovací polohu, takže možnost parkování bez ručky není.""
Duben 20, 20196 r Luďo, @PavkaKorčagin ovšem ASG ve svém Citigo má, takže lze předpokládat, že ví, o čem píše.
Červen 15, 20196 r Za mne k zadnim brzdam-když jsem si sahnul po jízdě na bubny, jeden byl na omak teplejší než druhý ... Podezření bylo na samostav.. Tak jsem to kuchnul a byl zareznuty čep od pantu ručky=rozhybano na sucho a teď ok. Dotyčný buben ani nešel normálně sundat ani palici, tak jsem vrnul dírku zevnitř, jiný normální způsob mne nenapadl. To zasekavani se mi taky občas stalo..
Leden 18, 20205 r A taky mám problém s ruční brzdou dokonce i občas pískaj brzdy zadní přibrzdují 2x rozděláno a vyčištěno a ted je to lepší a flexou strhnuty hrany bubnů,přišlo mi že už jsou po 200 tis km bubny na výměnu:-) zkusím doštělovat pod plastem u ručky, jinak brzdí až úplně jak je řečeno u stropnice:-D
Duben 28, 20214 r Sice už je Citigo prodané a na téma jsem úplně zapomněl odpovědět. Tak snad někomu pomůže, že určitá série (moje r. v. 09/2015) měla špatné pakny. Tyto při reklamaci vyměnily a už se ne buben nelepily. Řešeno to bylo po 5 letech v rámci prodloužené záruky (takže na poslední chvíli).
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.