Dodi 15 Vloženo 24. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2018 Ahoj. Jak vysoko vam jde ruční brzda? Máme asi 1,5 roku od koupě a je dost vysoko. Jak popr.přitáhnout, aby byla níže? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamut z Vloženo 25. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 Sundej kryt kolem rucni brzdy, drzi na jednom sroubku ( Torx T20) ktery je pod krytkou v drzaku pro napoj. Po vysroubovani zatlac kryt smerem k radici pace a pak nahoru. Potom uvidis napinaci matici na desitku klic, staci lanka dosponovat aby rucka zabirala driv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 25. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 Ok, diky. Ještě jsem četl o samostavech v bubnem, to nic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 25. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 A ty máš bubny nebo kotouče? Pokud bubny, nech si vyčistit brzdy, to uvidíš ten rozdíl! Brzdy by se měly čistit každé dva roky v rámci pravidelných prohlídek. Dělali ti to někdy? Lanovody se podle DP nemají seřizovat, jen v případě jejich výměny, o zbytek se mají postarat ty samostavy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 25. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 Auto je 1,5 roku starý, má bubny /na Cígo se kotouče snad nikdy nedávaly/ ručka brzdí krásně, jen mě vadí, že poměrně vysoko. Třeba u Rapida /kotouče/ tahám na 2-3 zub a Cígo odhaduji 6-7-8 zub, prostě vysoko. Jezdí s tím žena a ty to je jedno, ale když s tím jednou za čas jedu, tak mi to přijde nepřirozený. Kdyby někoho něco napadlo, tak ještě písněte. Když tak to nechám na jaro na servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 25. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 No jo, ono je to v tématu Citigo..... Já podle toho, že tě znám hlavně z Rapidí sekce.Každopádně to bude tím sajratem u brzd uvnitř. Prostě pakny nechodí správně a je pak ovlivněný samostav. Ono by to chtělo čistit skoro každý rok, mě příkladně to zase brzdí trochu hůř a to je mám čištěný před 10tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 25. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 Taky jsem, tě tu nečekal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaaka Vloženo 30. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2018 Je to asi normální jev u bubnových brzd, mám nové Citigo a taky ručka brzdí až nahoře. Parkuji v prudkém kopci a ručku tahám až k origo loketní opěrce . Sichruju to kvaltem aby auto nesjelo do silnice když třeba prší a když zhasnu motor tak chvilku ještě stojím na spojce abych měl jistotu že auto stojí na brzdách a né na motoru (rozvoďáku) aby se nevytahal váhou auta. Lepší způsob neznám a cihlu pod kola dávat nehodlám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DYXiCZ Vloženo 31. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2018 (editace) @kaaka tak to je dost zvláštní, mě se na 3tí zub auto ani nehne Editováno: 31. Prosinec 2018, autor: DYXiCZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luky.daniel Vloženo 1. leden 2019 Sdílet Vloženo 1. leden 2019 Mě to taky drží už na začátku hnedka a to si zimní radovánky docela užívám :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 15. Duben 2019 Sdílet Vloženo 15. Duben 2019 Je normální, že u Citigo zamrzá nebo zarezá ruční brzda. Nikdy se mi to u žádného auta nestávalo, včetně staré Felicie. Maximálně se to lehce chytlo ale uvolnilo se to lehkým popojetím. Ale u Citigo nám během zimy asi 3x regulerně zcela zamrzla, tak že to prostě nepovolilo ničím a muselo se čekat až se během dne oteplí :). Vyčištění v servisu nemělo žádný znatelný efekt a teď už to dokonce zarezne i po pár dnech stání během deště či ve vlhku a uvolnit to jde opravdu jen velmi těžce po opakovaném popojetí. Příjezdovou cestu máme v kopci a ASG nemá žádnou parkovací polohu, takže možnost parkování bez ručky není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet59k Vloženo 15. Duben 2019 Sdílet Vloženo 15. Duben 2019 Nám taky zamrzá. Brzda seřízená a vyčištěná každý rok. Při velkých mrazech přes noc ji raději nepoužíváme. Auto naštěstí stojí relativně na rovině. Zdá se mi, že lanko normálně povolí, takže v bowdenech to není. Nějaká vlhkost v bubnu? Řešíme prudším rozjetím, ozve se rána a přestane to brzdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubomir.kozak Vloženo 15. Duben 2019 Sdílet Vloženo 15. Duben 2019 Naše Citigo staré 1,5 roku potvrzuji že také ruční brzdu musíme tahat až do nebes jinak nebrzdí. Při příštím servisu s tím snad něco udělají.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavkaKorčagin Vloženo 19. Duben 2019 Sdílet Vloženo 19. Duben 2019 V 15. 4. 2019 na 11:18, mike_k napsal: Je normální, že u Citigo zamrzá nebo zarezá ruční brzda. Nikdy se mi to u žádného auta nestávalo, včetně staré Felicie. Maximálně se to lehce chytlo ale uvolnilo se to lehkým popojetím. Ale u Citigo nám během zimy asi 3x regulerně zcela zamrzla, tak že to prostě nepovolilo ničím a muselo se čekat až se během dne oteplí :). Vyčištění v servisu nemělo žádný znatelný efekt a teď už to dokonce zarezne i po pár dnech stání během deště či ve vlhku a uvolnit to jde opravdu jen velmi těžce po opakovaném popojetí. Příjezdovou cestu máme v kopci a ASG nemá žádnou parkovací polohu, takže možnost parkování bez ručky není. Zařaď zpátečku a pak teprve vypni zapalování. A je zaparkováno. Parkuju takhle už šest let a ručku nepoužívám, v zimě už vůbec ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 20. Duben 2019 Sdílet Vloženo 20. Duben 2019 před 13 hodinami, PavkaKorčagin napsal: Tvoje řada je fajn, ale pro uživatele mike_k nepoužitelná, bo sám píše : ""Příjezdovou cestu máme v kopci a ASG nemá žádnou parkovací polohu, takže možnost parkování bez ručky není."" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. Duben 2019 Sdílet Vloženo 20. Duben 2019 Luďo, @PavkaKorčagin ovšem ASG ve svém Citigo má, takže lze předpokládat, že ví, o čem píše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilferda Vloženo 15. Červen 2019 Sdílet Vloženo 15. Červen 2019 Za mne k zadnim brzdam-když jsem si sahnul po jízdě na bubny, jeden byl na omak teplejší než druhý ... Podezření bylo na samostav.. Tak jsem to kuchnul a byl zareznuty čep od pantu ručky=rozhybano na sucho a teď ok. Dotyčný buben ani nešel normálně sundat ani palici, tak jsem vrnul dírku zevnitř, jiný normální způsob mne nenapadl. To zasekavani se mi taky občas stalo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
liborškoda Vloženo 18. leden 2020 Sdílet Vloženo 18. leden 2020 A taky mám problém s ruční brzdou dokonce i občas pískaj brzdy zadní přibrzdují 2x rozděláno a vyčištěno a ted je to lepší a flexou strhnuty hrany bubnů,přišlo mi že už jsou po 200 tis km bubny na výměnu:-) zkusím doštělovat pod plastem u ručky, jinak brzdí až úplně jak je řečeno u stropnice:-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet59k Vloženo 28. Duben 2021 Sdílet Vloženo 28. Duben 2021 Sice už je Citigo prodané a na téma jsem úplně zapomněl odpovědět. Tak snad někomu pomůže, že určitá série (moje r. v. 09/2015) měla špatné pakny. Tyto při reklamaci vyměnily a už se ne buben nelepily. Řešeno to bylo po 5 letech v rámci prodloužené záruky (takže na poslední chvíli). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.