Peppo Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Dnes som realne vyskusal ako funguju cuvacie senzory. Nielenze vydavaju akusticky signál bliziacej sa prekázky ale zabezpecia aj zabrzdenie auta ked ste uz v kritickej vzdialenosti. Bol som z toho prekvapeny nakolko som o tejto funkcii nikde necital ze to takto fungule, ale je to v celku uzitocna funkcia. Pisem len moj postreh o ktorom mozno nevedia doterajsi majitelia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Cuvacie senzory určitě nic nezabrzdí. Dej tomu nějaký srozumitelný název, toto je zavádějící. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olexaV Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 taky jsem byl překvapenej, že když jsem byl velmi blízko překážce že auto zapípalo a zastavilo, už mi to 1x zachránilo nárazník od odření Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Máte oba DSG? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Je to funkce nazvaná asistent vyparkování společně s kontrolou mrtvého úhlu. Couvací senzory samy o sobě auto nezastaví. Popis např. https://www.vw-scene.cz/prevence-nehod-diky-asistentu-vyparkovani-a-sledovani-mrtveho-uhlu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olexaV Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Tak toto nemám ani jedno pouze senzory a dsg ale fakt to samo brzdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peppo Vloženo 30. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Mne to tiez zabrzdilo tesne pri plote. Spomenute asistenty ziadne nemam. Mam Ambition a manual. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondula Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Mám manuál a taky mi to při couvani zabrzdilo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BirK Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Že by nikde nepopsaná a záhadná funkce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 S manuálem - auto samo úplně zastavilo, takže vám tedy musel zhasnout motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 Já jsem si onehdá taky myslel, že mi auto samo při couvání brzdí a to i bez senzorů a hopla, byl to patník.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pvagi Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 Ano, take mam Ambition a manualni prevodovku a take mi to jednou pri couvani samo zabrzdilo. Tedy zabrzdilo stylem, ze to naplno sahlo na brzdy. Nemel jsem uplne pustenou spojku, jinak by motor zhasnul. Asi si ve SA rikaji, ze je lepsi zhasnuty motor nez nabourany naraznik (preskocene rozvody). Jinak je to "funkce manevrovaciho brzdeni", ktera se da v infotainmentu vypnout. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 Hmm, zajímavé. Ale to bych asi nikdy nezacouval do garáže. Mám vzadu ponk a couvám k němu skoro "na dotek". Ale asi to jde i vypnout ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 (editace) Automatické nouzové brzdění. Mohu potvrdit že samo zabrzdí,razantně i s manuálem.Mně to občas aktivuje při couvání do garáže pes. Editováno: 1. Prosinec 2018, autor: cilda1 1 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 Ano, funguje to celkem dobře, do OIII to přišlo s FL a opravdu to funguje na bázi parkovacích senzorů (jak u manuálu tak automatu). Jde to vypnout přímo na obrazovce, zde jak to funguje: @Galaxy64 Pokud se k překážce blížíš pomalu, tak tě asistent nechá přicouvat, je to pro případy, kdy se tam překážka objeví rychle (vběhne dítě, pes atd.), nebo když jsi překážku přehlédl a blížíš se k ní rychle. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 Musím se tedy omluvit za mylnou informaci. Měl jsem za to, že tohle funguje pouze s asistentem vyparkování a blind spot detectem. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BirK Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 V tom videu výše - jsou tam dva různé scénáře pro případ, že jedeš "příliš rychle". Je tam nějaké rychlostí omezení, kdy auto ještě zastaví a kdy už ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
phen0men Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 V scanu manuálu co přidal cilda1 je napsáno do 8km/h. Je třeba mít pouze parkovací senzory přední/zadní? Tzn. pokud jsou jen zadní, tak to funguje pouze na couvání? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 @phen0men Samozřejmě, systím může fungovat pouze tam kde jsou čidla, tedy pokud chybí přední čidla, systém nemůže reagovat na překážku vpředu :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
phen0men Vloženo 2. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2018 Díky. Šlo mi hlavně o potvrzení, že tento asistent je závislý pouze na senzorech - žádná jiná výbava není třeba. Jelikož mi dealer tvrdil, že ochrana proti chodcům je povinný prvek výbavy od určitého roku a ne každý výbavový stupeň má přední senzory. Ale možná je to zas jiný asistent pro chodce.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Vloženo 2. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2018 Vpředu to bude asi FA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 2. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2018 Ochrana proti sražení chodců není povinný prvek, a je založen na senzoru FrontAssistentu a ACC, navíc funguje při mnohem vyšších rychlostech než tedy to brždění při manévrování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
muto33 Vloženo 25. leden 2019 Sdílet Vloženo 25. leden 2019 JOO funguje to. Dnes mne přední senzory zabrzdili před keřem. Také dost tvrdě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlado Piter Vloženo 25. leden 2019 Sdílet Vloženo 25. leden 2019 predne a zadne senzory,fakt brzdia hard core,pri pomalej rychlosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 25. leden 2019 Sdílet Vloženo 25. leden 2019 Nejlepší je, když RTA zareaguje při couvání mezi auty (mě se stalo na parkovišti u Karlštejna) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.