Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj všem, mam dotaz? poslední dobou se mi zdá že auto občas cukne (opravdu nepatrně), děje se to většinou při plynulé jizde a v nízkých otáčkách, mam supa 3,6fsi a ted jsem dělal velký servis (olej v DSG, olej v Haldexu, olej v obou rozvodovkách, výměna svíček atd.) Ale tenhle "problém" jsem zpozoroval už před návštěvou servisu a na diagnostice nic neni, nevíte někdo, co by to mohlo být? Děkuji

Vloženo (editace)

Ahoj kolega, 

mám rovnaký motor 3,6 FSI r. v. 2014 168000km a ja mám iný problém...

Najprv... olej v DSG + v motore + sviečky sa chystám meniť na jar. V DSG má za sebou 48t km, ale jazdím prevažne mesto tak ho vymením + olej a sviečky. Olej v Haldexe a v rozvodovkach som sa nechystal ale dám si poradiť... Kedy je vhodné ich meniť. Je to o počte km alebo? 

No a moje skúsenosti... 

Pri pohynani mi auto pekne bez cuknutia zaberie, ale po cca sekunde resp. prejdení možno 1-3m akoby znova v desatine sekundy urobí akoby som sa znova pohynal. To znamená akoby som sa zastavil a znova pohynal. Neviem či to píšem zrozumiteľne. Proste ja sa plynulo a pomaly pohynam a adekvátne tlačím na plyn a auto urobi to čo som opísal.

Inak by som to opísal ako napr.... Pri manuálnej prevodovke má akoby plyn vôľu. Keď ho zatlačite a pustite je tam možno pol centimetra dole t. j. uvoľnenie nohy a pol centimetra hore t.j. zatlačenie vôla teda nič sa nedeje. Keď tých pol centimetra hore či dole pretlačite cítite, že motor akoby z voľnobehu zaberie alebo pribrzdi. Proste zareaguje na pohyb nohy - plynu. No a to je presne ten istý pocit ibaže vo veľmi krátkom intervale ale hlavne bez pohybu nohy na plyne. Nechápem čo je to. V lete som to vôbec nepozoroval. Keď dám tehlu autom necukne a vystrelí ako by ste od 3,6 čakali. No a ešte jeden postreh. Pri D a pri jazde necuká, ale keď dám sekvenčné radenie cítim jemne prechod z každého stupňa hore či dole. Máš to aj ty? 

Najlepšie by bolo nájsť niekoho čo má rovnaký motor 3,6 a vyskúšať si vymeniť na jednu jazdu autá. No a keby si bol na Slovensku a konkrétne v Prešove tak máš možnosť to vyskúšať (ak by mal niekto záujem napíšte SS a dohodneme kde a kedy). Ty na mojom a ja na tvojom. Možno zistíme, že to čo sa nám nezdá je vlastne normálne.... 

Editováno: , autor: peterge
Vloženo

No doporucuju ti olev v rozvodovkach vymenit, ikdyz tvrdi, ze je tam dozivotni napln (olej meni casem viskozitu atd) co se tyce haldexu tak ja to delal preventivne v 90tis km jinak nepoznas jestli byl delanej a za 1500,- Kc to jde... jinak co se tyce tveho “problemu” cukani, tak mi to udela taky. je to takove “zhoupnuti” ale v servise mi rekli, ze je to normalni, tak nevim ??‍♂️ A jak pises, kdyz das cihlu na pedal, tak to pekne vystreli ?? Ale jeste by me zajimalo, kdyz das rezim S na DSG, tak ti taky podrazuje s meziplynem?! Me jo a je to pecka poslouchat ?

• o 4 roky později...
Vloženo
V 22. 2. 2019 na 22:28, peterge napsal:

Ahoj kolega, 

mám rovnaký motor 3,6 FSI r. v. 2014 168000km a ja mám iný problém...

Najprv... olej v DSG + v motore + sviečky sa chystám meniť na jar. V DSG má za sebou 48t km, ale jazdím prevažne mesto tak ho vymením + olej a sviečky. Olej v Haldexe a v rozvodovkach som sa nechystal ale dám si poradiť... Kedy je vhodné ich meniť. Je to o počte km alebo? 

No a moje skúsenosti... 

Pri pohynani mi auto pekne bez cuknutia zaberie, ale po cca sekunde resp. prejdení možno 1-3m akoby znova v desatine sekundy urobí akoby som sa znova pohynal. To znamená akoby som sa zastavil a znova pohynal. Neviem či to píšem zrozumiteľne. Proste ja sa plynulo a pomaly pohynam a adekvátne tlačím na plyn a auto urobi to čo som opísal.

Inak by som to opísal ako napr.... Pri manuálnej prevodovke má akoby plyn vôľu. Keď ho zatlačite a pustite je tam možno pol centimetra dole t. j. uvoľnenie nohy a pol centimetra hore t.j. zatlačenie vôla teda nič sa nedeje. Keď tých pol centimetra hore či dole pretlačite cítite, že motor akoby z voľnobehu zaberie alebo pribrzdi. Proste zareaguje na pohyb nohy - plynu. No a to je presne ten istý pocit ibaže vo veľmi krátkom intervale ale hlavne bez pohybu nohy na plyne. Nechápem čo je to. V lete som to vôbec nepozoroval. Keď dám tehlu autom necukne a vystrelí ako by ste od 3,6 čakali. No a ešte jeden postreh. Pri D a pri jazde necuká, ale keď dám sekvenčné radenie cítim jemne prechod z každého stupňa hore či dole. Máš to aj ty? 

Najlepšie by bolo nájsť niekoho čo má rovnaký motor 3,6 a vyskúšať si vymeniť na jednu jazdu autá. No a keby si bol na Slovensku a konkrétne v Prešove tak máš možnosť to vyskúšať (ak by mal niekto záujem napíšte SS a dohodneme kde a kedy). Ty na mojom a ja na tvojom. Možno zistíme, že to čo sa nám nezdá je vlastne normálne.... 

Nazdar, nasiel som prispevok o pochybnom rozjazde na 3,6fsi dsg, mam obdobny problem a chcem sa opytat ci si zistil preco to tak robi alebo je to ozaj normalna reakcia...dakujem za odpoved na email mesikpavol@gmail.com

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...