Publikováno Květen 6, 20196 r Ahoj vsichni mam problem. Pri zahratem aute mi to dela tento zvuk jak je slyset ve videu... jako by netestost nejakeho spoje u dpf... za studena to nedela jen kdyz se to ohreje a zastavim dam pauzu treba 5minut nastartuji tak treba 10 proslapnu plyn a syci to a postupne to ustupuje az to prestane a behem jizdy uz nic jen kdyz to vypnu a zachvili nakopnu tak zase stejna situace... diky za kazdou radu. VID_20190506_170930.mp4
Květen 6, 20196 r Autor to neni fučeni turba ale .... problém je ten že to nedělalo a ted to už delší dobu dělá a to mi vadí a chci se toho zvuku zbavit. Jinak auto jede normálně. Spíš to vypadá na nějaký spoj ... tak se ptám jestli to někdo neřešil
Květen 9, 20196 r Autor Tak dnes auto na zvedaku vse se zkontrolovalo a spoje jsou dotazene... zvuk vychazi od teto trubky nejspis... muze v tom ohybu byt dirka? Kdyz to dela to co na videu? received_1322703707893610.mp4
Květen 10, 20196 r Hm zpětné vedení spalin. Můžeš to zkusit přetěsnit, nebo rovnou nechat vyměnit egr. Kolik máš KM ? měnil jsi ho už ?
Květen 12, 20196 r Tak ako píše 15degren... Skús dotiahnuť spoje od EGR. Ale asi sa výmene nevyheš... Tá trúbka je nalisovaná na EGR. Výmena je dosť obtiažna. V jednom príspevku som písal koľko je s tým roboty. Upraveno Květen 12, 20196 r od r_e_n_e
Květen 20, 20196 r Autor Trubka derava neni a kdyz byla dole rovnou se dalo nove tesneni a vysledek 0.... takze zatim nevim po cem dalsim jit. Najeto 182000km...... nekdo nejaky napad co by to mohlo byt?
Červenec 8, 20196 r Přesně tohle jsem řešil před necelým měsícem. Tenhle zvuk se ozval poprvé už loni v létě a zpravidla se objeví, když je teplé počasí. Když se motor hodně zahřeje (jízda v kolonách apod.), tak mi to dělalo také. Ten zvuk postupně sílí tak, že je slyšet i v kabině, ale stačí na pár minut vypnout motor, nebo jen nechat na volnoběh a postupne se za pár minut ztratí. A jakmile se rozjedu, tak se rychle vrátí zpět. Autorizovaný servis Škoda jsem ukecal, aby to dali na zvedák, dokud to dělalo binec. Takže auto s běžícím motorem zvedli a hledali chybu, ale protože to bylo narychlo, tak se v tom nechtěli hned pořádně vrtat - dostat se k tomu místu je celkem opruz. Ale technik prohlásil, že je to na výměnu EGR a zpětného vedení spalin. Nechtěl jsem platit cca 18.000,- Kč (na tolik odhadli opravu) auto jsem dal do normálního servisu - na doporučení kamaráda - zde si to servisák opravdu pořádně prohlédl a nakonec zjistil, že při velkém ohřátí motoru se roztáhne nějaký plech u vedení spalin. Stačilo plech trochu přihnout a bylo po problémech!! Ale taky jsem s tím bojoval už od loňska :-(.
Leden 26, 20205 r Autor Tak ja to mel uz u nekolika mechaniku a nikdo neprisel na to cim to je ani v autorizaku kde mam zname, nikdo nevi... uz opravdu nevim jak se toho zbavit. Rekl bych ze za tu dlouhou dobu co to dela se to zacalo zhorsovat. Uz to dela i za studena ale opet ne vzdy... staci to parkrat na volnobeh proslapnout a zvuk je pryc. Vypnu to necham par minut a po nastarnovani je zvuk zpet. To stejny kdyz se rozjizdim to jde slyset mnohem vic. A opet jen urcite otacky a kdyz to drzim v nich tak to piska jak pistalka... vymenene uz bylo snad kazde tesneni kolem dpf.. i hadice od turba ted naposled a porad to dela... nema nekdo napad jeste? A nejlepe nejaky dobry mechanik to opravdu odhali... jizni morava ....
Leden 26, 20205 r Autor V 28. 6. 2019 na 7:35, Radimak napsal: Vyřešilo se to nak teda? Čím to bylo mám něco podobného Cau, tak u mne porad nevyreseno... jak u Tebe?
Leden 26, 20205 r Autor V 8. 7. 2019 na 9:03, Jeewee napsal: Přesně tohle jsem řešil před necelým měsícem. Tenhle zvuk se ozval poprvé už loni v létě a zpravidla se objeví, když je teplé počasí. Když se motor hodně zahřeje (jízda v kolonách apod.), tak mi to dělalo také. Ten zvuk postupně sílí tak, že je slyšet i v kabině, ale stačí na pár minut vypnout motor, nebo jen nechat na volnoběh a postupne se za pár minut ztratí. A jakmile se rozjedu, tak se rychle vrátí zpět. Autorizovaný servis Škoda jsem ukecal, aby to dali na zvedák, dokud to dělalo binec. Takže auto s běžícím motorem zvedli a hledali chybu, ale protože to bylo narychlo, tak se v tom nechtěli hned pořádně vrtat - dostat se k tomu místu je celkem opruz. Ale technik prohlásil, že je to na výměnu EGR a zpětného vedení spalin. Nechtěl jsem platit cca 18.000,- Kč (na tolik odhadli opravu) auto jsem dal do normálního servisu - na doporučení kamaráda - zde si to servisák opravdu pořádně prohlédl a nakonec zjistil, že při velkém ohřátí motoru se roztáhne nějaký plech u vedení spalin. Stačilo plech trochu přihnout a bylo po problémech!! Ale taky jsem s tím bojoval už od loňska :-(. A prosimte neslo by zjistit o co presne slo? Byl bych moc vdecny.
Leden 27, 20205 r Už jsem to u nás řešili asi 5x a vždy to bylo egrem.Jednalo se o motory 2,0 TDi CR v Passatech a jednou myslím Superb II
Leden 27, 20205 r Autor Před hodinou, cosby napsal: Už jsem to u nás řešili asi 5x a vždy to bylo egrem.Jednalo se o motory 2,0 TDi CR v Passatech a jednou myslím Superb II Takze spatny egr? Jinak jede normalne ani zadnou chybu to nehaze... strasne nerad bych ho vymenil a vse zustalo pri starem s mojim stestim z toho mam strach. ?
Březen 24, 20205 r Autor Tak jsem po dlouhém váhání vyměnil egr ventil jak jsem se dozvedel i na dalších forech měl to byt ten problém ovšem neni :-( egr nový original + těsnění a zvuk furt stejný už opravdu nevím co to muže byt.... tohle už neni možný
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.