Bombos3 Vloženo 12. Květen 2019 Vloženo 12. Květen 2019 Zdravím V průběhu zimy se mi začal objevovat problém, že mám obtíže zařadit jedničku potom, co auto stálo venku. První 2 až 3 zařazení jedničky nechtějí zaskočit a zpravidla jsem to tam horko těžko dostal stylem 2 => 1. Po cca 2 km a mírném ohřátí už problém většinou vymizí. Za současných teplot to pozoruji významně méně. Při delší jízdě (4km a více) už to řadí naprosto bez potíží a zcela hladce. Myslíte, že by to mohlo být převodovkou (200 000km) nebo by mohlo třeba jenom stačit vyměnit olej? Podle názoru mechanika je v pytli převodovka, ale spíš mám pocit, že se mu "taková blbost" nechtěla řešit. Citovat
zoom999 Vloženo 1. Srpen 2019 Vloženo 1. Srpen 2019 mam to same ,,,, fabia 2000 50kw/68hk motor 180k km , ,za studena ide velmi tazko 2ka a 5ka co pred tym nebolo zacalo to az tak tento rok. prevodovy olej bol meneny v servise v roku 2016,, takze tam asi problem nebude... Co pozeram tieto rocniky v inzeratoch tak viac z nich ma napisane ze "menena prevodovka".. takze ta hranica 200k km tam asi bude. po vymene oleja v 2016 som citil dost rozdiel v radeni rychlosti,,pocitovo to slo velmi dobre ako po masle ale dnes uz to tak nieje.. ale menit olej aj dnes? 2 litre oleja su za par kaciek , tak neviem Citovat
Bombos3 Vloženo 5. leden 2020 Autor Vloženo 5. leden 2020 Olej v převodovce vyměněn, žádná znatelná změna k lepšímu. Patrně se opravdu jedná o opotřebení převodovky :-/ Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.