Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zajímalo by mne, jestli se u Bolera dá nějak ručně vložit logo stanice.. Vím, že jsem tam u Rádia Krokodýl měl jejich logo a myslím, že po nějaké aktualizaci sw v servise zmizelo a už se tam nikdy nenačetlo.. a to chytám Krokodýl z různých vysílačů.. přitom Rádio Krokodýl jde naprosto bez problémů, v pohodě,  jen bez toho loga.. Všechy ostatní rádia, co jsem tamměl navolené, včetně třeba i rakouských, tak tam loga zůstala...

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravím a mám dotaz:

když propojím telefon s Bolerem přes bluetooth, normálně přes něj telefonuji, nastavím si vyzvánění, načtou se kontakty atd. - prostě vše funguje korektně. Co ale neslyším, to jsou zvuky sms 🤔. V mobilu mám u připojení bluetooth s infotainmentem vše povoleno.

Netušíte, prosím, někdo, kde by mohl být problém? Díky.

Vloženo

Jestli se nepletu, tak to funguje tak, že auto bude zvonit při příchozím hovoru a ostatní notifikace nepřehrává, leda v případě, že posloucháš přes BT hudbu z telefonu, pak to uslyšíš. 

Vloženo (editace)

Díky za odpověď. No, pokud je to tak, je to docela nepříjemné, protože hudbu přes BT neposlouchám (přehrávám flešku) a informaci o došlé sms bych rád měl. Pokud to nastavit nepůjde, budu muset propojit telefon ještě s hodinkami, abych měl info aspoň tam.

EDIT: Tak po dnešní zkoušce konstatuji, že při připojení MB s infotainmentem přes BT zvuk sms slyším (z telefonu) - patrně jsem ho přeslechl jen díky hluku při jízdě a obalu terlefonu. Pokud bych chtěl zprávu na Boleru i přečíst, spojím přes kabel a AA 😉.

Editováno: , autor: marskama
aktualizace
Vloženo

Pokud si v BT nastavení v mobilu zaškrtneš u spárováného auta "zvuk medií" tak přes auto uslyšíš i všechny notifikace. Tedy i sms. (mess, whatsapp, atd...) 😉

Vloženo

U připojení BT v mobilu mám nastaveno vše zapnuto, ale zvuk sms neslyším. Když vypnu v mobilu u BT zvuk medií, tak slyším zvuk aspoň přes mobil 😒. Ještě zkusím jiný mobil, event. tovární nastavení infotainmentu, nebo třeba v lednu  v servisu pomůže jeho aktualizace ....

Vloženo
před 5 hodinami, keras napsal:

Pokud si v BT nastavení v mobilu zaškrtneš u spárováného auta "zvuk medií" tak přes auto uslyšíš i všechny notifikace. Tedy i sms. (mess, whatsapp, atd...) 😉

.... toto tedy nemám brát jako relevantní informaci? Funguje to tedy vůbec někomu? 

Vloženo

jsou dva režimy zvuku a to HF a média, pokud budeš třeba poslouchat radio, nebo vůbec nic, hovor v režimu HF rozezvoní to Bolero. Ostatní zvuky a notifikace jsou v režimu média a to Bolero přehrává pouze když to ručně zapneš. Nedokážu si ani představit, že by to házelo každou notifikaci z telefonu do repráku, to bych v tom autě dlouho jet nevydržel. Řešením je jedině spojení přes Android Auto a ne pouze přes BT.

Vloženo

Ano, tomu všemu rozumím a funguje to přesně tak, jak popisuješ. Jen mě překvapuje, že přehrát zvuk esemesky nedokáže, když umí vyzvánět 🤔. Jak jsem již napsal výše - nemám problém s tím, že si poslechnu sms pouze v telefonu - stačí mi pouze informace, že přišla a rozhodně ji nechci během jízdy číst (můžu si event. zastavit). Přes Android Auto mobil propojím jen v případě použití navigace.

Vloženo (editace)

Tak jsem Ti to teď zkoušel...

Pokud není zaškrtlé v BT zvuk medií a zaleze se v autě do přehrávání médií, tak se zatržítko v mobilu samo aktivuje.

OK.

Nicméně opravdu i když je u BT zvuk zaškrtlej HF i zvuk medií tak zvuková notifikace SMS v autě slyšet není.

Dokonce u mě to nepípá ani na mobilu. Ten když je takhle spárovánej s autem tak jen zavibruje. Jakmile zruším BT spojení tak při příchozí SMS zavibruje i zapípá.

Zkusil bych projít oznámení u aplikace zprávy, povolení vyrušení, v režimu vývojáře povolit in-band vyzvánění.... (já ho teda povolený mám a stejně nepípá) atd.

Takže jediné řešení je zřejmě najít aplikaci která by si s tím poradila...

Edit: a ještě abych to zkomplikoval, teď koukám, že jsem měl nastavení zvuku médií na na 0.🤣🤣🤣

Editováno: , autor: keras
Vloženo (editace)

To je snad dálkové propojení.... Došel jsem právě ke stejným závěrům 😍.

Jak říkám: spokojím se s variantou, že slyším zvuk sms na mobilu s vypnutým zvukem médií, protože hudbu přes BT v autě nahraju. Nicméně zkusím zapátrat v nastavení aplikace Zprávy v telefonu.  

Děkuju 🙋‍♂️👍.

Editováno: , autor: marskama
text
Vloženo

Tak ani když jsem zesílil zvuk medií tak to v autě neoznamuje. 

Zřejmě je to tak i schválně aby to nerozptylovalo řidiče. Aspoň člověk nemá tendenci šmátrat po telefonu a koukat na zprávy 😀

Vloženo

Jsem stejného názoru 👍.

Zvuk médií jsem si tedy vypnul a slyším zvuk sms na mobilu, což mi stačí. Mimochodem, neslyším zvuky žádného "komunikátoru, tedy i WhatsUpu atd...

Díky za snahu a pomoc 😉🙋‍♂️.

Vloženo

každý BT zařízení má svoje ID a telefon pozná, že se jedná o sluchátka, repro, hodinky, auto. a právě v případě auta prostě nebude chodit žádná zvuková notifikace kromě volání, jestli to jde nějak obejít nevím

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Ahoj kluci , potřeboval bych poradit , když mám přes infotaiment puštěnou navigaci waze tak jak zesílím zvuk navigace , myslím navigační hlas , rádio je stále o dost hodně hlasitější než navi. Na volantu mi jde otočným kolečkem zesilovat jen zvuk rádia. Nastavení v telefonu na max. nemá na výsledný zvuk přes infotaiment žádný efekt. Děkuji za rady

• o 5 měsíců později...
  • o 6 měsíců později...
Vloženo

@Luboun dám to sem...mne ponúkli, že mím dať video a budeme to riešiť.

viem to i jednoducho nasimulovať. ak sa nepripájam cez kábel, len cez BT k autu telefón (nemám smartlink+), tak v prípade ak mám BT zapnutý na mobile a auto štartujem druhý krát, že už raz sa pripojil a idem s autom v krátkom čase zase, tak proste sa nespáruje a začne pre blikávať infotainment a reštartuje sa. V meste je to úplne na prd, lebo to zaberie 3-5 min a ja už za ten čas som premiestnený. A proste keď chcem volať, nejde to. Buď sa pripojím cez na smartlink a apple car, alebo smola.

Reklamovať to ale nejdem. A presne viem prečo, lebo auto mám ešte v záruke 30k km, to je tak 6 mesiacov u mňa pri chodení do práce.

A mám obavy, že ak aj vymenia infotainment, čo by mohlo pomôcť, ale mohlo by to dopadnúť i tak, že by fungoval ešte horšie.

A potom po záruke by už to bol problém riešiť. Ak to nedokázali doteraz, neverím tomu, že teraz to bude ok.

A kým jazdím dlhé trasy, káblujem telefón a je to ok. A v meste to cez víkendy už prekusnem. 

Vloženo

U nás se to projevuje tak nějak nahodile. Když už si člověk myslí, že je to ok, tak to zase zablbne... To co popisuješ s tím opakovaným připojením po krátké odstávce, to manželka často popisuje taky, že to celé zatuhne,  (nejde zvuk z rádia...) a musí se restartovat ručně, nic neproblikává. Ale to je jen část problému, teď se to na cestě to celé zčernalo a zčervenal e-call. To se stává jen sporadicky.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...