Přejít na obsah

Letní pneumatiky

epo

Doporučené příspěvky

Takže moje letní "téměř z výroby" 16" pneu Dunlop SP SportMaxx (link) jsou kaput (už na jaře před STK měly 4mm, od té doby najely něco kolem 30tis a navíc hnutá geometrie, takže K.O. jak přední tak zadní).

Ohledně náhrady - přemýšlel jsem jak na těmi samými (mám s nima dobrou zkušenost - za 4 roky najely kolem 100tis km, neklouzaly, žádný hluk, spotřeba ok), Continental ContiPremiumContact 2 (asi bych do nich šel, ale nelíbí se mi ta horší spotřeba) a Bridgestone ER300, kde mi přijde ideální poměr přilnavost vs. valivý odpor i když jsou o něco hlučnější. Cenově by vyšly nejlíp ty Dunlopy, ale nakonec zkusím tu lepší přilnavost. Šetřit na gumách nemá cenu... nakonec beru ty ER300

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 11. 2019 na 21:47, epo napsal:

Podle Spritmonitoru mam na letnich najeto cca 105tis z toho na puvodnich Nexenech mohlo byt 10, max 15tis. Takze Dunlopy po skoro 100tis vypadaji takto

IMG_20191116_105418.thumb.jpg.d9e097e9f01825bed834189e4fe3a142.jpg

Rozšířit  

Myslím že ty Dunlopy jsou dobrá volba, mám sice 15", ale cítím to podobně jako ty, velice dobrá zkušenost.

@Twisted souhlas Bravuris mě taky nenadchly na F1/rozměr 185/.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravím všechny.

Jelikož do domácnosti rodičů nedávno přibyla Fabia 3 preFL jako ojetý vůz na zimních kolech (letní gumy se nepovedlo vytrejdit), budu pořizovat také něco na léto. Zimní k tomu byly 15-tky Pirelli (asi ještě původní od zakoupení vozidla prvním majitelem) a já si říkám, že na léto disky 16" s gumou předepsané velikosti (215/45/R16) nebudou špatná volba.

Disky R17 na léto mi u těch našich rozbitých okresek a děravých silnicích lesních horských průchodů přijdou jako ne-úplně-vhodná varianta - kolegové "pretekári" odpustí :-) .

Dotazy:

Myslíte si, že tato dvojice (R15 na zimu & R16 na léto) je jako volba rozumná?

A hlavně - ať se držím tématu - jaké letní pneumatiky 215/45/R16 máte na svých 16" discích? Tedy samozřejme Ti, kteří používáté R16 v létě.

Pokud jste kupovali F3 jako novou, umíte také prosím srovnat své továrenské pneu 16tky s něčím stejných rozměrů, čím jste je později nahrazovali?

Děkuji Vám předem všem! O:-)

Pro úplnost ještě dodám, že vycházám z těchto zdrojů:

• uživatelská příručka, která uvádí
    • velikost pneumatik: 215/45 R16
    • minimální zatížitelnost: 86
    • minimální rychlostní index: T
  • můj techničák uvádí má zapsané (v alternativách)
    • 215/45 R16 86T #7Jx16 ET46

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...