Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

2019 nebolo sni v cr ani v ar. 2020 tusim tiez nemal. A jwdna vec je dolezita. V cenniku boli uvedene obe, ale v reale bolo lrn jedno. Uz sa to tu preberalo.

mam 3/2020 a mam len vodičove zatmavovacie 

Musim vzit zpet sve tvrzeni.

O stmívací zrcatka prisly postupne ruzne modely, vcetne meho Superba, ale Scala ho nemela od zacatku :wacko:

to je divné. 

Když jedu v noci zdá se mi, že je tmavé stejně jak levé 🤪

Jak se pozná, že je zatmavovací? 

Má to nějaký rantl okolo, nebo je tam něco podle čeho to poznat? 

• 9 měsíců později...

ja mam lave smavovacie, prave normalne. Na lavom je vidiet akoby folia zatavena v skle pri blizsom pohlade. No a potme je inzenzita odrazu nizsia (aj ked nijako vyrazne).

No to v AS v e-shope je lacnejšie. Ale stačí naozaj len výmena za pôvodné, vo dverách je už v konektore elektrika na stmievanie. Ide tam 5V z vnútorného zrkadla.

Toto je s přípravou na radar, proto je dražší

• 1 rok později...

Tak jsem objednal pravé zpětné samozatmavovací zrcátko na e-shopu Škoda - https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/automaticky-stmivatelne-zrcatko-spolujezdce/p/657072538A. Bude měněno u mé Scaly Monte Carlo , kde je jen levé samozatmavovací. Zároveň si nechám namontovat i přední zástěrky. Informaci zda-li je možné to zrcátko bez dodatečných úprav namontovat jsem zaslal na technickou podporu Škoda a bylo mi odepsáno , že na můj model jde udělat výměna zrcátka za stmívatelné , je tam na něj příprava.

Takový dotaz/nápad. Nezkoušel někdo dát na pravé zpětné jen nějakou "kouřovou" folii? 

To by mě také zajímalo...

Tady

Tady

Tady

nebo tady

Docela mám chuť něco takového zkusit. 

Nebo jiný nápad? 

(origo zrcátko za 4 litry se mi zdá dost a ještě bez vrchního plastu) 

Upraveno od keras1

S folií zas budeš za horších světelných podmínek míň vidět ( např. couvání ve tmě ), už kvůli toho bych to tam nedával.

Tak to mi je jasný  😀Akorát aby se safra folie neroztekla při rozmrazování 🤔

Nebo totok

Upraveno od keras1

@keras1 Nevymýšlej kraviny, kup zrcátko, namontuj, přehoď kryt a máš plně funkční systém. Mi to přijde extrémně levné, i kdyby za tu cenu bylo pouze sklíčko, tak by to bylo levné. S folií akorát vyhodíš peníze.

(Nicméně to, že je to levné, neoumlová Škodu, že nabízí tyto kompromisní prvky výbavy a pak musí nastat DODO. Nechápu, proč to v ceníku není o 2-3 (4)k dražší, ale komplet z výroby...)

Páč už by nikdo nekupoval vyšší modely🤣

Kraviny nevymyšlím, od toho forum safra je ne???????? 

Dyť to tu umírá 😒

Upraveno od keras1

Nemyslel jsem to zle :) , ale když už provedly ve Škodě takové rozhodnutí, tak zas tohle je od nich celkem fér, 4k je dobrá cena, kor na dnešní inflační dobu. Roky jsem jezdil na autě se stmíváním, u kerého jen sklíčko bylo v ceně snad 10 tis a zrovna to pravé, resp. obě vnější jsem dost oceňoval. Pokud bych měl nějaké zrcátko vynechat v rámci šetření, tak to prostřední vnitřní, je umístěno výše a navíc se velmi snadno přepne rukou. Ale asi by to bylo divné, když naopak tímto zrcátkem automobilky začínají a spousta aut má právě se stmíváním pouze to prostřední.

(btw tenhle kompromisní příplatek s pár dalšími nakonec rozhodl, že jsem si nedělal svou konfiguraci a vzal co bylo skladem)

Já zase oceňuji právě to vnitřní. 

Taky jsem měl před tím všechny 3.

Tady jsem vyřešil absenci pravého tak, že ho mám vykloněné víc doprava a pokoj. Je to o zvyku. Podle doporučení od instruktora by člověk neměl vidět ve vnějších obrysy svého auta!!! Pak světla zezadu neoslňují. Když potřebuje tak se nahne. Od toho slouží vnitřní aby viděl přímo za auto. Už jsem to tu asi psal. Funguje výborně a zase je to jen zvyk. 

Většinou mají vnější zrcátka lidi blbě nastavené! 

Tohle s tou folií byl jen nápad. Nic víc. 

Asi blbej, ale přesto jsem hodil dotaz. Nooo. 

Ja som prave na Scalu presiel z 3koveho Superba,ktory mal vsetky 3 samozatmavovacie a ak by som nenasiel tuto debatu ani neviem,ze ich nemam,teda iba to stredne.Vobec totiz nemam dojem,ze ma auta zozadu oslnuju,ale asi to bude o tom nastaveni,co pise keras.

Jojo, taky jsem měl supa😀

Jedno venkovní mi odešlo, tedy jedna větev v elektronice vnitřního. Tak jsem to zbastlil obě na jeden kanál a fungovaly dál. Dělali se dvě verze vnitřního a nedalo se lehce poznat jestli jsou na jedno nebo obě. 

Šlo tam cca 2V, tady prý je to víc. Kolem 5V.

To nastavení venkovních je fakt jednoduché a nikdo neoslňuje. 

• 2 týdny později...

Nejvíc mě teď štvou rána. Jezdím v takovou blbou dobu - pološero. 

Zrcátka už se nezatmavují, za mě se nalepí nějaké auto a jeho světla oslňují😒

Budu se muset podívat zda jde měnit úroveň lumenů/luxů pro zrcátka. 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.