Symetria Vloženo 17. Únor 2020 Sdílet Vloženo 17. Únor 2020 Ahojte, chcem sa spytat na vase skusenosti so scalou 1.0 tsi 85 kw manual pri 1000 rpm motor sa dost trasie a aj vyfukovy system tiez. Pripajam video https://www.youtube.com/watch?v=tuAlA8LQ45E Mne pride ten silenblok dost podimenzovany a cely system je slaby. Myslite ze by bolo vhodne system spevnit? Tak tiez pri rozbiehani mam pocit ze prave tieto vybracie ovplivnuju plynulost rozjazdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 17. Únor 2020 Sdílet Vloženo 17. Únor 2020 to mně přijde naprosto vpohodě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 21. Duben 2020 Sdílet Vloženo 21. Duben 2020 V 17. 2. 2020 na 19:01, Symetria napsal: Ahojte, chcem sa spytat na vase skusenosti so scalou 1.0 tsi 85 kw manual pri 1000 rpm motor sa dost trasie a aj vyfukovy system tiez. Pripajam video https://www.youtube.com/watch?v=tuAlA8LQ45E Mne pride ten silenblok dost podimenzovany a cely system je slaby. Myslite ze by bolo vhodne system spevnit? Tak tiez pri rozbiehani mam pocit ze prave tieto vybracie ovplivnuju plynulost rozjazdu. Ahoj, porovnej to s Rapidem: https://www.youtube.com/watch?v=7_eK5IwfNhg ...ale nestyděl bych se zajet do Škody a porovnat s jinou Scalou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sarik66 Vloženo 30. Září 2021 Sdílet Vloženo 30. Září 2021 V 17. 2. 2020 na 19:01, Symetria napsal: Ahojte, chcem sa spytat na vase skusenosti so scalou 1.0 tsi 85 kw manual pri 1000 rpm motor sa dost trasie a aj vyfukovy system tiez. Pripajam video https://www.youtube.com/watch?v=tuAlA8LQ45E Mne pride ten silenblok dost podimenzovany a cely system je slaby. Myslite ze by bolo vhodne system spevnit? Tak tiez pri rozbiehani mam pocit ze prave tieto vybracie ovplivnuju plynulost rozjazdu. Mne ten výfuk trasie tak isto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vemary Vloženo 16. Duben 2022 Sdílet Vloženo 16. Duben 2022 Mám ten stejný problém. Ale u motoru 1.0 tsi 81 kw. Ještě pociťuji vibrace při řazení do spojkového pedálu......Mám najeto cca1000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 17. Duben 2022 Sdílet Vloženo 17. Duben 2022 U mě také výfuk třese 1.0 81kw. Vibrace při řatení nikoliv. Při zapnuté ac na climatronicu, na vilnoběch jsou občas cítit vibrace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vemary Vloženo 20. Duben 2022 Sdílet Vloženo 20. Duben 2022 V 17. 4. 2022 na 10:05, Petr AMF napsal: U mě také výfuk třese 1.0 81kw. Vibrace při řatení nikoliv. Při zapnuté ac na climatronicu, na vilnoběch jsou občas cítit vibrace. S klimou jsem to ještě nezkoušel.......Zkusím..... ty vibrace do toho spojkového pedálu jsou hodně jemné,ale jsou tam. Je to hodně cítit když šlápneš na spojkový pedál a vytočíš motor na 3000 otáček. Zkus a dej prosím vědět.....Děkuji...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubo22 Vloženo 20. Duben 2022 Sdílet Vloženo 20. Duben 2022 Cital som test Vaculika, kde vychvalil novu Fabiu skoro do neba. Aj 1.0TSI Evo. Aj ked stratilo zatah odspodu, ale vykonnejsia verzia by mala mat aj 2 hmotny zotrvacnik. A aj on v teste potvrdil ze motor trasie na volnobeh. Nechapal, nerozumel preco ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vemary Vloženo 22. Duben 2022 Sdílet Vloženo 22. Duben 2022 V 20. 4. 2022 na 22:29, Kubo22 napsal: Cital som test Vaculika, kde vychvalil novu Fabiu skoro do neba. Aj 1.0TSI Evo. Aj ked stratilo zatah odspodu, ale vykonnejsia verzia by mala mat aj 2 hmotny zotrvacnik. A aj on v teste potvrdil ze motor trasie na volnobeh. Nechapal, nerozumel preco ... Nevím jestli má dvouhmotový setrvačník ale třese se hodně..... Docela mě to zprvu vyděsilo...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 29. Duben 2022 Sdílet Vloženo 29. Duben 2022 Včera jsem se na třesení výfuku a mírné vibrace na volnoběh ptal v servisu AŠ. Mají již několik stížností od zákazníků, nahraná videa. Pár motorů nechala AŠ rozebrat s podezřením na prasklé pružiny na ventilech. Toto se prý nepotvrdilo. Zatím se tedy neví příčina, ale pravděpodobně vznikne a přehraje SW řídící jednotky. Nicméně osobně dám po půlce května na garanci. Samozřejmě píši jen to co mi bylo řečeno. Pokud bude mít někdo jiné info, tak prosím o příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 1. Květen 2022 Sdílet Vloženo 1. Květen 2022 Tak už jsem taky koukal a ten výfuk se tedy třese hodně. Snad s tím výrobce počítal a závěsy takové vykmity dlouhodobě zvládnou. Jinak do spojky jsem dříve cítil vibrace více, teď bych řekl že je to dobré. Vibrace na volnoběhu do interiéru jsou občas. Trošku mne zaráží, že někdy to je, někdy ne, ale tak je to trivalec... Najeto mám 12 tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 1. Květen 2022 Sdílet Vloženo 1. Květen 2022 Přesně takto mám i já. Vibrace občas. Posílám video výfuku. 20220430_063937.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 1. Květen 2022 Sdílet Vloženo 1. Květen 2022 Obvykle se tříválce včetně HTP klepou příčně (zprava doleva), ale tyhle litry jsou udělaný pro přenos vibrací v podélným směru, což se pozitivně promítne pro posádku, takže se klepe odpředu dozatu, proto logicky vzadu litá výfuk nahoru a dolů, tohle bych vůbec neřešil. Až se divím, na co všechno mají lidi čas, ještě si zaměřte, kdo má větší zdvih toho výfuku :-) 1 1 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 2. Květen 2022 Sdílet Vloženo 2. Květen 2022 Normální to jistě není, u fabie se výfuk ani nehne. A to jich mám v práci několik. Ani u manželky na mpi se neklepe. Mě hlavně štvou vibrace uvnitř vozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 4. Květen 2022 Sdílet Vloženo 4. Květen 2022 Třeba řešíme kraviny, které 99 % uživatelů neřeší. Obecně bych řekl, že lidi se o vše zajímají daleko méně než před 20 lety. Na druhou stranu jsme na fóru a mně zajímá konstrukční řešení, proč se něco děje atd. Takže jestli je to způsobeno jiným vyvážením, tak je to fajn vědět. Ono v reálu se to hýbe více než na videu, u mne. Já to taky natáčel a vypadalo to stejně jako zde na videu, což nepůsobí tolik, jako když koukám očima. S tím jsem se ještě nesetkal. Mám 70kw verzi, která má jedmohmotu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 6. Květen 2022 Sdílet Vloženo 6. Květen 2022 Mně na 70kW se to třepe úplně stejně, ale kdybych o tom tady nečetl, tak bych se ani nepodíval. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 6. Květen 2022 Sdílet Vloženo 6. Květen 2022 Vibrace uvnitř auta nepociťuješ? U mě je cítím a pokud zapnu klimu, mám automatickou, chvění je cítit v takových cyklech velmi silně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 7. Květen 2022 Sdílet Vloženo 7. Květen 2022 někdy dost a jindy skoro vůbec, když otevřu dveře řidiče, tak někdy se pěkně klepou nahoru a dolů, ale už jsem měl dřív 2xHTP a tohle je zlatý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 11. Květen 2022 Sdílet Vloženo 11. Květen 2022 (editace) Výfuk se třese, protože má motor vymačkané uložení a klepe se celý, pohyb se přenáší i na výfukovou soustavu... Bohužel kvalita silentbloků ve vozech v této levné kategorii je velmi tristní. Editováno: 11. Květen 2022, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 12. Květen 2022 Sdílet Vloženo 12. Květen 2022 co když se takhle klepe už z fabriky a všem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 12. Květen 2022 Sdílet Vloženo 12. Květen 2022 Tak, tak. Ja som si bol obzrieť auto ešte kým som ho kúpil-skladovka určená do ES. Naštartoval som, otvoril motor a ten sa veru triasol na tých silentblokoch. Pýtal som sa predajcu a ten mi povedal, že to robí každá Scala. Ja mám verziu 70 kW. Auto som kupoval 220 km od bydliska, potom som išiel do iného servisu AS, tam sa poznám s každým, pýtal som sa na to, merali, softvérovali, je to to isté. Už to neriešim, mám na tom 23000 km a v pohode. Ale zaujímavé, že Fabia so 70 kW motorom to nerobí. Asi podľa konštrukcie auta, myslím veľkosť a rozloženie hmotnosťi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuBe79 Vloženo 13. Květen 2022 Sdílet Vloženo 13. Květen 2022 myslim, ze takto to proste je. Nedalo mi to a sel jsem se podivat - mam cca 17tis km - taky se takhle pohybuje - neresim to - a nemyslim si, ze by to bylo po tak malo km vydrbane... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 13. Květen 2022 Sdílet Vloženo 13. Květen 2022 Hm dobré no. Prakticky stejný výfuk má 1.2 TSI 81kW od roku 2016 a tam se výfuk ani nehne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 13. Květen 2022 Sdílet Vloženo 13. Květen 2022 (editace) Ale my sa tu bavíme o trojvalci 1,0 TSI, nie o štvorvalci 1,2TSI Rapid. Editováno: 13. Květen 2022, autor: touareg3 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 14. Květen 2022 Sdílet Vloženo 14. Květen 2022 Chlapi, napadla mne ještě jedna věc, já mám Evo, třese se i motor starší? Ten by měl být stejný jako v té Fabii, ne? Jinak ono je to vlastne dobře, že se vibrace neprenaseji do karosérie. Musíme věřit, že ty měkké šílený to zvládnou :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.